Copy
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Bekijk hem in de browser.
Opening Kloosterjaar 2021 is 10 februari   
Kloosterlingen, muzikanten, historici en theatermakers werken aan een bijzonder programma dat in 2021 het levenslicht zal zien: Kloosterjaar Brabant 2021. Het kloosterjaar wordt feestelijk geopend op 10 februari 2021. Save the date!  
In het Kloosterjaar Brabant gaan we wandelen, leren, bezinnen en op verkenning. Maar voordat we het grote publiek deelgenoot maken van het verhaal van het Brabantse kloosterleven, openen we het kloosterjaar op woensdag 10 februari van 14.00 - 15.00 uur in Klooster Sint Agatha. Dat doen we, voor zover het coronavirus het toelaat, met een klein aantal genodigden ter plaatse en met zoveel mogelijk betrokkenen online. We nodigen jullie uit om dit evenement via een livestream bij te wonen. 

Meldt u zich aan door voor 25 januari 2021 uw naam, adres en emailadres te mailen naar openingkloosterleven@brabant.nl. U ontvangt van ons een inloglink en een aardigheidje om de opening op afstand toch in gezamenlijkheid vorm te geven. We hopen dat u erbij bent op 10 februari. Komende nieuwsbrieven zullen we steeds iets vertellen over alle initiatieven en activiteiten tijdens het Brabants Kloosterjaar.
De opening van Kloosterjaar Brabant 2021 bijwonen? 
 
Een boek in de bindboekerij bij Sint Agatha. Foto Leonie Verbrugge 
Bindboek, dagboek voor onderweg

Om wandelaars van Ons Kloosterpad op weg te helpen maken we een Bindboek. De gids wil je met verhalen, beelden, overwegingen en herinneringen verbinden aan de bijzondere plekken langs Ons Kloosterpad.
Ons Kloosterpad is een wandelpad van 330 kilometer lang dat speciaal voor het Kloosterjaar Brabant is aangelegd. De route is verdeeld in vijftien etappes, die ook in het boek zitten. Maar het bindboek wil ook een inspiratieboek zijn. Met opvallende weetjes, aansprekende kunstfoto’s en bijzondere ontmoetingen met mensen die wonen en werken in de kloosters onderweg krijg je een uniek inkijkje in het Brabantse kloosterleven. Onderweg kun je het Bindboek verrijken met je eigen ervaringen, overwegingen en bijzondere souvenirs.
De indicatieprijs voor het Bindboek is € 27,50. Het boek is vanaf 30 april 2021 te koop bij diverse kloosterlocaties. Maak uw interesse kenbaar via de aanmeldknop hieronder.

Ben je geïnteresseerd 
in
het Bindboek?
 
 
Kloosterproduct
Speciale editie Berne Abdijbier
Honderden liefhebbers gingen afgelopen weken naar Heeswijk-Dinther om de speciale editie Berne Abdijbier 2020 te bemachtigen. Dankzij een strakke organisatie verliep alles corona-proof. Naast de speciale jaaruitgave verkoopt de Abdij van Berne vier soorten Abdijbier in de fraaie kloosterwinkel. De opbrengst komt ten goede aan de abdij. Liefhebbers opgelet: Speciaal voor het kloosterjaar komt er een jubileumeditie! 
 
Historische reeks
Lezingen Hans 
van den Eeden  
Hans van den Eeden verzorgt lezingen over de geschiedenis van het kloosterleven in Brabant. De onderzoeksjournalist komt graag op uitnodiging spreken en past zijn lezing regionaal aan.U kunt hem mailen voor informatie of boekingen: 
hvdeeden@home.nl 
www.brandarispers.nl
Ken je iemand voor wie deze nieuwsbrief interessant is?
 
 
Concertreeks   
Ensemble zoekt 
kloosterlocaties 
Vocaal ensemble Cappella Pratensis zoekt samenwerking met kloosters in Brabant. Inzet is een bijzondere concertreeks ter gelegenheid van het jaar van het Brabants kloosterleven. Cappella Pratensis is een professioneel ensemble gespecialiseerd in muziek uit de 15e en 16e eeuw. Met hun concerten reist een handgemaakte facsimile mee van één van de Bossche Koorboeken. Meer info: www.cappellapratensis.nl of per mail jan.willem.rodenburg@cappellapratensis.nl
Fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond 2021 
 
Deze e-mail is verstuurd naar <<E-mailadres>>. Bekijk hier alle voorgaande edities.
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Afmelden

www.brabantskloosterleven.nl
You are receiving this email because you opted in via our website. https://brabantskloosterleven.us17.list-manage.com/unsubscribe?u=39cf2bc717e00d462732a7a28&id=c879a7c8db&e=[UNIQID]&c=2b081a2b83 Provincie Noord Brabant Bloemgracht 20-H AMSTERDAM, Noord-Holland 1015 TJ Netherlands Email Marketing Powered by Mailchimp http://www.mailchimp.com/email-referral/?utm_source=freemium_newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=referral_marketing&aid=39cf2bc717e00d462732a7a28&afl=1 Email Marketing Powered by Mailchimp