Copy
View this email in your browser
 

LOBBY ITO TOREN

AMSTERDAM ZUID-AS


 
WEBSITE
Graziosi Progetti won de competitie voor een turn-key renovatie en transformatie van de lobby van de "ITO Toren”, aan het Gustav Mahlerplein in Amsterdam. Graziosi Progetti verzorgde hiervoor het ontwerp, het project management en de volledige engineering en esthetische begeleiding. Het eindresultaat is een volledig nieuw ontvangstgebied van ongeveer 750m2 met een receptie en lounge, horeca, algemene verkeersruimtes en liftinterieur.

Het gebouw was in 2003 een van de eerste torens op de Zuid-as en is vernoemd naar de Japanse architect van het gebouw Toyo Ito. De toren is een robuust gebouw van 25 verdiepingen met een totaaloppervlak van 38.000m2. De gevel heeft op verschillende hoogtes grote “gaten” in de gevel. Dit zijn terrassen met groenvoorzieningen vanwaar een relatie ontstaat tussen de binnen- en buitenzijde van het pand. Op de begane grond ontbrak echter een dergelijke verbinding. Sterker nog, door het spiegelglas kon vanaf het plein nauwelijks naar binnen worden gekeken. 

Om toch een uitnodigende entreezone met horecavoorziening te kunnen maken hebben we ter plaatse van de lobby een zo transparant mogelijke gevel gerealiseerd. Het spiegelglas werd vervangen voor ultratransparant glas en de schuifdeuren werden vervangen voor elegante glazen tourniquets.
Door het gebruik van glas en spiegels op diverse strategische plekken en een verlichte “binnentuin” ontstaan er interessante zichtlijnen door het gebouw, welke tevens het daglicht diep het gebouw binnen dragen en de routing verduidelijken.

De sfeer van de entreehal heeft de allure van een vijf sterren hotellobby door het gebruik van zowel klassieke als eigentijdse elementen. Het meest in het oog springende onderdeel van de lobby is een moderne interpretatie van een klassieke, gewoven “verdure” van zeven bij zeven meter, welke ook een akoestische functie heeft. 
Het meubilair is een mix van design klassiekers aangevuld met moderne tegenhangers, in een kleurrijke mix, die zorgt voor een warme en aangename ambiance.
 
 
Dit project werd o.a.mogelijk gemaakt door:
Opdrachtgever = Union Investment Real Estate GmbH
Aannemer = Slokker Almere
Installatieadvies = Herman de Groot Ingenieurs
E+W installatie = Lomans 
Constructeur = Van Rossum Amsterdam
Beveiligingstechniek  = Voskamp
Veiligheid = Aboma
Brandveiligheid  = Falck fire prevention
Interieurbouwer = Coors
En vele anderen.


 
 
Instagram
Website
Facebook
LinkedIn
Email
 

LOBBY ITO TOWER

AMSTERDAM ZUID-AS


 
WEBSITE
Graziosi Progetti won the competition for a turn-key renovation and transformation of the lobby of the ITO building, at the Gustav Mahlerplein in Amsterdam. Graziosi Progetti was responsible for the design, project management, engineering and aesthetic support. The result is a new entrance area of 750m2 including a reception, waiting area, coffee corner and lift interior.
 
The building was in 2003 one of the first towers in Zuid-as district and is named after its architect Toyo Ito. The tower is a robust building of 25 stories and a surface of approx 38.000m2. Large voids in the facade with terraces and greenery establish a connection between inside and outside. On the ground floor this connection was missing. In fact due to the mirror glass it was difficult to look into the lobby.
 
In order to create a more welcome entrance with a coffee corner, we created a transparant facade. The mirror glass was replaced for ultra-transparant glazing and the sliding doors were replaced by elegant glass revolving doors.

On several strategic positions glass and mirrors were used to create interesting lines of sight and allowing daylight to enter deep inside the building and help to clarify routing.
 
The lobby has the ambiance of a 5-star hotellobby by using classical and contemporary elements. The most eye-catching element in the sitting area is the modern interpretation of a classic woven “Verdure” tapestry. This tapestry is seven by seven meters and also helps with the acoustic situation. The furniture is a mix of design classics, complemented by modern pieces, in a colourful mix, which creates a warm and pleasant atmosphere.
 
 
This project was made possible by:
Client = Union Investment Real Estate GmbH
Contractor = Slokker Almere
Installation advisor = Herman de Groot Ingenieurs
E+W installation = Lomans 
Structural engineer = Van Rossum Amsterdam
Security  = Voskamp
Safety = Aboma
Fire safety  = Falck fire prevention
Interior fittings = Coors
And many others 



 
Instagram
Website
Facebook
LinkedIn
Email
Copyright © 2021 Graziosi Progetti, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp