Copy

Vi hjälper dig gärna att minimera risken för kostsamma, frustrerande och tidsödande felrekryteringar!

Hej!

Jag heter Linda Gadd och är VD på Andara

Med mer än 40 års samlad erfarenhet från alla aspekter av rekryteringsarbete vill vi gärna dela med oss av våra kunskaper och erfarenheter. Enligt en undersökning som CareerBuilder har gjort har så många som 41% av svenska jobbsökare ångrat sig efter att de bytt jobb. Fällorna är många och framförallt dyrbara. 

Det finns goda möjligheter att undvika de vanligaste felen och därmed undvika onödiga kostnader, frustration och tidsspillan. I detta nyhetsbrev tar vi upp fyra viktiga tips som du kan börja använda direkt.

Jag hoppas att du får nytta av våra tips och oavsett om du behöver rekrytera eller hyra personal kan du kan alltid kontakta mig på tel 072 – 0199209 eller mejl linda.gadd@andara.se

 

Lycka till med dina rekryteringar!

 

Lind Gadd

VD Andara

Mer om Andara? Klicka här!

Utveckla en bra rekryteringsstrategi

Använd en tillförlitlig urvalsmetod som fokuserar på de kompetenser som är viktiga för att lyckas i en given roll. En kombination av strukturerade intervjuer, personlighetstester samt arbetstester och referenstagning rekommenderar vi starkt.
 

Använd ett digitalt rekryteringsverktyg

Ett digitalt rekryteringssystem hjälper dig att screena och ranka de sökande och ger dig en bra överblick över hela rekryteringsprocessen. Det minskar din administration och gör arbetet långt mer effektivt.

 

Har du lagt fokus rätt i platsannonsen?

Att skriva en platsannons som både är korrekt och säljande är ett svårt hantverk och det är viktigt att fånga läsarens intresse tidig i annonsen. Inled inte annonsen med en lång beskrivning av själva företaget – det är information som kandidaten lätt kan googla fram på egen hand. Då riskerar ni att missa att beskriva det som är väsentligt för den sökande, det vill säga den specifika rollen och dess sammanhang. 

Måla istället upp en attraktiv bild av kandidatens plats i organisationen, vilka den kommer att arbeta tillsammans med och hur utmaningarna ser ut.

Har du dessutom lagt ordentlig tid på förarbetet får du din belöning nu. Platsannonsen är nämligen en spegling av det som kommit fram när ni definierat vilket behov rekryteringen ska fylla.

Undvik för långrandiga uppräkningar om antal anställda och omsättningen. Satsa istället på att ge en ärlig bild av era styrkor och svagheter, presentera utmaningarna som något kandidaten kan vara med och påverka. Skippa floskler som ni ändå inte kan leva upp till, det ökar bara risken för att kandidaten får fel förväntningar som i förlängningen kan leda till att en anställning slutar i förtid.

 

Presentera ert arbetsgivarvarumärke på ett genuint sätt och med kandidaten i första rummet

Effektiv rekrytering börjar med ert arbetsgivarvarumärke, dvs employer branding. En modern och mobilanpassad karriärsida är en idealisk plattform för att presentera er själva som arbetsgivare på ett professionellt och kandidatfokuserat sätt. Här har ni kandidatens fulla uppmärksamhet och kan berätta mer om ert företags historia, framtid och värderingar. Tänk på att vara genuin i detta arbete – kandidaten ser snabbt igenom klyschor och floskler. Syftet är att ge kandidaten en tydlig och positiv bild av kulturen på företaget och redan här börjar ni som arbetsgivare att sätta förväntningar hos kandidaten.

 

Mer om Andara och rekrytering? Klicka här!

Behöver du hjälp av våra rekryteringsexperter?

Ring oss på 08 – 24 90 80 eller mejla oss – du får toppkandidater, snabbt, effektivt och alltid med vår rekryteringsgaranti – och hos oss slipper du startavgiften! Vi är certifierade testledare i personlighets- och färdighetstest via TalentQ och vi genomför renodlade kunskapstester och även bakgrundskontroller av våra slutkandidater. Vi är ett auktoriserat rekryterings- och kompetensföretag.

Mer information om rekrytering på vår hemsida

Följ oss:

LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram

Andara AB

08-24 90 80
Sveavägen 24-26, plan 4
11157 Stockholm

Copyright © 2019 Andara AB, All rights reserved.

WWW.ANDARA.SE  -  MEJLA OSS  -  PRENUMERERA  - UPPDATERA INSTÄLLNINGAR  -  AVPRENUMERERA

Adresskälla: Marknadsinformation AB