Copy
View this email in your browser
Kære DÆS-venner,
Som skrevet tidligere vil Ole Herslund holde sit foredrag ’Stokke og stave fra Tutankhamons grav’ online. Det foregår som det oprindeligt planlagte foredrag onsdag d. 3/6 2020 kl. 18.00
 
Foredraget holdes via programmet Zoom, og nedenfor er link, meeting ID og password til at se foredraget. Hvis det er første gang, I skal overvære et Zoom-foredrag (eller møde), skal I bare følge instrukserne, når I har klikket på linket (gerne lidt før kl. 18). Det er ikke svært eller farligt. Når foredraget er i gang, vil det være muligt at stille spørgsmål mm. via chat-funktionen. Vi kan jo desværre ikke holde DÆS-sommerfest i år, så I er også velkomne til at have et glas vin eller andet godt ved siden af jeres computer eller smartphone under foredraget.
 
DÆS-foredrag med Ole Herslund
Time: Jun 3, 2020 06:00 PM Copenhagen
 
Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/81576699402?pwd=emVoTUZOS1RVWkNqWk4rcE90eE8rUT09

Meeting ID: 815 7669 9402
Password: 633856
 
Stokke og stave fra Tutankhamons grav, v. Ole Herslund, Ph.D. Ægyptologi
Ægyptolog ved The Tutankhamun's Sticks and Staves Project
 


Fra oldtiden og frem til i dag har stokke og stave haft en vigtig kulturel betydning  i Ægypten.  I den oldægyptiske kunst ser man ofte personer, konger, guder og dæmoner udstyret med stokke og stave, og man finder ofte stokke og stave som del af gravudstyr. Særligt Tutankhamons gravudstyr er rigt hvad angår stokke og stave - ikke mindre end 130 eksempler er blevet fundet i hans grav. korpusset indeholder spadserestokke der støttede den halte barnekonge når han bevægede sig rundt til fods, men også en række andre stokke og stave der tjente helt andre formål og betydninger. Ved at sammenstille de arkæologiske levn, de ikonografiske afbildninger og en række tekster kommer vi tæt på kongen i hans dagligdag, gøremål og roller, og får samtidigt kastet lys over stokkenes og stavenes funktioner, meninger og symbolisme.

Vi glæder os til på onsdag.
Mange hilsner,
Tine
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2020 Dansk Ægyptologisk Selskab, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp