Copy

Mediakasvatuksen uutiskirje:
Trrkish Airways

Hyvät mediakasvattajat, 

tässä olisi Voiman uusin vastamainos ja siihen liittyvät tehtävät. Vastamainos oli alunperin tarkoitus julkaista myös printissä mutta jouduimme perumaan painettujen lehtien ilmestymisen sillä menetimme koronaviruksen takia mainostulot. 

Käynnistimme joukkorahoituskampanjan Voiman toiminnan ylläpitämiseksi epidemiasta johtuvana poikkeusaikana. Tarjoamme yksityishenkilöiden lisäksi myös oppilaitoksille ja järjestöille mahdollisuuden osallistua esimerkiksi vastamainostyöpajan muodossa. Tästä lisää viestin loppuosassa.
 

Vastamainos Trrkish Airways


Oheisen vastamainoksen saat avattua isompana klikkaamalla kuvaa. 

Täältä puolestaan voit lukea vastamainoksen taustoja avaavan artikkelin: Sotalomat Turkissa


Mediakasvatustehtävät

1) Katsokaa vastamainosta ja käykää keskustelua sen sisällöstä. Millä tavoin kuvitteellinen lentoyhtiö Trrkish Airways poikkeaa tavallisista lentoyhtiöistä? Mitä sellaista vastamainoksessa kerrotaan, mitä oikeassa mainoksessa ei koskaan kerrottaisi?
 

2) Lukekaa vastamainoksen rinnalla julkaistu artikkeli. Millä tavoin turismi liittyy Turkin tekemiin ihmisoikeusloukkauksiin? Koskeeko tämä sama ongelma myös monia muita maita ja niihin kohdistuvaa turismia?


3) Entä millä kaikilla tavoilla kansalainen voi vaikuttaa
a) valtioiden politiikkaan ja tekemiin ihmisoikeusloukkauksiin ja
b) ylipäänsä valtioiden toimintaan?


ps. Kaikki Voiman julkaisemat vastamainokset löytyvät täältä.
 

Osallistu joukkorahoituskampanjaan


Käynnistimme joukkorahoituskampanjan toimintamme turvaamiseksi sillä haluamme haluamme antaa lukijayhteisöllemme mahdollisuuden tukea Voimaa poikkeusaikoje keskellä. Mikäli sinulla on mahdollisuus osallistua siihen niin olemme erittäin kiitollisia. Voit myös vinkata kampanjasta tutuillesi.

Käy tästä Voiman joukkorahoituskampanjan sivuille ja osallistu talkoisiin!
 

Erityisesti opetuslaitoksille, järjestöille ja yrityksille suunnatut vastikkeet


Vastamainostyöpaja

Voima-lehden vastamainostyöryhmää vetävä Jari Tamminen on pitänyt vuosien ajan vastamainoksiin liittyviä oppitunteja, luentoja sekä työpajoja. Vastamainosten ja mainoskuvaston avulla pystymme opettelemaan medialukutaitoa (sekä kuvan että tekstin osalta), pystymme analysoimaan sitä, millaisia viestejä meihin kohdistetaan ja miten se tehdään. 

Media- ja mainoslukutaidon ohella oppitunneilla ja työpajoissa käsitellään myös sitä, mitä prosesseja ja vaikutuksia mainostettujen tuotteiden taakse kätkeytyy. Pystymme esimerkiksi avaamaan tuotantoprosessien ympäristö- ja ihmisoikeusvaikutuksia sekä mainoksin rakennettavan elämäntavan ongelmia. 

Vastamainoksiin liittyvät oppitunnit ja luennot ovat räätälöitävissä niin yläkoululujen, lukioiden kuin yliopistojenkin tarpeisiin. Vastamainostyöpaja soveltuu erityisesti yläkoulujen ja lukioiden oppilaille. Kysy lisätietoja jari.tamminen@voima.fi

Spektaakkeliakatemia -näyttely


Sisältää toiveiden mukaan räätälöidyn kulttuurihäirintään liittyvän näyttelyn, useamman opetusluennon ja oppitunnin sekä pedagogisen aineiston. Kysy lisätietoja jari.tamminen@voima.fi

Yhteistyöterveisin 

Tuomas Rantanen
Kustantaja
Voima
View this email in your browser
Twitter
Facebook
Instagram
voima.fi
Email
Voima Kustannus Oy
Hämeentie 48
00500 Helsinki
puhelin 044 238 5109
sähköposti voima@voima.fi

Mikäli haluat peruttaa tilauksesi paina tästä.

Rekisteriselosteen löydät täältä.
 


This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Voima · Vellamonkatu 30 B 3 krs · Helsinki 00550 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp