Copy

//  P R E S S E M E D D E L E L S E  //

København får selvkørende busser som del af stort EU-projekt
Københavnerne kan se frem til at hoppe på en selvkørende minibus, når Nordhavn bliver en del af det store EU-støttede AVENUE-projekt. Projektet med selvkørende busser skal - når tilladelsen er kommet på plads - vise, hvordan ny teknologi kan binde byen sammen på en sikker og bæredygtig måde.
 
Forsknings- og innovationsprojektet AVENUE skydes nu i gang. Det betyder, at København vil få en central placering på Europakortet de næste fire år.
 
Parallelt med Luxembourg, Genève og Lyon vil København nemlig blive et af de steder, hvor morgendagens selvkørende transportløsninger bliver demonstreret og implementeret.
 
Den københavnske del af AVENUE-projektet vil blive udmøntet i bydelen Nordhavn, hvor beboerne altså kan blive nogle af de første borgere i landet, der har selvkørende minibusser på gaden. Målet er at binde bydelen sammen med ny og bæredygtig teknologi, der gør det lettere at komme rundt i området til gavn for beboere, medarbejdere og besøgende.
 
Forretningsudvikler hos Autonomous Mobility Pernille Amstrup Lytzen udtaler:
 
“Nordhavn er med sin innovative og bæredygtige profil et helt oplagt sted at afprøve selvkørende løsninger. I rammerne af det stort anlagte AVENUE-projekt kan vi teste en fuldskalaløsning i dette spændende byområde.
 
Med projektet skaber vi ny mobilitet i Nordhavn og binder løsningen sammen med eksisterende offentlig transport, så det helt enkelt bliver lettere at komme fra sin bopæl til for eksempel arbejde.”
 
Projektet skal vise, hvordan selvkørende køretøjer sikkert kan integreres i blandet trafik og indfri et behov for mobilitet, som i dag ikke bliver indfriet af de eksisterende transportmidler. De selvkørende løsninger, der implementeres i København, er endvidere delte for at udnytte vejenes og køretøjernes kapacitet bedst muligt. Og så kører de naturligvis på el.
 
Udviklingsselskabet By & Havn står bag udviklingen af det nye Nordhavnskvarter, og her følger man nøje potentialerne i ny teknologi i forhold til at øge livskvaliteten i bæredygtige og innovative byrum.
 
Direktør for By & Havn Jens Kramer Mikkelsen udtaler:
 
“Intelligent infrastruktur er en af de vigtigste byggesten i udviklingen af byområder, og med Nordhavns visionære og bæredygtige profil er det et oplagt sted at teste selvkørende busser, og jeg håber, at Nordhavns beboere vil tage projektet til sig. Det er et skulderklap af dimensioner for Nordhavn, at den er udvalgt til dette projekt, og der er ingen tvivl om, at udlandets øjne hviler på dette projekt.”
 
Dansk aftryk på tværeuropæisk projekt
Den danske virksomhed Autonomous Mobility er operatør på projektet i Nordhavn og står for den daglige drift og service. Samtidig er Autonomous Mobility konsortiepartner i AVENUE-projektet og med til at sætte et markant dansk aftryk på projektet.
 
Autonomous Mobility er en dansk startup-virksomhed under Semler Gruppen A/S. De har hovedkontor i Kgs. Lyngby og dækker otte lande. Autonomous Mobility er operatør på et pilotprojekt i Göteborg, hvor de i øjeblikket kører selvkørende busser i blandet trafik i et campusområde på hverdage.
 
Autonomous Mobility er den første aktør, der har indsendt ansøgning om tilladelse til at gennemføre et pilotprojekt med selvkørende køretøjer i Danmark.
 
Fakta om projektet

Den selvkørende minibus begynder at køre i København, så snart myndighederne har givet tilladelse til projektet inden for rammerne af den danske lovgivning på området. Bussen bliver gratis at benytte for de rejsende.

Den danske del af projektet gennemføres af Autonomous Mobility i samarbejde med By & Havn, Grundejerforeningen Århusgadekvarteret, Københavns Kommune, Movia og Metroselskabet.
 
AVENUE-projektet er blevet til med støtte fra EU’s støtteprogram for forskning og innovation, Horizon 2020, under tilskudsaftale nr. 769033.16 partnere fra 7 europæiske lande er med i konsortiet.
 
Læs mere på www.h2020-avenue.eu.

 
Kontakt
Journalister kan for yderligere information kontakte Communications Lead fra Autonomous Mobility Anne Rosa Simonsen, ansi@amobility.dk, tlf. 20633133.

 
Abonner på nyheder
Facebook
Twitter
Instagram
Website
Copyright © 2018 Autonomous Mobility, All rights reserved.


Ikke længere interesseret i vores nyhedsbrev?
Så kan du med et klik afmelde dig fra listen.

Email Marketing Powered by Mailchimp