Copy
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Bekijk hem in de browser.
Goeds uit het klooster 
Op zoek naar een bijzonder geschenk deze decembermaand? Dan is het wellicht een idee om iets goeds uit het klooster te geven. Voor de kloosters zijn de vaak ambachtelijk gemaakte producten een belangrijke bron van inkomsten. In het Kloosterjaar Brabant zetten we deze producten extra in de etalage én ontwikkelden we nieuwe producten, samen met de kloosters. In deze nieuwsbrief lichten we er een aantal uit. Meer inspiratie vind je in de kloosterwinkel.
 
Bindboek over Ons Kloosterpad   
Inspiratie voor onderweg 

In dit Bindboek vind je wandelkaarten en beschrijvingen van kloosterlocaties die tijdens het lopen van Ons Kloosterpad tegenkomt. Deze gids wil ook een inspiratieboek zijn. Je leest verhalen van mensen die leefden of nog steeds leven in de kloostergemeenschappen. Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar de kloosters.  

Bestel het Bindboek  
 
Speciale editie Straatkrant Sammy 
Omzien naar 
Elkaar   

Het decembernummer van de straatkrant Sammy staat in het teken van omzien naar elkaar en er is volop aandacht voor initiatieven vanuit kloosters voor kwetsbaren in onze samenleving. De krant is te koop bij de vaste verkooppunten van de straatverkopers maar ook op diverse locaties in Brabant. 
Koop hier de Sammy 

 
Papieren wandelkaarten te koop 
Rondwandelingen langs kloosters

Rond diverse kloosters langs Ons Kloosterpad zijn prachtige rondwandelingen uitgezet. De ommetjes zijn over het algemeen binnen twee uur te wandelen. Je kunt de wandeling op je telefoon bekijken, maar het fijnste is het om te wandelen met de papieren wandelkaart. Deze kun je bestellen in de webshop van Visit Brabant.

Bestel de wandelroutes  
 
Vegetarische Zuster 
Webwinkel vol met spreads  
Geen vlees meer eten, tóch iets lekkers op je brood én de kloostergemeenschap van de Clarissen in Megen ondersteunen? Bestel dan een van de heerlijke spreads in de webwinkel van de Vegetarische Zuster. 
Naar de webshop 
Vaker deze nieuwbrief ontvangen?
 
Spijs en drank 
Alle goeds uit het klooster   
Een pakket Sereniteit 
Fooddesigner Katja Gruijters ontwikkelde speciaal voor Kloosterjaar Brabant een kloosterlunch, met (h)eerlijke abdijproducten. De ingrediënten en recepten zijn nu verkrijgbaar in een kloosterpakket Sereniteit.
Bekijk online
 
Broeders en zusters
Een unieke combinatie uit twee monastieke werelden. Trappistenbier van de broeders van abdij O.L.V. Koningshoeven in Berkel-Enschot en wijn van de zusters van Sint-Catharinadal in Oosterhout, samen in een fraaie verpakking.
Bekijk online
Picknickpakket 
met Ricwerde Rosé   
Dit picknickpakket Samen bestaat uit een kleed van 1,5x1,5 meter van katoenen damast gemaakt door kunstenaar Marjolein Keijsper en 1 fles Sint Catharinadal Ricwerda Rosé voor €27,95
Bestel online
 
Picknickpakket met 
Berne Blond  

Dit picknickpakket Samen bestaat uit een kleed van 1,5x1,5 meter van katoenen damast gemaakt door kunstenaar Marjolein Keijsper en twee flesjes Berne Blond Bier. Het pakket kost € 22,95

Bestel online
Ken je iemand voor wie deze nieuwsbrief interessant is?
 
Verdieping  
Boeken en muziek uit het Kloosterjaar 
Een weelde aan groen 
Dit boekje gidst de reiziger door de geschiedenis van vier Brabantse kloosters en de tuinen. Van iedere tuin is een plattegrond gemaakt. Een fietsroute en andere praktische informatie maken van het boek een niet te missen gids voor iedere liefhebber van kruiden- en kloostertuinen. 
Bestel online
 
Gods Wegen 
In Gods wegen loopt Marijke Schermer stukken van Ons Kloosterpad. Op haar weg vergezellen pelgrims Linda en Belinda en priorin Maria Magdalena haar. Ook wandelt ze een stuk met haar moeder, die als meisje naar de kostschool van de Zusters van Liefde werd gestuurd, en daar geruisloos leerde huilen.
Bekijk online
Holland Baroque 
Holland Baroque verkent samen met zes solisten de monastieke muzikale tradities van het 17de-eeuwse kloosterleven in Noord-Brabant. Brabant 1653 onthult verborgen pareltjes uit de Nederlandse muziekgeschiedenis.
Bestel online
 
Alles voor Allen 
De congregatie 'Alles voor Allen' in Breda heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1826. De congregatie deed liefdeswerk in de zorg. Het boek bevat 360 foto's, die het werk van de zusters treffend in beeld brengen.
Bestel online
Deze e-mail is verstuurd naar <<E-mailadres>>. Bekijk hier alle voorgaande edities.
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Afmelden

www.brabantskloosterleven.nl
You are receiving this email because you opted in via our website. https://brabantskloosterleven.us17.list-manage.com/unsubscribe?u=39cf2bc717e00d462732a7a28&id=c879a7c8db&e=[UNIQID]&c=86e6a4660e Provincie Noord Brabant Bloemgracht 20-H AMSTERDAM, Noord-Holland 1015 TJ Netherlands Email Marketing Powered by Mailchimp http://www.mailchimp.com/email-referral/?utm_source=freemium_newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=referral_marketing&aid=39cf2bc717e00d462732a7a28&afl=1 Email Marketing Powered by Mailchimp