Copy
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Bekijk hem in de browser.
Koning Willem Alexander bij
opening Kloosterjaar Brabant
Opening met gevarieerd programma online te bekijken  
Natuurlijk hadden we graag gezien dat we het Kloosterjaar Brabant konden vieren met een groot publiek. Vanwege het coronavirus is dat niet mogelijk. Toch hebben we een bijzonder programma samengesteld met muziek, dans en persoonlijke verhalen van kloosterlingen. En dit alles in digitale aanwezigheid van de Koning.


De opening van Kloosterjaar Brabant is woensdag 10 februari 2021 om 14.00 uur. Wil je de opening bekijken? Ga dan naar www.brabantskloosterleven.nl. Daar vind je een knop waarmee je de opening digitaal kan bijwonen. 

De live-uitzending vindt plaats vanuit klooster Sint Agatha in de gemeente Cuiijk, waar de kruisheren hun 650-jarige jubileum vieren. De Koning sluit virtueel aan en verricht de openingshandeling.
 

Presentator Oscar Kocken vertelt over de geschiedenis van 1000 jaar kloosterleven in Brabant, ondersteund door archiefbeelden en moderne illustraties van Ludwig Volbeda.Holland Barroque zorgt voor muzikale intermezzo's. 

Aandacht is er ook voor de vier jubilerende kloosters. Naast de kruisheren vieren komend jaar ook de norbertijnen in Heeswijk-Dinther, de norbertinessen in Oosterhout en de clarissen in Megen een jubileum. Abt Denis Hendrickx van Abdij van Berne, priorin Maria Magdalena van Sint Catharinadal, broeder Peter Snijkers van Klooster Sint-Agatha, en zuster Angela Holleboom van Klooster Sint-Josephsberg delen een persoonlijke getuigenis.

Tijdens de opening wordt ook het Mauritsraam gepresenteerd. Deze gebrandschilderde afbeelding van prins Maurits is na 140 jaar teruggekeerd naar de kloosterkerk van de kruisheren in Sint Agatha.

Het programma duurt een uur. Welkom!
Wil je de opening van
Ons Kloosterjaar zien? 
 
Agenda
5 februari om 14.00 uur 
Opening
Kloosterjaar Brabant 
Klooster Sint-Agatha Sint-Agatha 
30 april 2021 
Opening
Ons Kloosterpad 
Klooster Sint-Josephsberg Megen
30 april 2021 
Jubileumviering 
Clarissenklooster
Sint-Josephsklooster Megen 
5 maart 201 om 16.00 uur 
Boekpresentatie 
Een Weelde aan groen 
Museum Krona Uden
Ken je iemand voor wie deze nieuwsbrief interessant is?
 
Deze e-mail is verstuurd naar <<E-mailadres>>. Bekijk hier alle voorgaande edities.
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Afmelden

www.brabantskloosterleven.nl
You are receiving this email because you opted in via our website. https://brabantskloosterleven.us17.list-manage.com/unsubscribe?u=39cf2bc717e00d462732a7a28&id=c879a7c8db&e=[UNIQID]&c=af60175c47 Provincie Noord Brabant Bloemgracht 20-H AMSTERDAM, Noord-Holland 1015 TJ Netherlands Email Marketing Powered by Mailchimp http://www.mailchimp.com/email-referral/?utm_source=freemium_newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=referral_marketing&aid=39cf2bc717e00d462732a7a28&afl=1 Email Marketing Powered by Mailchimp