Copy
In deze nieuwsbrief:

Kom werken bij ODISSEI: Vacatures

Vacature Data Manager ODISSEI Coordination Team

ODISSEI zoekt een Data Manager om ODISSEI-gebruikers (onderzoekers en data-aanbieders) te ondersteunen om hun onderzoeksresultaten FAIR te maken (Findable, Accessible, Interoperable and Reusable). Je hebt veel contact met gebruikers en draagt bij aan de implementatie van de ODISSEI User Policy. Omdat de positie nieuw is, is er veel ruimte om een eigen invulling te geven aan de uitvoering ervan. De sollicitatiedeadline is 22 juni.
Bekijk de volledige vacature en solliciteer

Vacature Universitair Docent Social Data Science in ODISSEI's SoDa Team

ODISSEI’s Social Data Science (SoDa) Team zoekt een Universitair Docent aan de Universiteit Utrecht. Je geeft sociale wetenschappers aan Nederlandse universiteiten advies op het gebied van data science, machine learning en computationele sociale wetenschappen. Als onderdeel van het SoDa Team werk je samen met sociologen, economen, psychologen en andere sociale wetenschappers. Onderwijs is onderdeel van de aanstelling. De sollicitatiedeadline is 28 juni.
Bekijk de volledige vacature

Even voorstellen: Nieuwe teamleden

In de komende maanden starten er bij de verschillende ODISSEI-projecten nieuwe medewerkers. Het Portal Team, het NTR team, en het Benchmarking team verwelkomen allen nieuwe teamleden.


Elena Beretta
Postdoc, VU Amsterdam
Portal

Paulina Pankowska
Postdoc, VU Amsterdam
Benchmarking

Camiel van der Laan
Postdoc, VU Amsterdam
National Twin Registry (NTR)
Lees meer

ODISSEI eScience call en LISS call

Foto door Shahadat Rahman via Unsplash
ODISSEI heeft twee calls open. De eScience call is voor sociale wetenschappers die digitale technieken willen gebruiken in hun onderzoek en hulp nodig hebben bij de toepassing daarvan. De complete call-tekst staat nu online. De deadline is op 30 juli om 14 uur. Op 10 juni van 14:00-16:00 uur is er een informatie-evenement, waarvoor aanmelding nog mogelijk is.
Meer informatie over de ODISSEI eScience Call
De LISS call biedt onderzoekers gratis LISS paneltijd. Ook is er ruimte voor een project dat het LISS panel combineert met CBS microdata. De deadline is op 23 september.
Meer informatie over de LISS call

Data Drop-in van het SoDa Team

Vanaf juni organiseert ODISSEI’s Social Data Science (SoDa) Team een maandelijkse Data Drop-In. Deze informele sessies bieden onderzoekers de perfecte gelegenheid om alle data-gerelateerde vragen te stellen waar ze tegenaan lopen in hun onderzoeksproject. Vragen kunnen van tevoren worden ingediend via soda@odissei-data.nl of gedurende de sessie direct worden gesteld. De eerste sessie vindt digitaal plaats op 22 juni van 15:00 tot 16:00 uur.
Meer informatie

ASReview Academies

Artwork door Joukje Willemsen, www.statistics-illustrated.com
ASReview & ODISSEI organiseren de ASReview Academy. Hier leer je alles wat je nodig hebt om sneller systematisch literatuuronderzoek uit te voeren met ASReview. Er zijn academies voor verschillende niveaus. Om op de hoogte te blijven van de activiteiten van ASReview, is het nu ook mogelijk om je in te schrijven voor de ASReview nieuwsbrief.
Meer informatie en aanmelden

E-data: CBS microdata en Distributed Analytics Techniques

Lees in de nieuwe E-data het dubbelinterview met Annette Scherpenzeel en Ruurd Schoonhoven (beiden CBS) over de fundamentele rol van microdata in sociaalwetenschappelijk onderzoek. Daarnaast omvat deze E-data een artikel over het ODISSEI-project Distributed Analytics Techniques, onder leiding van Michel Dumontier (Universiteit Maastricht) en veel meer nieuws over data in de sociale en geesteswetenschappen.
Lees de nieuwe E-data

Aankondigingen van partners

SHARE-Nederland gebruikersconferentie

Meld je aan voor de SHARE-Nederland gebruikersconferentie op 25 juni van 10:00 tot 14:00 uur. Deze conferentie brengt gebruikers van SHARE (Survey of Health, Ageing and Retirement in Europe) uit verschillende disciplines bij elkaar om onderzoeksprojecten in Nederland te delen en bespreken. Ook worden de eerste resultaten van de SHARE Corona Survey gepresenteerd. 
Programma en aanmelden (Engels)

PDI-SSH Call Digitale Infrastructuur

De deadline voor de PDI-SSH Call Digitale Infrastructuur is 30 juni. Onderzoekers kunnen een aanvraag indienen om bestaande initiatieven te versterken of uit te breiden of om nieuwe initiatieven te ontwikkelen. Aanvragers worden aangemoedigd om samen te werken met bestaande infrastructuren (ODISSEI, Clariah of Health-RI).
Meer informatie over de PDI-SSH Call

Vacature eScience Center: Team Manager, Social Sciences & Humanities

Het Netherlands eScience Center heeft een vacature open voor een Team Manager SSH. De Team Manager is verantwoordelijk voor het lijnmanagement in de SSH-sectie en vertegenwoordiging van het eScience Center naar de SSH gemeenschap en daarbuiten. De uiterlijke sollicitatiedatum is 18 juni.
Meer informatie

Vacature DANS-KNAW: Projectmedewerker

Data Archiving and Networking Services (DANS-KNAW) zoekt een projectmedewerker die onderdeel wordt van het research data expert team. De projectmedewerker zal bijdragen aan verschillende projecten en activiteiten van DANS. De uiterlijke sollicitatiedatum is 26 juni.
Meer informatie

ESRA Conferentie

In juli vindt de European Survey Research Association (ESRA) conferentie plaats. De negende conferentie is online op de vrijdagen van deze maand. Het programma is gepubliceerd en registratie is nu mogelijk. De conferentie heeft speciale aandacht voor het uitvoeren van survey-onderzoek gedurende de COVID-19 pandemie.
Programma en aanmelden (Engels)

Agenda

 
10 juni, 14:00 - 16:00: ODISSEI - eScience Call informatie-evenement

22 juni, 15:00 - 16:00SoDa Data Drop-In

23 juni, 9:00 - 10:30: ASReview Academy: Active Learning in ASReview Explained

25 juni, 10:00 - 14:00: SHARE-Netherlands user conference

30 juni, 9:00 - 10:30: ASReview Academy: Simulating Systematic Reviews with ASReview

Bekijk hier de volledige agenda met interessante evenementen voor de ODISSEI-community. 
www.odissei-data.nl
Twitter


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ODISSEI · Burgermeester Oudlaan 50 · Rotterdam, 3062PA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp