echtWaar nieuwsbrief juli 2019

echtWaar logo

Nieuwe contractperiode Wmo Utrecht

Op 1 januari 2020 gaat er een nieuwe contractperiode in voor de aanvullende zorg vanuit de Wmo. De gemeente Utrecht heeft de afgelopen periode een aanbesteding gedaan voor de partijen die vanaf 2020 deze hulp in Utrecht gaan bieden. echtWaar is er weer bij! Naar de site van de gemeente Utrecht.

Bedrijfsuitje echtWaar naar Giethoorn

In mei zijn we met echtWaar naar Giethoorn geweest. Bus, bootje varen en pannenkoeken eten. We hadden een leuke dag. Evie en Marcel maakten er een mooi verslag van.
 
 
 

Stagiaire

Onze stagiaire van Nimeto, Evie de Heus heeft haar stage succesvol afgerond.
We missen haar nu al.
Ze heeft heel veel voor ons gedaan o.a. werkbeschrijvingen, foto’s en films voor social media en de website. Ook maakte ze een kleurenkaart van onze keramiekproducten.
Dankzij Evie hebben wij nu ons eigen Youtube-kanaal.
Als je je abonneert op het echtWaar Youtubekanaal kun je onze filmpjes liken (dat vinden we leuk!) en daardoor mis je niets van echtWaar :-)
In september gaat stagiaire Madelief Meijering verder met waar Evie gebleven is. Daar zijn we blij mee!

Werkplaatsvrijwilliger van het kwartaal:
Marian de Bruin


En weer door…….
Mijn naam is Marian de Bruin. Ik ben getrouwd met Phil en woon in de Meern. Daarnaast ben ik moeder van twee grote zonen. Sporten zoals volleyballen tennissen en fietsen doe ik graag. Verder doe ik ook heel veel leuke andere dingen.
Jullie hebben mij vast wel eens gezien bij echtWaar. Inmiddels al weer een tijd werkzaam als vrijwilliger. Ik doe dit met veel plezier. Wel altijd nog op zoek naar een vaste baan maar vindt maar eens iets, wat net zo leuk is als bij echtWaar werken……
Positiviteit, altijd wat te doen, taart, pauze, nooit saai, gezelligheid, en weer door, hard werken, mooie producten, lachen, dagje uit, dit zijn zo een aantal begrippen die de goede sfeer aangeven bij echtWaar.
Het met zijn allen werken aan een mooi product maakt mij blij en geeft mij veel energie. Het is fijn om mensen te zien groeien in hun mogelijkheden.
Het is goed om te zien dat echtWaar een hele fijne werkplek is voor veel mensen.

 

Zodiezijn inspiratiedag

Woensdag 5 juni 2019 was er een inspiratiedag bij Stichting ZOdIEZiJN in Middenmeer. Er kwamen ruim 60 activiteitenbegeleiders van diverse zorgorganisaties om mee te denken en te kijken naar verschillende product-demonstraties van de makers. Onze vrijwilliger Marian, Evie en Ilkay zijn er bij geweest om te laten zien hoe je de engeltjes maakt. Op ons Youtubekanaal vind je een filmverslag.
 

Van onze verslaggever: Gülcan Otur

Ik vind het heel erg leuk om engeltjes te maken. Ik vind het ook heel leuk om bordjes te rollen en bordjes te prikken.
Het is leuk om samen engeltjes te maken maar ik kan het ook helemaal zelf!
Het afwegen van de klei vind ik ook leuk. En glazuren ook.
Thuis kan ik heel goed dingen natekenen.

Nieuw product

Er is een nieuw kannetje geboren! Voor €17,50 is ie voor jou! In alle kleuren verkrijgbaar.
Een aantal van onze producten is nu te koop via de webwinkel citygifts
De bestellingen lopen goed. Jesper de Ruiter is druk met verzenden.
Door de vrienden van echtWaar hebben we nieuwe gietmallen kunnen kopen. Nu kunnen we nog sneller bestellingen wegwerken. Vrienden bedankt!!

Artikel Mag Utrecht

Er staat een mooi artikel over echtWaar in MAG Utrecht geschreven door Quirine Reddingius, stagiaire bij Utrecht Marketing en met foto’s van Evie.
Mag Utrecht is een Engelstalig magazine voor toeristen en is o.a. te vinden bij de VVV, hotels en allerlei hotspots in de stad. De eerste buitenlandse klanten zijn al in de werkplaats geweest om producten te kopen.
 

echtWaar buschauffeur van het kwartaal:
Paul Dijkstra


Paul chauffeur

Ik haal medewerkers van echtWaar thuis op om naar de werkplaats te gaan. Dat doe ik met Pim Cupcake, zo heet de bus van echtWaar. “Hallo Paul chauffeur,” zegt Anne als ik haar ophaal. Daarna halen we Jan op en Jos en Trees. Tonneke komt met de fiets. Het is altijd heel gezellig in de bus. We luisteren naar radio Utrecht. Anne zingt soms een liedje mee. Bij echtWaar drink ik dan nog een kopje koffie. Meestal trouwens twee. Zo begint mijn week iedere maandagochtend goed. Op donderdag breng ik medewerkers van de werkplaats naar huis. Jos, Jan en Anne zijn er dan weer bij. En Hosnia en Halit. Pim blijft bij mij in de straat logeren. Vrijdagochtend haal ik Anne, Jos en Trees weer op. Na de koffie roep ik: “Hard werken allemaal!” En dan is weer een vrijwilligersweek bij echtWaar voorbij.
 

Bannertassen voor Clear Channel Belgium

In de textielhoek is heel hard gewerkt om 300 tassen voor Clear Channel Belgium (maakt outdoor reclame) te maken van hun banners. De tassen worden gebruikt om kapotte ruiten van reclamezuilen af te voeren.
Op deze manier worden de banners hergebruikt en dat is weer goed nieuws voor het milieu.

de Domtoren volgens Judith

We zijn blij met al weer een nieuwe Dom in ons assortiment: de Domtoren volgens Judith.
Er zijn inmiddels 8 verschillende Dommen op ons servies te vinden:
de Domtoren volgens Jan, Anne, Hosnia, Els, Ayse, Tonneke, Stefan en Judith.

Bekers voor Quasset

Onze vaste klant Quasset heeft weer bekers met naam en logo besteld voor nieuwe medewerkers. Dat vinden we leuk!

Pop In The City Utrecht

21 september 2019 is het evenement Pop In The City in Utrecht. 500 vrouwen uit Europa gaan op deze dag verschillende uitdagingen aan op meerdere locaties in de stad om op een bijzondere manier de stad Utrecht te leren kennen. echtWaar doet hier aan mee en biedt op die dag 100 duo's vier challenges aan op onze keramiek- en textielwerkplaats. Kunnen ze in 15 minuten 10 cm weven of een engel maken??
Kijk voor meer informatie over het event: popinthecity
Copyright © 2019 echtWaar, All rights reserved.


uitschrijven voor deze nieuwsbrief

echtWaar | 2e Daalsedijk 8W  3551 EJ Utrecht | (030) 888 4 111 | 06 835 1 4747
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9:00 tot 16:00 uur

Email Marketing Powered by Mailchimp