Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief 15 augustus 2021
Hallo <<First Name>> <<Last Name>>,
In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

1. Harde werkers
2. Vervanging EHBO dozen
3. AED
4. Belangrijke informatie aanleg van de A16

5. De kantine is weer open
6. Lusthofhoning
7. Bericht SViN m.b.t. aanbieden tuinafval
8. Nieuwe evenmenten op Lusthof
9. Bericht van de hakselgroep
10. Tegelactie

11. Fotowedstrijd


 

1. Harde werkers
Afgelopen weken is er hard gewerkt door leden op de Lusthof:
 • Naast het algemeen werk in het complexonderhoud, heeft deze groep dit seizoen ook de bostuin omarmd

   
 • Is ook een gedeelte van dit terras hersteld na melding van verzakking door een lid

   
 • Was er al een nieuw gashok besteld omdat het oude gashok echt aan vervanging toe was en heeft een enthousiaste groep het bij levering meteen in elkaar gezet;

   
 • Het hakselvak was overvol waardoor het tijdelijk gesloten moest worden. Gelukkig wist Pieter met zijn “hakselmensen” de takkenbergen weer snel weg te werken. Heel blij waren zij met de ondersteuning van een paar leden die zich, na de oproep in de vorige nieuwsbrief, kwamen melden

   
 • Ook hebben 2 leden zich ingezet voor het schilderen van de regenpijpen van het verenigingsgebouw en het hek op de vlonder aan het eind van het pad Middensteiger

   
 • Eveneens staat dit jaar nog het vervangen van het dak van de containerhokken op de agenda
Bedankt aan alle hierbij betrokken leden voor jullie (extra) inzet!! Zo houden we ons complex in een prima staat van onderhoud en in een mooie uitstraling, waar wij als bestuur regelmatig door bezoekers en nieuwe leden complimenten voor ontvangen, hetgeen wij natuurlijk graag met jullie delen !!
 

2. Vervanging EHBO dozen
De EHBO dozen worden een dezer dagen vervangen. Voor uw informatie: (hopelijk nooit nodig) deze bevinden zich in de volgende ruimtes: kweekkas/ hakselgroep/loods/technische dienst/complexonderhoud/halletje verenigingsgebouw en in de kantine.

 

3. AED
Helaas is het nog niet mogelijk gebleken om een cursus voor belangstellenden te organiseren i.v.m. de Coronabeperkingen tot op heden (deze cursus wordt gegeven in groepsverband). Daarom een oproep aan jullie wie in het bezit is van een AED/Reanimatiecertificaat en zich hiervoor wil inzetten zich bij ons te melden (Via het bekende emailadres: volkstuin@lusthofrotterdam.nl) Er zijn al diverse leden die zich hiervoor in het verleden hebben aangemeld (lijst met namen hangt bij het AED apparaat in het halletje van het verenigingsgebouw) maar wellicht kunnen daar nog namen aan worden toegevoegd.

 

4. Belangrijke informatie aanleg van de A16
Wij adviseren de leden om op de website van de VtV regelmatig de nieuwspagina over de aanleg van de A16 te lezen. In de komende weken gaan er diverse werkzaamheden aan de toegangswegen naar ons complex plaatsvinden, waarbij op meerdere data de routes (tijdelijk) worden gesloten of omgeleid.
Onderstaand leest u een belangrijk bericht mbt de komende weken hierover:

Om het verkeer tijdens de werkzaamheden voor de A16 Rotterdam goed te laten doorstromen, leggen we een tijdelijke rotonde aan bij de kruising N209 en de Ankie Verbeek-Ohrlaan.
In het weekend van 27-29 augustus sluiten we de nieuwe rotonde aan op de bestaande wegen. Tijdens deze werkzaamheden is de N209 op het deel N471-N472 afgesloten evenals de Ankie Verbeek-Ohrlaan op het deel Hazelaarsweg-N209.

De afsluiting start op vrijdag 27 augustus 20.00 uur en duurt tot maandag 30 augustus 06.00 uur.


Verkeer volgt een omleiding via de N471. Fietsers worden omgeleid via de Bergweg-Zuid en de N472. De verenigingen (waaronder Hockeyclub Rotterdam, voetbal/cricketvereniging VOC en VtV Lusthof) zijn tijdens het weekend bereikbaar via een lokale omleiding die ter plaatse is aangegeven met borden.

 

5. De kantine is weer open
De kantine is gelukkig sinds en paar weken weer geopend en we kunnen er weer een gezellig kopje koffie/thee of een glaasje drinken op het terras (als het weer ons gunstig gezind is). Complimenten voor de kantinemedewerkers, die heel snel het rooster met elkaar konden invullen en de coördinatie en inzet van Arnold hierbij. Hopelijk kunnen er ook nog een paar gezellige heerlijke etentjes worden georganiseerd. In ieder geval staat er in september nog een Italiaanse avond gepland (houdt de nieuwsbrieven hierover dus goed in de gaten!)

 

6. Lusthofhoning
Onze eigen lusthofimker Rauke heeft weer potten vol heerlijke en gezonde lusthofhoning van "onze" bijen in de loods en in de kantine voor de verkoop achtergelaten. Kosten euro 6,50 per pot.

 

7.Bericht SViN m.b.t. aanbieden tuinafval
Van de SViN ontvingen wij het bericht in onderstaande link m.b.t. aanbieding groenafval/restafval

Klik hier voor openen brief gemeente Rotterdam

 

8. Nieuwe evenmenten op Lusthof
!! Houd de komende nieuwsbrieven goed in de gaten want in het weekend van 4 en 5 september worden er gelukkig, na een lange afwezigheid, weer hele gezellige evenementen georganiseerd op de VtV. We houden het nog even spannend !!

 

9. Bericht van de hakselgroep
Nu we weer takken mogen brengen volgen hier de spelregels:
Leg de takken in het juiste vak met de dikste kant naar het pad.
Het eerste, ommuurde vak is voor stammen die te dik zijn om te versnipperen. Dit is 6 cm doorsnede (dit is 3 vingers dik).
Het 2e vak, de grootste is voor takken. leg ze met de dikke kant naar het pad. Zo is het minder zwaar voor ons.
De bak van grijze planken is voor het haksel/snippers. Hier uit mag u rustig scheppen om op uw tuin te gebruiken.

 

10. Tegelactie
Afsluitend een actie die waarschijnlijk niemand is ontgaan: de tegelactie.

Na een nieuwsbriefoproep gingen de leden helemaal los met het brengen van overtallige stenen naar het parkeerterrein. Er werden dagenlang volle kruiwagens/karren heen en weer gereden, ja ook terug (soms lagen er stenen en trottoirbanden in de snel groeiende stapels die goed hergebruikt konden worden door andere leden!) De enorme stapel werd in 4 ritten door de gemeente Rotterdam opgehaald. Actie meer dan geslaagd! Met dank aan het organisatieteam: Chris, Margo en Olla!

 

11. FotowedstrijdStuur uw foto via het deelnameformulierRest ons jullie allen nog een paar heel fijne en hopelijk zonnige (vakantie)weken toe te wensen !!

Met vriendelijke groeten,
Bestuur VtV Lusthof

volkstuin@lusthofrotterdam.nl
www.vtvlusthof.nl

 

Copyright © 2021 VTV Lusthof, All rights reserved.

update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp