echtWaar nieuwsbrief april 2019

echtWaar logo
Het is weer hoog tijd voor een nieuwsbrief want er is veel gebeurd.
We zijn lekker aan het werk met opdrachten en met het aanvullen van onze voorraad. Ook hebben we weer een nieuwe medewerker: Virgil. Daar zijn we blij mee.
Sinds februari hebben we vier dagen per week een stagiaire van Nimeto: Evie de Heus. Ze houdt zich bezig met onze publicatie en communicatie. Ze heeft al mooie foto's gemaakt voor ons en is druk bezig met werkbeschrijvingen voor de medewerkers. Een dag per week wordt ze begeleid op het gebied van fotografie door onze vrijwilliger: docent Marcel Muller.

Utrechtse Zaken

Peter Bronsgeest heeft een heel leuk artikel over ons geschreven voor de website van Utrechtse Zaken. Er staan prachtige foto's bij van © Nadine van den Berg.

Van onze verslaggever: Ayse Özler

Hi,
Mijn naam is Ayse (21). Ik heb een visuele beperking. Inmiddels werk ik al een half jaar hier en heb het heel erg naar mijn zin.
Creatief zijn is mijn passie en dat kan gelukkig hier. Steeds weer leer ik nieuwe technieken. Ik voel me op mijn gemak dat ik twee keer per week hier mag zijn.
Groet,  Ayse        (foto: © Nadine van den Berg)

Bliksemstage

6 maart kregen we bezoek van een groepje leerlingen van de basisschool de Klopvaart voor een bliksemstage via JINC. Evie heeft een fotoverslag gemaakt.
Het was een gezellige ochtend; er is geweven en er zijn bordjes geprikt en engeltjes geglazuurd voor ZodieZijn
We hebben leuke reacties gekregen. Ook zijn er prachtige Dom-tekeneningen gemaakt.

Vrienden van echtWaar

Huisartsenpraktijk de Watertoren heeft een tweede locatie. Op donderdag 7 maart was de feestelijke opening waar echtWaar ook een bijdrage aan mocht leveren. Anne heeft een groot rood hart en de naam van de locatie 'Concordia' (Latijn voor 'Met het hart') op een bord getekend . Het bord werd tijdens de opening onthuld.
echtWaar heeft de donaties voor de nieuwe locatie cadeau gekregen. Hartelijk dank! Het geld wordt samen met de jaarlijkse donaties van de Vrienden van echtWaar gebruikt om nieuwe mallen te laten maken.

Vriendendienst

Op dinsdagavond 2 april hebben we onze werkplaats beschikbaar gesteld voor een bijeenkomst voor leden en vrijwilligers van Stichting Ushersyndroom.
Mensen met dit syndroom worden progressief doof én blind. 
Wij gaan bekers maken waarvan de opbrengst ten goede komt aan de financiering van onderzoek dat moet leiden tot een behandeling van dit syndroom.

echtWaar partner van Utrecht4GlobalGoals

Met ingang van 2019 verzorgt echtWaar de relatiegeschenken en kerstpakketten voor Utrecht4GlobalGoals.

De Sustainable Development Goals zijn 17 doelen om te werken aan een eerlijkere, duurzamere en mooiere wereld. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het terugdringen van armoede, creëren van eerlijke en passende banen en verbeteren van het klimaat.
De SDG’s zijn door alle lidstaten van de Verenigde Naties aangenomen en vormen de agenda tot 2030.

Utrecht4GlobalGoals is de stichting die zich inzet om de Sustainable Development Goals zichtbaar en concreet te maken voor alle Utrechters.

Op het Utrechtse platform HeelUtrechtU is te zien welke Utrechtse initiatieven bijdragen aan de doelstellingen.
Wij hebben een folder gemaakt waar de deelnemende bedrijven en hun producten op te zien zijn. Zie onze website!

Samenwerking

Brouwerij Jovius heeft bij ons een flinke berg moutzakken afgeleverd. We maken een cadeauverpakking voor zes flesjes bier in samenwerking met de Utrechtse Euro
Van de rest van de zakken maken we oersterke strandtassen. Leuk als verpakking voor een kerstpakket!
Voor onder de kaarsen van torens van Snellies Waskit maken wij onderzetters in bijpassende kleuren. Hoe leuk is dat? (alle onderstaande foto's: Evie de Heus)

Vrijwilligers

Inmiddels werken er bij echtwaar al 8 vrijwilligers: 3 op de werkplaats en 5 op onze bus Pim Cupcake. We zijn heel blij met ze!! Evie heeft ze allemaal op de foto gezet.

Visite

Studentenvereniging Enactus en starters4communities zijn op de werkplaats langs geweest om ons verhaal te horen. Ze waren erg enthousiast en het was een gezellige middag.
21 en 22 maart zijn medewerkers en klanten van de Triodos bank in de werkplaats geweest tijdens hun belevingsdagen "Echte Keuzes".
We hebben 2 x een groep van ruim 20 personen op bezoek gehad die zelfs ook nog bij ons hebben gekocht. Bedankt! (foto's Evie de Heus).
Copyright © 2019 echtWaar, All rights reserved.


uitschrijven voor deze nieuwsbrief

echtWaar | 2e Daalsedijk 8W  3551 EJ Utrecht | (030) 888 4 111 | 06 835 1 4747
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9:00 tot 16:00 uur

Email Marketing Powered by Mailchimp