Copy
Näringsministern på Södertälje Science Park

Svensk industri är prioriterat för regeringen och Södertälje Science Park som nationell nod för hållbar produktion är en intressant aktör. Närings- och innovationsminstern Mikael Damberg tog första spadtaget till Södertälje Science Park 2016 och ville komma på besök när verksamheten nu är igång.
Han träffade företag, studenter och professorer och fick inblick i verksamheten med bland annat Prototypverkstan, Leancentrum, forskningsprojektet för digitala simuleringsmiljöer, Digilog med flera.

Läs hela nyheten på sscp.se

Dags att nominera till Årets Innovationspris 2018

Årets Innovationspris delas ut till ett företag eller organisation som har en koppling till Södertälje och kan visa på en nyskapande och hållbar produkt eller tjänst med kommersiell och/eller samhällsekonomisk potential. De nominerade publiceras i media och får marknadsföring både före, under och efter Södertäljegalan. Vinnaren får utmärkelsen Årets Innovationspris 2018, diplom och marknadsföring i form av publicering i media efter prisutdelningen.

Läs mer om vad som krävs och nominera dig själv eller någon annan

Boka Södertälje Science Week 2019 redan nu!

Nu planerar vi för kommande science week och det finns fortfarande chans för ditt företag eller organisation att vara medarrangör och arrangera någon aktivitet, workshop eller annat under Södertälje Science week. Förra året kom 4000 besökare på 70 seminarier och workshops som arrangerades av 30 medarrangörer. 2019 kör vi igen mellan den 30 januari till 2 februari med följande temadagar:

  • Onsdag 30/1: Framtidens produktion och tjänster
  • Torsdag 31/1: Digitalisering/Innovation/Entreprenörskap
  • Fredag 1/2: Hållbarhet
  • Lördag 2/2: Öppet hus och Kompetensmässa
Läs mer om Södertälje Science Week och anmäl deltagande

Följ Södertälje Science Week på Facebook

Prototypverkstaden är öppen och i full gång

Prototypverkstaden (Open Prototyping Södertälje) är igång igen! Har du en idé som du vill göra verklighet av, en produkt du vill vidareutveckla eller träffa likasinnade? Vi erbjuder aktiviteter och utbildningar inom digitalt skapande, verkstadssäkerhet, idéskapande och produktutveckling. Vi har har öppet tisdagar 14.00-17.00 och torsdagar 16.00-19.00 med introduktionsutbildning vid varje tillfälle.

Läs mer om OPS på sscp.se

Vi fortsätter med Kickstart Digitalisering

För andra gången arrangerar vi "Kickstart Digitalisering" på Södertälje Science Park. Kickstart är ett digitaliseringsinitiativ med syfte att ge små och medelstora industriföretag insikt och inspiration för att ta vara på de möjligheter som digitaliseringen innebär. Det är även en möjlighet att samverka och få stöd med att påbörja eller fortsätta sin digitalisering - oavsett var på resan man befinner sig. Är du intresserad?

Läs mer om och anmäl intresse för Kickstart Digitalisering

Nadège Lemire - ny medarbetare på Södertälje Science Park!

Nadège Lemire, 39 år, Projektkoordinator

Jag kommer från Frankrike där jag pluggade juridik på universitet i Paris och i Angers. Därefter har jag arbetat 12 år som jurist tills jag flyttade till Sverige 2015 med min familj. I slutet av 2016 tog jag min masterexamen i multidisciplinär (projektledning, ledarskap, affärsstrategi, logistik, marknasförning) och började på Södertälje Science Park i juni som projektkoordinator. Jag arbetar bland annat med att skapa rutiner & processer, arbetar i olika projekt som partner/support, och implementering av lean i vårt sätt att arbeta.

Save the date! KTH:s exjobbsmässa i Kista 10/10

Ta chansen att bygga nya kontakter och träffa andra företag i branschen. På Exjobbsmässan i Kista kan du hitta talanger till exjobb som kan bidra med värdefull kompetens och goda arbetsinsatser på ditt företag. Mässan äger rum i Electrum, Kistagången 16 i Kista, onsdag den 10 oktober mellan 11:30-15:30.

Läs mer på KTH:s webbplats

Besök gärna vår webbplats sscp.se
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
|  Nyhetsbrev nr 1 2018 Södertälje Science Park | 

Vår e-postadress
| info@sscp.se |

Vi använder endast din e-post för utskick av nyhetsbrev
Vill du avbryta din prenumeration? Avbryt prenumeration


This email was sent to <<E-postadress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Södertälje Science Park · Kvarnbergagatan 12 · Sodertalje 151 36 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp