Copy
Se denne mail i din browser
Kære <<Fornavn>> <<Efternavn>> <<Email adresse>>
 

Från kunglig kuriosa till världskultur – Medelhavsmuseets egyptiska samling

DÆS-sommerfest torsdag d. 6/6 efter foredraget - tilmeld dig her! Der er stadig ledige pladser!!!
Seneste tilmelding d. 1. juni, men meld jer gerne i god tid! Sidst blev der udsolgt, så de sidste kom ikke med.
Bestyrelsens hjemmelavede buffet til 150 kr.

Medelhavsmuseet

Torsdag d. 6. juni 2019 Kl. 18 - Lokale: KUA1 23.0.49

Från kunglig kuriosa till världskultur – Medelhavsmuseets egyptiska samling, v. Sofia Häggman, Museumsinspektør, Medelhavsmuseet, Stockholm

I år är det 90 år sedan Egyptiska museet i Stockholm öppnade sina dörrar i Stockholm. På museet deponerades egyptiska föremål som tidigare hade funnits på Nationalmuseum och de kungliga slotten. Museet genomförde också egna arkeologiska utgrävningar och köpte föremål från samlare och museer i Kairo. Målet var att skapa en attraktiv utställning som kunde berätta om Egypten för en bred allmänhet.

Sesostris I

På 1950-talet sammanslogs Egyptiska museet med svenska Cypernsamlingen till Medelhavsmuseet, som 1982 flyttade in en tidigare banklokal i centrala Stockholm. Där ligger museet fortfarande, men utställningarna har förnyats, för att motsvara nya förväntningar och ändrade förutsättningar.

Våren 2014 öppnade Medelhavsmuseets nya fasta utställning om Egypten, som berättar Egyptens hela historia, från de första bosättningarna fram till modern tid.

Indendent Sofia Häggman berättar om Medehavsmuseets egyptiska samling, men även om arbetet med och tankarna bakom den nya egyptiska utställningen.

Copyright © 2019 Dansk Ægyptologisk Selskab, All rights reserved.

www.daes.dk 

Vil du ændre din tilmelding? Du kan ændre dit valg her.
Vælg om du vil have ALLE mails fra os - eller alt UNDTAGEN påmindelser om møder.
  
Du kan også unsubscribe / afmelde dig denne liste helt - men vi håber at du bliver, så vi kan give dig besked når vi sender Papyrus ud - og evt. ændrer kontigent.
  
Fortryder du - kan du melde dig til igen her.

Email Marketing Powered by Mailchimp