Copy
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Bekijk hem in de browser.
Tv-programma Kruispunt zoekt
wandelaars met een bijzonder verhaal
Speciale uitzending rond opening Ons Kloosterpad 
Bent u van plan Ons Kloosterpad te gaan lopen? Heeft u daar een bijzondere reden voor, een mooi verhaal bij? Dan willen de makers van Kruispunt TV graag met u in contact komen. Voorafgaand aan de opening van het pad wil Kruispunt TV een uitzending maken over Ons Kloosterpad, waarbij ze verschillende wandelaars met hun verhalen aan het woord willen laten.

Kruispunt TV heeft een rijke traditie in het optekenen van wandelverhalen. Jarenlang interviewde het programma pelgrims op weg naar Santiago. Ook kloosters zijn bekend terrein: in de kloosterserie bezocht Kruispunt TV talloze kloosters in binnen- en buitenland.

Wandelaars van Ons Kloosterpad met een bijzonder verhaal kunnen contact opnemen met de redactie van het programma: kalien.blonden@kro-ncrv.nl
Theatermaker Oskar Kocken  (foto) en Daan Wildhorst presenteren eerste programma
Talkshow over sterfelijkheid

Sterven doe je, zo vermoeden we, maar één keer, dus dat kan je maar beter meteen goed doen. Maar hoe gaan we anno 2021 om met de dood? Zijn we in staat die te omarmen of houden we die liever zo ver mogelijk van ons weg? En kan een herwaardering van onze sterfelijkheid ook leiden tot een rijker leven?

In het jaar van het Brabants Kloosterleven onderzoeken theatermaker Oscar Kocken en schrijver Daan Windhorst of het een goed idee is om in 2021 een nieuwe orde te stichten. Dat doen zij in een rondreizende theatrale dienst. Hun eerste programma wordt maandag 29 maart om 20.00 uur gehouden in DOMUS DELA, een voormalig klooster in Eindhoven, en is via een livestream te volgen.

In DOMUS DELA ontmoeten filosofen, ervaringsdeskundigen, theatermakers, muzikanten én kloosterlingen elkaar, in een inspirerend programma vol open gesprekken, interviews, muziek, preken en meeslepende verhalen, waarin ook de rijke geschiedenis van dit voormalige klooster wordt belicht. Wat kunnen we meenemen van die traditie en wat laten we liever achter? Welke oeroude leefregels zijn nu nog actueel en wat zijn vandaag de dag onze antwoorden op vragen die levensgroot zijn en tegelijkertijd doodnormaal?

Het bijwonen van de livestream kost vijf euro. Via de button hieronder kun je je inschrijven.

Theaterprogramma 
bijwonen? 
 
 
Facebookgroep Kloosterjaar     
Meld je oproep   

Heb je een product of een dienst die interessant is voor het kloosternetwerk? Wil je bijvoorbeeld een concertreeks geven tijdens het kloosterjaar, bied je lezingen aan, zoek je vrijwilligers of hebben andere vragen. In de facebookgroep Brabants Kloosterleven kun dit soort vragen aan het netwerk stellen en leuke nieuwtjes lezen!

Product of dienst
in de aanbieding ? 
 
VASTWEL in Leer- en Inspiratiehuis Sint-Catharinadal
Ode aan het leven in de vastentijd

De traditionele Vastentijd en Ramadan zijn niet meer exclusief. Steeds meer mensen laveren, zoeken verbinding met zichzelf en met anderen, willen bewuster keuzes maken en doen aan zelfreflectie. Het Leer- en Inspiratiehuis van het Sint Catharinadal in Oosterhout haakt daarop in met het project VASTWEL. 
 

Jaarlijks reikt VASTWEL in de vastenperiode, van Carnaval tot Pasen, activiteiten aan die een rimpeleffect beogen. Het programma bevat diverse onderdelen en disciplines zoals theater, film, dans, lezingen, het lezen van boeken, workshops, etc. Dat gebeurt ook samen met scholen. Tot 2 april is bijvoorbeeld er een buitenexpositie Ode aan het leven.

Ken je iemand voor wie deze nieuwsbrief interessant is?
 
Boeken, muziek en overnachtingen 
Kloosterproducten
Bindboek Ons Kloosterpad 
Het Bindboek dat hoort bij Ons Kloosterpad ligt bij bij de drukker. Het boek bevat routekaarten, achtergronden over de kloosters en inspirerende verhalen van mensen die er wonen en werken. Het boek is vanaf 30 april te koop bij kloosters langs de route voor €29,50 en via Berne Media. Je kunt je voorinschrijven per mail.
Bestel het Bindboek  
 
Twee eeuwen dienstbaar en barmhartig
Congregaties en orden hebben vanaf 1820 een grote rol gespeeld in de emancipatie van de katholieke bevolking in Den Bosch. Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch deed onderzoek naar deze klooster-gemeenschappen en bracht een fraai boek uit: Twee eeuwen dienstbaar en barmhartig.
Bekijk online
 
CD Holland Baroque Brabant 1653 
Holland Baroque verkent samen met zes solisten de monastieke muzikale tradities van het 17e-eeuwse kloosterleven in Noord-Brabant. Brabant 1653 onthult verborgen pareltjes uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. 
Bekijk online
 
Overnachten tijdens de lockdown 

Tijdens de coronatijd kunt u in het Emmausklooster in Velp tot rust komen. Er zijn geen groepen in het klooster, slechts wandelaars en pelgrims. Er zijn diverse dagtochten uitgezet rondom het klooster van 5 tot 25 km. 
Bekijk online

Evenementen rond Kloosterjaar Brabant
Agenda
29 maart om 20:00 
Theatrale Dienst de Nieuwe Orde: Sterfelijkheid 
30 april 
Opening 
Ons Kloosterpad   
Sint-Josephsberg Megen
30 april 
Jubileumviering
300 jaar clarissen 
t/m 2 april  
Ode aan het leven 
 
Sint Catharinadal    Oosterhout 
Deze e-mail is verstuurd naar <<E-mailadres>>. Bekijk hier alle voorgaande edities.
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Afmelden

www.brabantskloosterleven.nl
You are receiving this email because you opted in via our website. https://brabantskloosterleven.us17.list-manage.com/unsubscribe?u=39cf2bc717e00d462732a7a28&id=c879a7c8db&e=[UNIQID]&c=a350ea55dd Provincie Noord Brabant Bloemgracht 20-H AMSTERDAM, Noord-Holland 1015 TJ Netherlands Email Marketing Powered by Mailchimp http://www.mailchimp.com/email-referral/?utm_source=freemium_newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=referral_marketing&aid=39cf2bc717e00d462732a7a28&afl=1 Email Marketing Powered by Mailchimp