Copy
Bekijk deze email in uw webbrowser

Update van de commissie


In deze nieuwsbrief vindt u:
- Opening
- Datum en voorinschrijving
- Online video
- Docentenmiddag
- Regels 2021
- Tussentijdse competitie
- Online voetbal
- Tegels kopen

Opening


Het is inmiddels alweer november en dus hoog tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. We hebben inmiddels een online docentenmiddag gehad en de regels voor het kampioenschap van 2021 zijn vastgesteld.

Datum en voorinschrijving


Dit jaar zal het nederlands kampioenschapp plaatsvinden op 17 april 2021 in het wel bekende Science Centre in Delft.

Na vorig jaar is het toch wel handig gebleken om sneller en meer direct met deelnemers in contact te kunnen komen in het geval van wijzigingen. Daarom introduceren we dit jaar voor het eerst een voorinschrijving. Deze inschrijving is niet bindend en voordat de echte inschrijvingen beginnen vragen we expliciet  aan iedereen die zich al had ingeschreven of dit nog klopt. Het is dus ook nog niet nodig om aan te geven hoeveel teams er al zijn (dit mag natuurlijk wel).
De voorinschrijvingen lopen net als de normale inschrijvingen via inschrijven.robocupjunior.nl.
Heb je al een account van vorig jaar dan kan je deze opnieuw gebruiken. Zijn je contactgegevens veranderd laat dat dan even weten, dan zorgen we dat het goed komt.

Docentenmiddag


Ook dit jaar hebben we begin september weer een docentenmiddag georganiseerd. Online hebben we samen gezeten en gekeken hoe we RoboCupJunior nog verder kunnen uitbreiden. In eerste instantie betekent dit vooral proberen om meer nieuwe teams aan te trekken. Om dit te realiseren zullen we meer inzetten op de promotie van RoboCupJunior. Ook willen we de website aanpassen zodat het voor beginnende teams/docenten duidelijk is hoe ze met RoboCupJunior kunnen beginnen. Dit gaan we onder andere doen met instructiefilmpjes. Ook gaan we kijken of we flyers van RoboCupJunior mee kunnen laten leveren bij (online) robotwinkels. Andere ideeën hierover zijn uiteraard nog van harte welkom. Als laatste is besloten om de groene veld wedstrijd te laten vervallen. Het redden basis onderdeel wat vorig jaar geintroduceerd is zal lichtelijk aangepast worden om de overstap van Groeneveld naar Redden Basis makkelijker te maken. Daarover hieronder meer.

Regels 2021


Vorig jaar hebben we het al aangekondigd, en dit jaar zal het dan ook daadwerkelijk gebeuren. De groeneveld wedstrijd zal vanaf dit jaar geen onderdeel meer zijn bij het Nederlands kampioenschap. We raden iedereen aan die van plan was met deze wedstijd mee te doen over te stappen naar het Redden basis onderdeel. De robot hoeft hier qua hardware niet voor aangepast te worden, redden basis kan gespeeld worden door elke robot die gebouwd is voor groeneveld.

Tijdens de docentemiddag hebben we nagedacht over hoe we onze wedstrijden toegankelijker kunnen maken en een van de problemen waar teams vaak tegenaan lopen is dat niet alle teams toegang hebben tot een kleurensensor. Dat is best wel onhanddig bij het redden onderdeel. De redden basis wedstrijd zal dus vanaf dit jaar geen kruisingen meer op het veld hebben, waar normaal gesproken een kleurensensor voor nodig is. De nieuwe regels zijn nu ook beschikbaar op onze website.

Let op: Omdat bij de internationale wedstrijden nog wel een kleurensensor nodig is blijft het normale redden onderdeel ongewijzigd.

Tussentijdse competitie


Helaas is er, samen met de twee organiserende docenten, voor gekozen om de tussentijdse wedstrijd in januari niet door te laten gaan. Om toch een tussentijds moment met elkaar te hebben zullen we gezamenlijk een online min-symposium organiseren. De datum en invulling hiervan zullen we laten nog communiceren.

Online voetbal


De internationale organisatie van RoboCupJunior Soccer zal dit jaar ook een simulatie wedstrijd opzetten. Dit doen ze om te kijken wat er binnen deze league mogelijk is in de simualteiwereld. Hiervoor zullen ze Webots gaan gebruiken. Geinteresseerde teams kunnen zich melden via: https://junior.forum.robocup.org/t/soccer-simulation-demo-2021-do-you-want-to-participate/1641

Tegels kopen


Het oefenmateriaal wat we hebben geproduceerd voor de Redden wedstrijd is nog steeds bij ons verkrijgbaar. Dit pakket is nu ook geschikt voor teams die de Redden Basis wedstrijd gaan doen, dubbel zo handig! Het pakket bevat 10 dubbelzijdige bodemplaten van 30cm x 30cm met 10 verschillende designs en twee rolletjes tape, waarvan een reflecterend. Dit zijn de exacte materialen die we bij de officiële wedstijden gebruiken.

De kosten voor een pakket bedragen €50 incl. btw. Om een pakket te bestellen kunt u een email sturen naar mees@robocupjunior.nl met uw voor- en achternaam, adres en postcode. U kunt het pakket laten bezorgen voor ca. €10. Gratis ophalen in Delft is ook mogelijk.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
RoboCupJunior Nederland · Van Adrichemstraat 215 · Delft, ZUID-HOLLAND 2614BN · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp