Copy
In deze nieuwsbrief:

ODISSEI - NLeSC Call 2021 voor research software ondersteuning

In mei is de ODISSEI - NLeSC Call 2021 gelanceerd voor sociale wetenschappers die technische hulp nodig hebben bij het toepassen van digitale technieken. Wetenschappers verbonden aan een deelnemende ODISSEI-organisatie kunnen een aanvraag indienen voor ondersteuning door Research Software Engineers (RSEs) van het eScience Center. 

De deadline is 30 juli 2021 om 14:00. Geïnteresseerden zijn welkom op het informatie-evenement op 10 juni van 14:00 tot 16:00
Meer informatie

LISS Call 2021 voor gratis paneltijd

De LISS Call 2021 is geopend. Onderzoekers verbonden aan een deelnemende ODISSEI-organisatie kunnen een aanvraag indienen voor paneltijd. De call biedt financiering voor projecten ter waarde van 15 minuten paneltijd met 2500 respondenten. Daarnaast is er budget voor een project dat LISS data met CBS microdata combineert. De deadline is 23 september, 23:59. Op 20 mei van 13:00 tot 15:00 organiseren LISS en ODISSEI een informatie-evenement voor potentiële aanvragers.
Meer informatie

Responsible Open Science workshop

ODISSEI, DANS en CESSDA-ERIC

Foto van Arlington Research via Unsplash
In juni organiseren ODISSEI, DANS en CESSDA-ERIC de workshop 'Responsible Open Science - Research Data Management for Social Scientists’. De tweedelige workshop vindt plaats op 14 en 17 juni van 10:00 tot 12:00 en is bedoeld voor onderzoekers die een beter inzicht willen krijgen in Research Data Management, FAIR data en Open Science. Bovendien krijgen deelnemers praktische begeleiding bij het ontwikkelen van een eigen Data Management plan. 
Meer informatie en aanmelden

De effecten van ruimtelijk planningsbeleid: onderzoek naar VINEX

Afbeelding: PBL, Leaflet | © OpenStreetMap contributors © CartoDB
Wat valt er over Nederlands woningbeleid te leren van ervaringen uit het verleden? In samenwerking met de Universiteit Utrecht onderzoekt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) de langetermijneffecten van het VINEX-beleid. Op basis van CBS microdata construeren de onderzoekers een dataset, waarvoor ze de ODISSEI Secure Supercomputer (OSSC) gebruikten. Hiermee onderzoeken ze de impact van het VINEX-beleid op de huizen- en arbeidsmarkt.
Lees verder

ODISSEI User Policy

ODISSEI heeft nieuwe gebruikersvoorwaarden om FAIR data en FACT onderzoek te stimuleren. De voorwaarden schrijven goede onderzoekspraktijken voor, waaronder instructies voor ethisch onderzoek, het gebruik van metadatastandaarden en het archiveren van data. ODISSEI gebruikers worden geacht deze voorwaarden te volgen.
Bekijk de gebruikersvoorwaarden (Engels)

Aankondigingen van partners

PDI-SSH Call digitale infrastructuur

Het Platform Digitale Infrastructuur voor Social Sciences & Humanities (PDI-SSH) heeft de 2021 Call voor Digitale Infrastructuur gelanceerd om de digitale infrastructuur in het SSH-domein te verbeteren. Onderzoekers kunnen een aanvraag indienen om bestaande initiatieven te versterken of uit te breiden of om nieuwe initiatieven te ontwikkelen. Aanvragers worden aangemoedigd om samen te werken met bestaande infrastructuren (ODISSEI, CLARIAH of Health-RI). Op 11 mei van 16:00 tot 17:15 is er een informatie-evenement. Degenen die willen samenwerken met ODISSEI kunnen contact opnemen met info@odissei-data.nl.
Meer informatie over de PDI-SSH Call

SHARE-Nederland gebruikersconferentie

Op 25 juni is de SHARE-Nederland gebruikersconferentie van 10:00 tot 14:00 uur. Deze conferentie brengt gebruikers van SHARE uit verschillende disciplines bij elkaar om onderzoeksprojecten in Nederland te delen en bespreken.
Programma en aanmelding

Software Carpentry workshop Netherlands eScience Center

Van 17 tot en met 20 mei van 9:00 tot 13:00, organiseert het Netherlands eScience Center een Software Carpentry workshop om onderzoekers te ondersteunen in het gebruik van onderzoekssoftware. Deze introductie-workshop is een praktische kennismaking met basistechnieken zoals Unix Shell en R. Deelnemers hoeven geen ervaring te hebben met deze technieken.
Meer informatie en registratie

Agenda


11 mei, 16:00 - 17:15: PDI-SSH 2021 Call Digitale Infrastructuur informatie-evenement

18 mei, 12:00 - 13:00: ODISSEI Lunchlezing: From PDF to Knowledge Graph: parsing CBS metadata, door Chang Sun (Maastricht University)

20 mei, 13:00 - 15:00: LISS panel informatie-evenement

10 juni, 14:00 - 16:00: ODISSEI - NLeSC Call informatie-evenement

14 en 17 juni, 10:00 - 12:00: Responsible Open Science workshop ODISSEI en DANS

25 juni, 10:00 - 14:00: SHARE-Netherlands user conference

Bekijk hier de volledige agenda met interessante evenementen voor de ODISSEI community. 
www.odissei-data.nl
Twitter


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ODISSEI · Burgermeester Oudlaan 50 · Rotterdam, 3062PA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp