Copy
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Bekijk hem in de browser.
Ons Kloosterpad is geopend!
Ons Kloosterpad is geopend! De eerste wandelaars zijn gesignaleerd op de route. Het Bindboek, de reisgids voor onderweg, is in eerste editie al bijna uitverkocht, de wandelroutes staan op de website Visit Brabant en verschillende kloosterwinkels signaleren dat het drukker wordt.  Geweldig mooie ontwikkelingen! 

De opening van Ons Kloosterpad vond plaats op vrijdag 30 april in Megen in een klein gezelschap, vanwege de coronamaatregelen, en was ook via een livestream te volgen. De uitzending (30 min) is terug te kijken via de knop op de homepagina van de website Brabants Kloosterleven, of via deze link.

De opening van Ons Kloosterpad heeft ook veel media-aandacht gekregen. Er verschenen artikelen in het Eindhovens Dagblad en het Brabants Dagblad. NPO radio besteedde er aandacht aan en Kruispunt TV heeft twee uitzendingen gemaakt over Ons Kloosterpad. 
Je kunt de eerste aflevering van Kruispunt TV terugkijken via deze link. De tweede aflevering is aanstaande maandag 24 mei om 22.40 uur op NPO 1. 
Volg en deel berichten op via uw eigen kanalen
Help mee en maak reclame voor Ons Kloosterpad 
Er is veel werk verricht om Ons Kloosterpad voor elkaar te krijgen. Het zou fantastisch zijn als we Ons Kloosterpad ook samen verder onder de aandacht brengen. Dat kan onder andere via de diverse social media kanalen. 
Ons Kloosterpad heeft een Facebook- en Instagram-account waar wandelaars inspirerende beelden en verhalen vinden over de verschillende etappes, rondwandelingen, het bindboek en de souvenirs. Wij vragen u deze pagina te volgen, te ‘liken’en te delen op uw eigen sociale media.
Naast het Facebook- en Instagram-account is er ook een privé-groep aangemaakt op Facebook. Daar kunnen wandelaars van Ons Kloosterpad persoonlijke ervaringen en tips delen om elkaar te inspireren.
Facebook account: https://www.facebook.com/OnsKloosterpad
Instagram account: https://www.instagram.com/onskloosterpad/
Facebook privégroep wandelaars: https://www.facebook.com/groups/487671592653488 

Voor het Brabants Kloosterleven project is er een Facebook en Instagram account aangemaakt, waar betrokkenen en geïnteresseerde van het Brabants Kloosterleven
inspirerende content kunnen vinden, over bijzondere publieksactiviteiten die speciaal voor het jaar van het Brabants Kloosterleven zijn gecreëerd.
Facebook account: https://www.facebook.com/BrabantsKloosterleven
Instagram account: https://www.instagram.com/brabants_kloosterleven/
 
Ken je iemand voor wie deze nieuwsbrief interessant is?
 
Aan tafel voor de Kloosterlunch Sereniteit 
Fooddesigner Katja Gruijters ontwikkelde in opdracht van Kloosterjaar Brabant samen met diverse klooster de Kloosterlunch ‘Sereniteit’, als nieuw ritueel waarin smaak en beleving samenkomen.In Abdij Koningshoeven vond de eerste test plaats. Aan de lange tafel genoten de broeders en zusters van een liefdevolle proeverij met hun eigen abdijproducten. Voor dit jaar staat een serie lunches op locaties gepland.
Het ritueel van handen wassen met reinigende ingrediënten zoals munt en zilverspar uit de kloostertuin zorgde voor een serene start. Na het reinigen, volgde het in stilte met aandacht filteren van de bockbierprei-bouillon met een garnering van kaashostie-snippers. Aan de lange tafel genoten de broeders en zusters van een liefdevolle proeverij met hun eigen abdijproducten. Van hartige groentespreads van de Vegetarische Zuster en bierborstelbrood van abdij Koningshoeven tot zoete lekkernijen zoals marmelade, rozijnenbrood en honing van de imker-broeder Abdij Maria Toevlucht. Ook de witte wijn van de zusters Catharinadal, warme druivensap en zelf gebrouwen biertjes van de trappisten en norbertijnen konden niet ontbreken. De Kloosterlunch werd in stilte afgesloten met een sereen thee-ritueel en warme chocoladepap van oud brood uit de hooikist. Met een topping van gedroogde bessen, knapperige chocolade bollen en gehakte walnoten uit het toekomstige voedselbos smaakt dit naar meer.
 
 De volgende Kloosterlunch is een picknick- editie op 13 juni in de kloostertuin van Emmausklooster in Velp. Inschrijving a 25,- pp (beperkt aantal plekken, in september meer picknicks in de kloostertuinen).
 
Vaker deze nieuwbrief ontvangen?
 
Beperkte oplage jubileumbier 
Norbertijnen presenteren Glossy en jubileumbier

Eerste Pinksterdag - zondag 23 mei - wordt na de eucharistieviering van 10.30 uur door abt Denis Hendrickx het eerste exemplaar van een speciale editie van het magazine Klooster en een eerste fles speciaal gebrouwen jubileumbier overhandigd aan presentatrice en schrijfster Hella van der Wijst. 

