Copy

Updates van de Commissie

In deze nieuwsbrief vindt u:

  • Opening

  • Datum en voorinschrijving

  • Tussensympsium

  • Verduidelijking regels Redden

  • Virtuele voetbalwedstrijd

  • Redden tegels kopen

Opening

De vorige nieuwsbrief is nog niet zo lang geleden geweest, maar toch hebben we weer wat updates om over te schrijven. Bij deze nog even snel voor de Kerst een een kaart van de RoboCupJunior 🎅

Datum en voorinschrijving

Dit jaar zal het Nederlands kampioenschap plaatsvinden op 17 april 2021 in het wel bekende Science Centre in Delft.

De voorinschrijving is al een poosje open en het is goed om te zien dat een aantal teams zich al hebben aangemeld. Dat geeft ons een redelijk inzicht in de bezetting van de wedstrijden. We willen iedereen die de voorinschrijving al gedaan heeft daar ook graag voor bedanken.

Naar de voorinschrijving

Heb je al een account van vorig jaar dan kan je deze opnieuw gebruiken. Zijn je contactgegevens veranderd laat dat dan even weten door een mail te sturen naar mees@robocupjunior.nl, dan zorgen we dat het goed komt.

Tussensymposium

De afgelopen jaren is er door twee enthousiaste docenten elk jaar een tussentijdse competitie georganiseerd. Deze vond meestal in januari plaats.

Helaas kan deze competitie dit jaar niet doorgaan. In plaats daarvan organiseren we samen met hun op 4 februari van 15:00 tot 17:00 uur een online tussensymposium. Tijdens dit symposium zullen we voor beginnende teams een introductie geven over RoboCupJunior en de rol van de docent bij deelname. Ook zullen er een paar teams een presentatie geven over hun vorderingen en zullen studenten van de TU Delft een paar presentaties verzorgen. Zet deze datum dus alvast in je agenda.

Gezocht: teams die hun voortgang willen presenteren tijdens het symposium

Zoals hierboven te lezen zal er op 4 februari een tussensymposium plaats vinden. Het leek ons leuk om daarbij ook een paar enthousiaste teams de mogelijkheid te geven om te presenteren hoe ver ze zijn er waar ze tegen aanlopen. Een presentatie zal ongeveer 10-15 minuten duren. Wij zijn op zoek naar 1 team per league (dansen, redden basis, redden, en voetbal). Geïnteresseerde teams kunnen contact opnemen met Olivier van Beekum (olivier@leaphy.nl).

Gezocht: middelbare school leerlingen met een visie

Binnen de TU Delft zijn we bezig om op verschillende manier te kijken hoe robotica de maatschappij gaat veranderen. Hiervoor gaan we in gesprek met een zo divers mogelijk publiek. Graag zouden we ook een keer een gesprek (van ca 1 uur) hebben met een leerling van een middelbare school. Dit om te kijken hoe de nieuwe generatie aankijkt tegen veranderende techniek/robotica en hoe zij/hij denkt dat zijn/haar toekomstige baan hierdoor eventueel verandert. Het gesprek zal waarschijnlijk ergens in januari plaats vinden. Als mogelijk dan zal dit op de campus van de TU Delft plaatsvinden waarna we ook even bij een paar Robotica-labs van de TU Delft langs kunnen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Martin Klomp (m.klomp@tudelft.nl).

Verduidelijking regels Redden

Sinds dit jaar zijn de regels voor het Redden Basis onderdeel veranderd. Dat betekent dat er ook een nieuw regelement te vinden is op onze website. Omdat bleek dat er toch nog wat verwarring is over deze regelementen worden de veranderingen ten opzichte van vorig jaar hier nog eens extra verduidelijkt.

Kruispunten

Voorheen waren er in het Redden Basis onderdeel, net als in gewoon Redden, kruispunten op het speelveld te vinden. Hiervoor moest men de richting bepalen door op het veld te kijken naar een gekleurde stip. Om Redden Basis toegankelijker te maken voor teams die voorheen het Groeneveld onderdeel speelden hebben we deze kruispunten weggehaald. De kruispunten met gekleurde stip zitten nog wel in het gewone Redden onderdeel.

Hellingen

In het gewone Redden onderdeel zijn hellingen op het veld waar de robot overheen moet rijden. Deze hellingen zitten niet in het Redden Basis onderdeel. Dit was vorig jaar ook al het geval. De hellingen in de onderstaande foto zijn dus alleen te vinden in het gewone Redden onderdeel, maar niet in de basis variant.

Evacuatiezone

Bij het redden basis onderdeel zal de evacuatiezone kleiner zijn dan bij het gewone Redden onderdeel. Waarbij het gewone onderdeel de evacuatiezone 120x60 cm is zal deze bij het Basis onderdeel slechts 90x60 cm zijn. In de bovenstaande foto is de grote evacuatiezone te zien.

Overige moeilijkheden

We willen graag dat iedereen aan het Redden Basis onderdeel mee kan doen. Ook als er slechts simpele robot gebruikt worden. We zullen er dus voor zorgen dat de overige moeilijkheden (drempels, gaten en obstakels) alleen op ‘makkelijke’ plaatsen op het veld gezet worden, zoals rechte stukken. Iedere robot die een lijn kan volgen en een afstandsensor heeft zou het speelveld af moeten kunnen afleggen.

Volledige regelement redden Basis

Virtuele voetbalwedstrijd

De internationale organisatie van RoboCupJunior Soccer zal dit jaar ook een simulatie wedstrijd opzetten. Dit doen ze om te kijken wat er binnen deze league mogelijk is in de simulatiewereld. Hiervoor zullen ze Webots gaan gebruiken. Officiele mededelingen en meer informatie is de vinden onder de onderstaande knop.

Officiele Soccer Simulation forum post

Tegels kopen

Het oefenmateriaal wat we hebben geproduceerd voor de Redden wedstrijd is nog steeds bij ons verkrijgbaar. Dit pakket is nu ook geschikt voor teams die de Redden Basis wedstrijd gaan doen, dubbel zo handig! Het pakket bevat 10 dubbelzijdige bodemplaten van 30cm x 30cm met 10 verschillende designs en twee rolletjes tape, waarvan een reflecterend. Dit zijn de exacte materialen die we bij de officiële wedstijden gebruiken.

De kosten voor een pakket bedragen €50 incl. btw. Om een pakket te bestellen kunt u een email sturen naar mees@robocupjunior.nl met uw voor- en achternaam, adres en postcode. U kunt het pakket laten bezorgen voor ca. €10. Gratis ophalen in Delft is ook mogelijk.

Archief alle nieuwsbrieven
Facebook iconInstagram icon