Copy
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Bekijk hem in de browser.
Nieuwe plannen rond Brabants Kloosterleven!
Vorig jaar hebben we samen met allerlei partijen het Jaar van het Brabants Kloosterleven gevierd. Dat deden we met mooie evenementen, bijzondere kloosterproducten en natuurlijk Ons Kloosterpad. Maar we zijn niet klaar. Met netwerkpartners werken we aan allerlei vormen en manieren om de waarden van het Brabantse Kloosterleven te blijven vertellen en op eigenwijze te ontsluiten naar de toekomst. In deze nieuwsbrief praten we u bij.

Ons Kloosterpad
Ons Kloosterpad is een succes. Al meer dan duizend mensen hebben delen van de wandelroute langs de ruim vijftig Brabantse kloosters bewandeld en wisselen ervaringen uit in een actieve facebookgroep. Daarnaast zijn er rondwandelingen rond kloosters, kortere ‘ommetjes’. Dit jaar gaan we daarmee door en worden nieuwe rondwandelingen in samenwerking met de kloosters en de gemeentes geopend.
Ken je iemand voor wie deze nieuwsbrief interessant is?
 
Textielproject krijgt een vervolg
Kom naar de STOPLAB-sessie met Marjolein Keijsper
Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven kun je meedoen aan een STOBLAB-sessie met textielontwerper Marjolein Keijsper. Op 25 oktober zijn er twee sessies in de voormalige kosterwoning van de Sint-Catharinakerk. Je kunt je aanmelden via het emailadres mail@c-mone.nl

Marjolein onderzoekt de relatie tussen kloosters en textiel en neemt je hierin mee tijdens deze STOPLAB-sessie. In een filminstallatie van Jeanne van der Horst, gedraaid tijdens dit lab, word je mee het klooster ingenomen.
Zuster Agatha en zuster Simone laten zien op welke bewuste wijze zij materialen en technieken gebruiken, de kneepjes van het vak! Tijdens deze sessie werken we samen aan de STOPLAP, een meditatief maakproces met oude hersteltechnieken. We vormen een ‘manifest’ om te laten zien dat we anders met textiel om willen gaan. Het resultaat is op een later moment op verschillende locaties te zien. 

Praktische informatie:
Sessie 1: 25 oktober om 14.00 uur
Sessie 2: 25 oktober om 15.30 uur 
gratis aanmelden via mail@c-mone.nl 
Locatie: Residency for the People, Kerkstraat 1, 5611 GH Eindhoven
 
Hoeders Ons Kloosterpad  
Eerste bijeenkomst gangmakers  

Gangmakers
Afgelopen week maakten we kennis met de ‘gangmakers’ in stadsklooster San Damiano. Een mooie groep mensen die vrijwillig ‘aanvoerder’ zijn van een stuk van Ons Kloosterpad van en naar één van de vijftien startkloosters langs de route. We brainstormden over wat zij toe zouden kunnen voegen aan Ons Kloosterpad, om de historische en maatschappelijke waarde van het Brabants Kloosterleven te behouden en door te geven. Volop plannen: van begeleide pelgrimages tot waardenwandelingen en van een wandelmaatjesprikbord tot het ophalen van verhalen op het pad. Zij gaan aan de slag. Wil je aanhaken? We zoeken nog een gangmaker omgeving Oirschot en een omgeving Boxmeer. Stuur een mail naar Olga.
 

 
Alle goeds uit het klooster wordt vervolgd! 
Samenwerking rond kloosterproducten 
Vorig jaar zijn er verschillende fraaie kloosterproducten en -pakketten ontwikkeld onder de naam ‘Alle goeds uit het klooster’. Met KNR en abdijwinkel Berne Media  zijn we in overleg over een online kloosterwinkel en aan gezamenlijke branding. Ook zijn er plannen om nieuwe kloosterproducten te ontwikkelen.

Naar Alle goeds uit het klooster   
 
Kloostercabins als overnachtingsplek voor pelgrims 
Passende locaties gezocht
Kunnen we ontwerpkracht, Brabants erfgoed, biobased materialen en natuurbeleving samenbrengen in een concept voor iconische kloostercabins langs het Kloosterpad? Rondom die vraag loopt op dit moment een verkenning. We zoeken passende locaties en ondernemende kartrekkers aan het pad om deze overnachtingsplekken voor pelgrims mee vorm te geven. 

Mail Olga 
Vaker deze nieuwbrief ontvangen?
 
Met deze handleiding kun je zelf een kloosterlunch organiseren  
Handboek Kloosterlunch Sereniteit 
Tijdens het jaar van het Brabants Kloosterleven ontwikkelde fooddesigner Katja Gruijters de bijzondere kloosterlunch Sereniteit waar bezoekers op enkele kloosterlocaties van konden genieten. Er komt
een handboek voor kloosters die de lunch op hun eigen locatie willen organiseren. Maar er gebeurt meer: 

Op 13 oktober 2022, tijdens de week van de De Duurzaamheid Oosterhout Week krijgen leerlingen van middelbare scholen een kloosterlunch samen met de zusters van Catharinadal.
Miranda van Bragt heeft samen met Astrid van de Ven (Toneelzolder) middelbare scholen (Frencken en Oelbert college) en praktijkonderwijs in Oosterhout een educatieprogramma gemaakt waarbij ook topkok Pierre Wind betrokken is. De leerlingen gaan zelf aan de slag met recepten waarbij ook ‘afval' uit de moestuin /wijngaard wordt benut.
 
Deze e-mail is verstuurd naar <<E-mailadres>>. Bekijk hier alle voorgaande edities.
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Afmelden

www.brabantskloosterleven.nl
You are receiving this email because you opted in via our website. https://brabantskloosterleven.us17.list-manage.com/unsubscribe?u=39cf2bc717e00d462732a7a28&id=c879a7c8db&e=[UNIQID]&c=cbec0cfb83 Provincie Noord Brabant Bloemgracht 20-H AMSTERDAM, Noord-Holland 1015 TJ Netherlands Email Marketing Powered by Mailchimp http://www.mailchimp.com/email-referral/?utm_source=freemium_newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=referral_marketing&aid=39cf2bc717e00d462732a7a28&afl=1 Email Marketing Powered by Mailchimp