Abt Hendrickx mocht voor dit zomernummer de eindredactie voeren rond het thema Feest. Er wordt tijdens Kloosterjaar Brabant immers gevierd dat het in 2021 900 jaar geleden is dat de orde van de Norbertijnen werd gesticht. Maar we vieren in Brabant nog meer: 750 jaar Norbertinessen van Catharinadal in Oosterhout, 600 jaar kruisheren in St.Agatha en 300 jaar Clarissen in Megen. Het kloostermagazine is vanaf 23 mei te koop in boekhandel Berne voor € 9,95.
Ter gelegenheid van het 9e eeuwfeest is ook een jubileumbier gebrouwen: Sint Norbertus. Het jubileumbier wordt in een beperkte oplage van 900 flessen verkocht. Op 23 en 24 mei kunnen de bestelde flessen bij het proeflokaal van Berne abdijbier worden afgehaald in een vastgesteld tijdslot.

 
Made in Zuid-Afrika 
Souvenir met een missie
Wandelaars van Ons Kloosterpad kunnen bij iedere start- en stopplaats een souvenier verzamelen. Zo liet textielontwerper Marjolein Keijsper zich voor het souvenir voor het missieklooster in Aarle-rixtel inspireren door de glas- in loodramen, het rode koordje en de hechte band met Afrika. Aan een rood koordje dat refereert naar het ‘merkteken’ van de missiezusters, hangt een uniek schilderijtje. Dat miniatuurschilderijtje bestaan uit kleurrijke lappen stof met aan de ene kant de speelse lijnen van de glas-in-lood ramen en aan de andere kant Afrikaanse stoffen. Deze kleine kunstwerkjes worden samen met de missiezusters en in de toekomst ook met het Jabulani-Self-Help project in Zuid-Afrika gemaakt.
Meer over de ontwerpen van Marjolein Keijsper
Alle routes van Ons Kloosterpad nu online 
Samenwerkingspartner Visit Brabant 
Met veel trots werkt VisitBrabant Routebureau samen met het projectteam van Kloosterleven Brabant aan Ons Kloosterpad. Janneke Scheepers vertelt wat VisitBrabant al heeft gedaan en nog gaat doen. Zo worden de webpagina's en routes straks vertaald in het Duits en Engels om ook een internationaal publiek de kans te geven kennis te maken met het Brabantse kloostererfgoed.
 
"VisitBrabant Routebureau heeft ervoor gezorgd dat Ons Kloosterpad via het wandelnetwerk loopt, door hier en daar aanpassingen te doen aan de route en knooppunten. De wandelroute maakt gebruik van de bewegwijzering van de wandelknooppunten in Brabant. Ons Kloosterpad kan worden gelopen in vijftien etappes van klooster naar klooster. Voor het Bindboek heeft VisitBrabant Routebureau de routekaarten geleverd", vertelt Janneke Scheepers.

Rondwandelingen
Naast Ons Kloosterpad ontwikkelt VisitBrabant Routebureau kortere rondwandelingen rond diverse kloosters, om hiermee een breed toeristisch publiek aan te kunnen spreken. Deze rondwandelingen worden in de loop van 2021 gelanceerd. "Bij elke wandeling brengen we een wandelkaart uit en ook worden routepanelen geplaatst bij de wandelingen. De eerste rondwandeling komt bij het Clarissen- en Franciscanenklooster in Megen." 

Online presentatie
Daarnaast heeft VisitBrabant Routebureau gezorgd voor een online presentatie van Ons Kloosterpad op visitbrabant.com/onskloosterpad. De individuele etappes zijn door VisitBrabant Routebureau online geplaatst in een speciaal daarvoor bestemde routemodule, inclusief foto’s en uitgebreide omschrijvingen van de bezienswaardigheden onderweg. "De etappes zijn op de mobiele telefoon heel goed te bekijken, een must voor wandelaars die op pad zijn." Op de webpagina komen straks ook alle rondwandelingen te staan.

Vertalingen naar Engels en Duits
Om een internationaal publiek de kans te geven om kennis te maken met het Brabantse kloostererfgoed, gaan wij de webpagina’s met de etappes en de rondwandelingen vertalen naar het Engels en Duits, waarna VisitBrabant Ons Kloosterpad meertalig kan promoten. 
 
Samenwerken op Facebook
Besloten Facebookgroep
voor netwerkpartners 
Voor mensen in het samenwerkingsnetwerk is een besloten groep gemaakt op Facebook. Hier kan iedereen die verbonden is aan het Brabants Kloosterleven oproepen plaatsen, vragen stellen en samenwerking vinden. 
 
Naar de Facebookgroep 
 
Heb je een vraag voor 
het kloosternetwerk? 
 
Evenementen rond Kloosterjaar Brabant
Agenda
21 t/m 23 mei  
Pelgrimswandeling langs twee kloosters
 
10 juli t/m 21 augustus 
Kunst in de heilige driehoek 
 
Heilige driehoek Oosterhout 
13 juni om 12.30 
Lunchen in de kloostertuin 
Deze e-mail is verstuurd naar <<E-mailadres>>. Bekijk hier alle voorgaande edities.
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Afmelden

www.brabantskloosterleven.nl
You are receiving this email because you opted in via our website. https://brabantskloosterleven.us17.list-manage.com/unsubscribe?u=39cf2bc717e00d462732a7a28&id=c879a7c8db&e=[UNIQID]&c=7a877c7e92 Provincie Noord Brabant Bloemgracht 20-H AMSTERDAM, Noord-Holland 1015 TJ Netherlands Email Marketing Powered by Mailchimp http://www.mailchimp.com/email-referral/?utm_source=freemium_newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=referral_marketing&aid=39cf2bc717e00d462732a7a28&afl=1 Email Marketing Powered by Mailchimp