Copy
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Bekijk hem in de browser.
Een eerste update over Het jaar van het Brabants Kloosterleven. Welkom! 
Wat leuk dat je geïnteresseerd bent het Brabants Kloosterleven. 2021 wordt een bijzonder jaar voor Brabanders en voor de vier jubilerende kloosters, die de aanleiding zijn voor dit feestelijke jaar. 

2021 is uitgeroepen tot het Jaar van het Brabants Kloosterleven. Op veel plaatsen in de provincie Noord-Brabant kunnen mensen in dit jaar het kloosterleven ruiken, proeven en ervaren. Letterlijk via kloosterproducten, zoals abdijbier en honing, maar ook figuurlijk door overnachtingen in gastenverblijven en retraites. Bezinnen kan ook door Ons Kloosterpad te lopen, een wandelroute van 330 kilometer die je in vijftien etappes langs veertig kloosters brengt.
 
Het kloosterleven in Brabant kent een lange geschiedenis. De eerste kloosters werden in de vroege middeleeuwen opgericht. Vooral in de twintigste eeuw kwam het kloosterleven tot volle bloei en was de betekenis voor de samenleving enorm: denk aan de bijdragen van kloosterlingen aan onderwijs, gezondheidszorg, landbouw en emancipatie.

Kloosterlingen werken en leven vanuit waarden en overtuigingen zoals samenwerken, duurzaamheid en barmhartigheid. Die waarden en overtuigingen zijn nog steeds betekenisvol en verdienen het om doorverteld te worden, ze maken deel uit van de Brabantse identiteit. Daarom starten we in 2021 een grote publiekscampagne en gaan kunstenaars en ontwerpers aan de slag om de betekenis van het kloosterleven opnieuw te verbeelden.
 
Op veel plekken wordt hard gewerkt en worden voorbereidingen getroffen. Er is alle ruimte om mee te denken, aan te haken en zelf met initiatieven te komen. Welkom!

Meld je met ideeën en initiatieven
Voor het Kloosterjaar 2021 worden al veel voorbereidingen getroffen, maar mensen en organisaties met ideeën en initiatieven bieden we alle ruimte om mee te doen. Aanhaken bij het Kloosterjaar kan op allerlei manieren. Denk aan het maken van kloosterproducten, het aanbieden van overnachtingsplekken langs Ons Kloosterpad, het organiseren van bezinningsdagen of het ontwikkelen van educatiemateriaal. We zoeken initiatieven die ervoor zorgen dat Brabanders in contact komen met de geschiedenis én de toekomst van het kloosterleven. Op de website kun je je laten inspireren en je initiatief aanmelden.
 
De Kloosterposter 
Dit is de campagneposter voor het Kloosterjaar. De bedoeling is dat de poster een mooi plekje krijgt zodat je collega's of je bezoekers geattendeerd worden op het Kloosterjaar. Heb je een mooie plek voor deze A2 poster? Mail je adresgegevens naar kloosterleven@brabant.nl en we sturen je er een toe.

Bestel via de post
Ken je iemand voor wie deze nieuwsbrief ook interessant is?
 
Agenda
2 februari 2021
Klooster Sint Agatha    St Agatha
30 april 2021
Sint Josephsberg     Megen
30 april 2021
St Josephsberg     Megen
2 februari 2021
Klooster    Sint Agatha
9 oktober 2021 
Catharinadal    Oosterhout
24 december 2021
Abdij van Berne    Heeswijk
Vaker deze nieuwsbrief ontvangen? 
 
Deze e-mail is verstuurd naar <<E-mailadres>>. Bekijk hier alle voorgaande edities.
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Afmelden

www.brabantskloosterleven.nl
You are receiving this email because you opted in via our website. https://brabantskloosterleven.us17.list-manage.com/unsubscribe?u=39cf2bc717e00d462732a7a28&id=c879a7c8db&e=[UNIQID]&c=a25cc803f6 Provincie Noord Brabant Bloemgracht 20-H AMSTERDAM, Noord-Holland 1015 TJ Netherlands Email Marketing Powered by Mailchimp http://www.mailchimp.com/email-referral/?utm_source=freemium_newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=referral_marketing&aid=39cf2bc717e00d462732a7a28&afl=1 Email Marketing Powered by Mailchimp