Copy
Foto: MG Fotografie - Michel Groen

24 November: ODISSEI Community Conference herinnering

Over een week is het zover: de ODISSEI Community Conference begint op dinsdag 24 november om 14 uur. Het complete programma met korte abstracts staat nu hier online. Registreren is nog mogelijk, de voertaal van de middag is Engels.

De middag omvat presentaties over de vele mogelijkheden van ODISSEI voor onderzoekers, over recent uitgevoerde hoogwaardige onderzoeksprojecten, en over de uitdagingen waarvoor digitale infrastructuren staan. Een paneldiscussie over de rol van sociale wetenschappen in de coronacrisis sluit het programma af. 

In de pauzes is het mogelijk om elkaar digitaal te ontmoeten. In verschillende ‘ruimtes’ kun je Management Board-leden spreken over de mogelijkheden van het LISS panel, CBS microdata-toegang en de ODISSEI Secure Supercomputer. Ook is er gelegenheid om met Scientific Director Pearl Dykstra te praten over de toekomst van ODISSEI. 
Bekijk het programma en meld je aan

ODISSEI Secure Supercomputer open voor nieuwe aanmeldingen

Na lancering van de ODISSEI Secure Supercomputer (OSSC) in oktober zijn de eerste projecten van start gegaan in de beveiligde omgeving. Ook publiceerden CBS en SURF uitgebreid over de mogelijkheden die de OSSC biedt. De Supercomputer heeft een enorme rekenkracht om complexe berekeningen in ongekend snelle tijd uit te voeren. De OSSC is open voor gebruik door onderzoekers verbonden aan een van de ODISSEI-deelnemers. De gebruiksvoorwaarden voor andere onderzoekers worden momenteel vastgesteld. Degenen die de OSSC willen gebruiken kunnen hun interesse kenbaar maken via de onderstaande button.
De OSSC gebruiken

ODISSEI Roadshow mogelijkheden

ODISSEI biedt veel voordelen aan onderzoekers verbonden aan een deelnemende organisatie. De ODISSEI Community Managers komen graag bij jullie afdeling of onderzoeksgroep op bezoek om onderzoekers nader te laten kennismaken met de mogelijkheden die ODISSEI biedt. In een (voorlopig digitale) bijeenkomst van ongeveer een uur geven zij een presentatie van de ODISSEI-faciliteiten en is er gelegenheid om vragen te stellen en de mogelijkheden van ODISSEI verder te bespreken.

 
Neem contact op met onze Community Managers

Waar je in Nederland opgroeit hangt samen met je kansen

Afbeelding: KansenKaart.nl© MapTiler © OpenStreetMap contributors
Waar je in Nederland opgroeit, kan sterk samenhangen met je latere inkomen, blijkt uit een interactieve website van econoom Bastian Ravesteijn (Erasmus School of Economics) en zijn onderzoeksteam. Met gepseudonimiseerde data deden zij onderzoek naar ruim een miljoen dertigers, om na te gaan in hoeverre de plaats waar iemand opgroeit samenhangt met het inkomen op latere leeftijd. De Volkskrant publiceerde in oktober uitgebreid over het onderzoek. Het project maakte gebruik van ODISSEI Microdata Access Discount.
Lees meer over de kansenkaart en microdata-toegang

 

Nieuwe E-data

In oktober is de nieuwe E-data & Research verschenen. Deze aflevering besteedt aandacht aan de gevolgen van COVID-19 voor onderzoek in de sociale en geesteswetenschappen. Hiernaast licht het verschillende onderzoeken uit die al zijn uitgevoerd naar aanleiding van de coronacrisis. In deze E-data staat verder onder meer een interview met Claes de Vreese, een van de initiatiefnemers van het Platform Digitale Infrastructuur SSH. Natuurlijk wordt in dit nummer ook het nieuws gedeeld dat ODISSEI een grote Roadmap financiering van NWO heeft ontvangen.
 
Lees het nieuwe nummer van E-data & Research

Agenda

 
24 november, 14:00 - 17:00: ODISSEI Community Conference
Meld je hier aan en kom 24 november meer te weten over onderzoek met ODISSEI.

9 februari 2021, 12:00: Save the date: ODISSEI Lunchlezing
'Residential- and mobility-based environmental exposures and depressive symptoms' - Hannah Roberts, Universiteit Utrecht
Zet de datum van de eerste ODISSEI Lunchlezing alvast in je agenda, meer informatie volgt.
 
22 april 2021,'s middags: Save the date: ODISSEI Workshop
'Geospatial analysis with microdata' - georganiseerd met Marco Helbich en Hannah Roberts, Universiteit Utrecht
Zet de datum van de eerste ODISSEI Workshop alvast in je agenda, meer informatie volgt.
www.odissei-data.nl
Twitter


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ODISSEI · Burgermeester Oudlaan 50 · Rotterdam, 3062PA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp