Copy
nr. 17 / juli / 2020
“Dat meen je niet Nico! [ ]... ja we kunnen dit wel opvangen, maar leuk is anders... [ ] Het is niet anders, kan gebeuren… [ ]… Ja ok, we spreken elkaar Nico.”
 
Ik hang op.

Daar zit ik, teruggetrokken in mijn geïmproviseerde slaapkamerkantoor. De boodschap van Nico: we hebben even een fikse zakelijke tegenvaller te verwerken. Ik probeer mijn focus te vinden, maar regelmatig staar ik uit het raam. Er speelt al zo veel in deze tijden. Allerlei gedachten flitsen als felle bliksemlichten door mijn hoofd. Sombere vooruitzichten komen als onweerswolken aanrollen.
 
De deur gaat open. Beau (mijn zoontje) in de deuropening, “Papa, even voetballen met Beau?”. Voor hem is een thuiswerkende papa een feest. Zucht, nu even…

Na een kwartiertje lekker voetballen en trampolinespringen plof ik met een grote glimlach achter m’n laptop. Ik zie het weer helemaal zitten! Wat een fantastisch voorrecht om in deze periode zo dichtbij het meest dierbare in je leven te zijn en terug te kunnen vallen op wat je wel hebt.
 
De afgelopen maanden vat ik zo samen: terugvallen op de basis en nu de draad weer oppakken met nieuwe bedrijfsinzichten, nieuwe doelen en nieuwe motivatie vanuit de juiste energiebronnen.
 
Ik hoop dat u dit ook gevonden heeft in deze periode of dat u deze zomer de rust vindt om weer op te laden samen met wat/wie u dierbaar is. Ondernemers gaan door!
 
Nu of na de zomer, wij staan klaar om u te helpen. Ik kijk ernaar uit, want ook onze klanten zijn me dierbaar.
 
Een zomerse groet!

Gerwin Eersen

De 5 belangrijkste ICT-lessen uit crisistijden

De afgelopen maanden hebben wij zoveel verschillende verhalen van ondernemers langs horen komen. Extra groei bij de één, moeilijke tijden bij een ander. We willen in deze nieuwsbrief niet één ondernemer en zijn/haar succes staat centraal zetten.

We geven dit keer de 5 belangrijkste ondernemerslessen op het gebied van ICT. Deze hebben we opgepikt uit de vele gesprekken met ondernemers de laatste tijd. Met deze lessen heeft u minder stress in crisissituaties:
 1. Houdt de ICT-veiligheid op orde juist als de situatie 'normaal' is
 2. Cloud-oplossingen bewijzen meer dan eens hun waarde
 3. Kiezen voor flexibiliteit met abonnementen loont
 4. Zorg dat ICT vooral het kernproces ondersteunt
 5. Stel back-ups, updates en upgrades niet uit

Hoe gaat het nu met Alpe d’HuZes?

In de nieuwsbrief van februari schreven wij over Team Bep en onze deelname aan Alpe d'HuZes. Dank voor de reacties én donaties naar aanleiding van de vorige nieuwsbrief!

Voor nu even een update:

De editie van dit jaar is verzet naar volgend jaar.
 
Dus wij hopen dan alsnog van de partij te zijn en ons in te gaan zetten voor het reeds toegezegde bedrag!

We blijven puntjes doorontwikkelen

Tja, u kent ons vast wel een beetje inmiddels. We zijn altijd wel bezig met ontwikkelingen. Hier een korte opsomming met ‘puntjes in ontwikkeling’:
 
 1. Er wordt een nieuwe datacenter ingericht ter uitbreiding van het bestaande
 2. We krijgen meer grip op uw ICT-prestaties dankzij verbeterde dashboards  
 3. U kunt betere ondersteuning verwachten met een nieuw te lanceren app
 4. We maken begrijpelijke videohandleidingen voor allerlei programma’s
 5. We nemen binnenkort onze demoruimte in gebruik
 6. De IMC-integratie is volledig afgerond
Blijf de nieuwsbrief lezen om op de hoogte te blijven!
Website
Email
LinkedIn
Facebook
Twitter
Instagram
© 2020 Gflex, Alle rechten voorbehouden.