Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief 7 juni 2021
Hallo <<First Name>> <<Last Name>>,
We stonden erbij en keken ernaar, de natuur die als het ware ontplofte!  Was je misschien een week niet op je tuin geweest met die kou, regen en hagel in mei, nu wist je niet wat je zag! Plots zwollen de knoppen en daar barstte van alles aan groen en bloem uit. Wilde bloemen ook, die wij te pas en te onpas onkruid noemen, volop madeliefjes bijvoorbeeld, tapijten vol, zorgden voor fraaie bekleding van het gras. Prachtig, die wispelturige natuur die zich niet aan vaste regels houdt? Nou ja, de mezen, zo constateerden natuurkenners, hebben flink te lijden gehad van de kou in mei. Gebrek aan rupsen veroorzaakte voedseltekort voor de jongen. Sommige leden van Lusthof missen de mezen in hun vogelhuisje, dat tot dit jaar in mei altijd bezet werd.

Tegelactie op 10 juni
De commissie Opzegging heeft voor leden die hun tuin opgezegd hebben een Tegelactie georganiseerd. Op donderdag 10 juni wordt er op de parkeerplaats een container geplaatst waarin de leden die zich aangemeld hebben hun overtollige stenen kwijt kunnen. Dezelfde dag rond 16.00 uur wordt de container weer opgehaald. De kosten zijn voor rekening van de leden zelf. Al op woensdag 9 juni zal de commissie aangeven waar de container komt te staan, zodat er op 10 juni niet op die plek geparkeerd wordt en er genoeg ruimte blijft voor de vrachtwagen. Bovendien worden de twee grote karren vrij gehouden voor het vervoer van de stenen. We gaan uit van uw begrip hiervoor en zijn benieuwd hoe de dag zal verlopen. Deze actie beschouwen we als een pilot. Dus wie weet volgen er meer van.

Overhangende takken, geparkeerde fietsen en karren
De bomen hebben er de spurt in gezet. Houdt u in de gaten dat bij u de takken niet lager dan 3.50 m over het pad hangen? Nog onlangs moest een ambulance over onze paden een tuinlid vervoeren. Het is echt van het grootste belang dat de tuinen altijd goed bereikbaar zijn voor hulpdiensten.
Dus ook (bak)fietsen mogen nooit op de paden geparkeerd worden.
Karren brengt iedereen na gebruik direct terug.
Wist u trouwens dat bij de laatste ALV besloten is tot een boete van € 25 op het fietsen over de wandelpaden?
Zonde van het geld toch zeker?

Kantine
Met de kantinemedewerkers gaan we natuurlijk in overleg om zo snel mogelijk weer open te kunnen gaan voor op z'n minst een drankje, hapje of ijsje!

Het toegangshek
Tot slot, het hek zal heel spoedig weer open mogen van de SViN, we wachten met z'n allen op bericht.

We wensen alle leden veel plezier bij het tuinieren en onderhouden van ons semi- openbare park, waar wandelaars weer welkom zullen zijn om te genieten van al ons groen in de tuinen, voor iedereen te zien en te bewonderen!

Met vriendelijke groeten,
Bestuur VtV Lusthof

volkstuin@lusthofrotterdam.nl
www.vtvlusthof.nl

 

Copyright © 2021 VTV Lusthof, All rights reserved.

update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp