Copy
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Bekijk hem in de browser.
Zoektocht naar overnachtingsplaatsen Ons Kloosterpad
Veel wandelaars van Ons Kloosterpad geven aan graag te overnachten in een klooster. Wij proberen via onze kanalen zo duidelijk mogelijk te communiceren wat wel en niet mogelijk is bij de kloosters. Samen met VisitBrabant werken wij aan een breder aanbod aan overnachtingsmogelijkheden langs het pad.

VisitBrabant heeft contact met lokale VVV-clubs en met veel ondernemers. Ook verkennen we het idee om een aantal kloostercabins te creëren. Deze nieuwe overnachtingsmogelijkheden vertellen het verhaal van het Brabants Kloosterleven en maken het beleefbaar voor de wandelaar. Het idee zit in een conceptuele fase, maar wie wil is uitgenodigd om mee te denken.
Ken je iemand voor wie deze nieuwsbrief interessant is?
 
Textielproject krijgt een vervolg
Een nieuwe bestemming voor tafelgoed uit kloosters 
Afgelopen jaar zijn er diverse textielproducten ontwikkeld in samenwerking met Marjolein Keijsper waarbij tafelgoed uit kloosters een nieuwe bestemming heeft gekregen. Zo werd textiel gebruikt om kloostersouvenirs te maken, maar ook picknickleden voor de kloosterlunches en doeken in kloosterpakketten. Het textielproject krijgt een vervolg.
 
Hoeders Ons Kloosterpad  
Gangmakers gezocht    

Voor het doorontwikkelen van Ons Kloosterpad en het hoeden van de betekenis ervan zou het mooi zijn als iedere etappe een lokale gangmaker heeft die het gebied kent. We zoeken voor vijftien etappes dus vijftien gangmakers. Ben of ken je iemand die in het profiel past, dan horen we graag van je. 
Klik hier voor een profielschets

 
Ook rondjes rond Vught, Land van Cuijck en Boekel 
Nieuwe rondwandelingen na de zomer
Het aantal rondwandelingen rond Brabantse kloosterlocaties groeit gestaag verder. Na de zomer worden er weer nieuwe rondwandelingen geopend in Vught, het Land van Cuijk en Boekel. Daarmee komt het aantal rondwandeling op elf.

Lees verder 
 
Kloosterlunches straks op meer locaties
Workshop Kloosterlunch Sereniteit 
Afgelopen tijd volgden chef-koks, zorgmanagers, abdijwinkelmedewerkers en actieve vrijwilligers een tweedaagse workshops van fooddesigner Katja Gruijters. Tijdens deze tweedaagse leerden ze hoe ze zelf de kloosterlunch op hun eigen locatie kunnen maken en organiseren. 

Lees meer 
 
Netwerkevenement op het provinciehuis
Kloosterleven bij Brabant Ontmoet 
Op het Provinciehuis in Den Bosch vond op 14, 15 en 16 juni het netwerkevent ‘Brabant Ontmoet Live’ plaats. We waren daar aanwezig om het Brabantse netwerk te ontvangen en bekend te maken met de diverse projecten rond het Brabants kloosterleven.

Meer lezen 

 
Vaker deze nieuwbrief ontvangen?
 

Drukbezochte kloostermarkt bij de Abdij van Berne 

De Kloostermarkt die 7 juni werd gehouden in en bij de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther is door ongeveer 2500 belangstellenden bezocht. Bezoekers konden kennismaken met de mogelijkheden van de Abdij van Berne Ook waren er kraampjes met kloosterproducten en konden lezingen bijgewoond worden en was er informatie over pelgrimage. In de abdijkerk konden de bezoekers genieten van prachtige koorzang en uiteraard was het het terras van Berne Abdijbier open om het leven te vieren.

Deze e-mail is verstuurd naar <<E-mailadres>>. Bekijk hier alle voorgaande edities.
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Afmelden

www.brabantskloosterleven.nl
You are receiving this email because you opted in via our website. https://brabantskloosterleven.us17.list-manage.com/unsubscribe?u=39cf2bc717e00d462732a7a28&id=c879a7c8db&e=[UNIQID]&c=ef03f1345a Provincie Noord Brabant Bloemgracht 20-H AMSTERDAM, Noord-Holland 1015 TJ Netherlands Email Marketing Powered by Mailchimp http://www.mailchimp.com/email-referral/?utm_source=freemium_newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=referral_marketing&aid=39cf2bc717e00d462732a7a28&afl=1 Email Marketing Powered by Mailchimp