Copy
Bekijk deze email in uw webbrowser

Update van de commissie


In deze nieuwsbrief vindt u:
- Opening
- Docentenoverleg
- Nieuwe regels
- Jaarplanning
- Peter van Lith bokaal
- Science Day + Mini maker fare
- Tegels kopen

Opening


Het is al weer een poosje geleden dat er voor het laatst een nieuwsbrief was. Daar komt nu gelukkig verandering in, want wij zijn alweer hard bezig met de voorbereidingen voor het nederlands kampioenschap van 2020. Net als vorig jaar zullen wij u weer via de mail op de hoogte houden van onze ideeën en ondernemingen. Wij hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij.

Docentenoverleg


4 september jl. hebben we met een aantal docenten samen gezeten en nagedacht over de toekomst van de RoboCupJunior. Hierdoor hebben we een goed beeld gekregen over hoe de scholen tegenover de uitvoering van de RoboCupJunior staan. We willen daarom de aanwezige docenten hartelijk bedanken voor hun inbreng.

We hebben een aantal besluiten genomen, tijdens dit overleg, die invloed gaan hebben op de regels van het NK dit jaar. Gewijzigde regels m.i.v. 1 januari 2020 (let op dit is belangrijk):

• We gaan vanaf dit jaar een nieuwe wedstrijdvorm aanbieden, Redden Basis. Dit is een makkelijkere variant van de Redden (voorheen Rescue) wedstrijd die we afgelopen jaar gespeeld hebben. Denk aan dezelfde regels als Redden, maar dan kleiner en zonder hellingen en lastige obstakels. Deze wedstrijd is bedoeld voor de PO- en VO leerlingen en zorgt voor een soepele overgang van 'makkelijkere' wedstrijden naar Redden. Deze variant van Redden zal in de toekomst de Groene veld categorie vervangen. We raden iedereen aan, die normaal Groene Veld speelt over te stappen naar dit nieuwe onderdeel.

• De groene vlakken, op de kruispunten in de Redden wedstrijd, zullen vervangen worden door rode vakken. Het voordeel hiervan is dat ze makkelijker te onderscheiden zijn van de zwarte lijn. We hopen dat hierdoor meer deelnemers de kruispunten goed af kunnen leggen.

Nieuwe regels


Natuurlijk komen er bij een nieuw jaar ook weer nieuwe regels kijken. Gelukkig zullen de regels niet veel veranderen ten opzichte van vorig jaar. Het grootste verschil vind plaats in Redden, waar de groene vlakken vervangen worden door rode vlakken. Daarnaast moeten er natuurlijk regels komen voor het nieuwe onderdeel Redden Basis. Voor het vaststellen van deze regelementen houden wij als deadline 1 november aan. Vanaf 1 november 2019 zullen de regelementen die op de website te vinden zijn, vast komen te staan.

Jaarplanning

 
De jaarplanning voor 2020, met de belangrijke data voor RoboCup Junior , kan je hieronder bekijken:
 
september: docentenoverleg
oktober: wedstrijdregels definitief
januari: tussencompetitie 
februari: begin inschrijvingen
april: NK (Zaterdag 18 April 2020)
juni/juli: EK en WK

Peter van Lith bokaal

 
In 1998 vond de eerste internationale wedstrijd van RoboCup Junior plaats in Parijs. 6 Jaar later, in 2004, haalde Peter van Lith deze wedstrijden voor het eerste naar Nederland. Samen met NEMO organiseerde hij vanaf dat moment jaarlijks de Nederlandse kampioenschappen. Door zijn inzet werd hij gevraagd of hij het WK in 2013 in Eindhoven wilde organiseren.
 
Naaste de jaarlijkse organisatie van het NK, heeft Peter zich ook altijd ingezet om leerlingen te helpen met het ontwikkelen van robots. Hiermee heeft hij een groet groep leerlingen weten te enthousiasmeren voor wetenschap en techniek.
 
Sinds twee jaar is de organisatie overgedragen aan de TU Delft. Graag willen wij Peter bedanken voor zijn inzet voor RoboCupJunior. Zodoende zal vanaf komend jaar de eerste prijs van voetbal naar hem vernoemd worden: de Peter van Lith bokaal. Wij zij blij dat Peter heeft aangegeven deze bokaal zelf uit te kunnen komen rijken op het NK van 2020. 

Science Day + Mini maker fare


Zondag 27 oktober a.s. presenteert het Science Centre Delft de wondere wereld van Science en Makerspace tijdens Science Day en Mini Maker Faire. Iedereen, jong en oud, mag gratis komen ervaren en beleven wat Science eigenlijk is. Ze hebben dit jaar meer show en spektakel toegevoegd aan het programma met onder andere een Mad Science show, Escaperoom en een interactieve Velo Electro met 3d gaming.

Ook hebben RoboCupJunior en Stichting Leaphy samen een live demonstratie en workshop over het werken met robots speciaal voor scholieren. Je kan hier zelf met een Leaphy robot spelen en rijden over een RoboCupJunior wedstrijdveld. We hopen jullie daar te kunnen zien!

Link naar de officiele pagina


 

Tegels kopen


Het oefenmateriaal wat we hebben geproduceerd voor de Redden wedstrijd is nog steeds bij ons verkrijgbaar. Dit pakket is nu ook geschikt voor teams die de Redden Basis wedstrijd gaan doen, dubbel zo handig! Het pakket bevat 10 dubbelzijdige bodemplaten van 30cm x 30cm met 10 verschillende designs en twee rolletjes tape, waarvan een rood en de andere reflecterend. Dit zijn de exacte materialen die we bij de officiële wedstijden gebruiken.

De kosten voor een pakket bedragen €50 incl. btw. Om een pakket te bestellen kunt u een email sturen naar mees@robocupjunior.nl met uw voor- en achternaam, adres en postcode. U kunt het pakket laten bezorgen voor ca. €10. Gratis ophalen in Delft is ook mogelijk.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
RoboCupJunior Nederland · Van Adrichemstraat 215 · Delft, ZUID-HOLLAND 2614BN · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp