Copy
19 november 2018 -- Nieuws en updates over hiv en Rotterdam
Vrijdag 23 nov: 5 jaar Hiv+Borrel R'dam
+ aftrap Wereld Aids Dag

Welkom! Niet alleen voor de gratis wijn en cava, maar ook voor de aftrap van Wereld Aids Dag in Rotterdam. En natuurlijk de speciale optredens en DJ. Ken je al Miss O Belle Le Grande?

Extra welkom ook voor medewerkers van GGD, ErasmusMC, Maasstad Ziekenhuis, Mara en Humanitas. Met jullie klinken we op nog meer positiviteit. Gezondheid!
Deur open: 20:30. Details: op Fb en www. 
Wereld Aids Dag - DE FILM
Speciaal voor ons eenmalig geprogrammeerd in theater LantarenVenster: de film "Aan niets overleden". Dinsdag 27 november.
Een aangrijpende film over hiv, aids, schaamte en schuld in de Caraïbische gemeenschap in Nederland.
Met steun van COC en een borrel achteraf + gesprek met een van de hoofdrolspelers.
Contacteer ons voor kaartjes tijdens de Hiv+Borrel van 23 november of stuur ons een bericht.
Details op facebook
Data HIV inloop-testpunt
--- Op woensdag 28 november is het nieuwe gratis hiv inloop-testpunt van AHF, checkpoint Rotterdam, weer open. Tijd/plaats lees je hier.
--- Op zaterdag 1 december staan we met onze partners op de Hoogstraat/Vlasmarkt met twee (!) testbussen. GGD medewerkers en verpleegkundigen van ErasmusMC en Maassstad Ziekenhuis testen je binnen 5 min op hiv.
--- Op woensdag 12 december is opnieuw het AHF checkpoint open. Daarna pas weer in het nieuwe jaar. Check tijden en details hier.
--- Op andere data: Check soapoli.nl voor een afspraak bij GGD Rotterdam-Rijnmond
30 Nov - "Medische Update"
Vrijdag 30/11, exact 1 week na hun lustrum-feest, organiseert Hiv+Borrel Rotterdam deze keer iets heel anders:
- Met medewerking van: Dr. Casper Rokx, arts-infectioloog en onderzoeker ErasmusMC, vertelt over onderzoek naar definitieve hiv-genezing en nieuwe therapieën.
- Daarna "Ouwe hiv ontmoet Nieuwe hiv". In een gesprek op de bank gaan mensen die al 30 jaar hiv hebben in gesprek met de generatie die pas korter dan 5 jaar hiv heeft. Hoe kijken zij tegen elkaar aan? Kunnen wij wat leren van een van de twee generaties?
Publieksactiviteit Hoogstraat
"Hoor wat er speelt"

Op dé dag van Wereld Aids Dag, zaterdag 1 december, staan we met 20 vrijwilligers en 2 HIV-sneltestbussen in de Hoogstraat(Vlasmarkt). Hoe positief zijn Rotterdamse jongeren? Durven zij zich te laten testen?
De telefoon-/oordopjes-houder-uitdeel-gadgets, een bijdrage vanuit Mara, zeggen "hoor wat er speelt". Want ook al hoor je het soms niet ... het speelt nog steeds. #stopHIVstigma
Afscheid prof. Ineke van der Ende
Op 1 november was de afscheidsreceptie van prof.dr.Ineke van der Ende die met pensioen gaat bij het ErasmusMC. Bijna haar hele carriere stond in het teken van de hiv-aids-bestrijding. Velen in Rotterdam kennen haar dan ook als betrokken arts-internist en wetenschapper. Dr. vd Ende ontving in 2013 een koninklijke onderscheiding voor haar werk.
Hiv Gids Rotterdam 2019 - pak 'm mee
Nét op tijd voor Wereld Aids Dag, ligt de Rotterdamse HivGids 2019 voor je klaar.

Hulpverleners noemen dit een "sociale kaart". Wij noemen dit gewoon een gids. Voor Rotterdammers, door Rotterdammers.

Presentatie 23 november bij de Hiv+Borrel. Daarna ligt ie ook bij de GGD, de hiv-behandelcentra of een van de partners rond Wereld Aids Dag 2018. 
Ook online: hivport.nl/hivgids
Share the Power - Een dag vol power & inspiratie
Aanbevolen landelijk initiatief -- Op 16 februari in Driebergen (UT) is er een dag voor iedereen die leeft met hiv en hun naasten.
Deze communitydag, georganiseerd door de Hiv Vereniging, biedt een gevarieerd workshop-programma met een mix van power & plezier. Er is een medische update over ontwikkelingen in de hiv-behandeling en een speciaal programma voor jongeren. Deelname kost slechts 10 euro en je hoeft geen lid te zijn van de vereniging.
Schrijf in op www.sharethepower.nl
AGENDA ROTTERDAM EN OMGEVING

Elke vrijdag: eetgroep COC Schiedamsesingel
In Rotterdam: het hiv-diner verzorgd door Stichting Mara. Altijd gezellig, lekker en gastvrij. Graag op tijd aanmelden. Je betaalt de eigen bijdrage van 5 euro contant.

Elke woensdag in november: inlooplunch DEN HAAG
(behalve 28 november) Voor mensen met hiv. In juli: Stadsklooster, Westeinde 101, 2512 GW Den Haag. Inloop vanaf 12.30 uur. Aanvang lunch 13.00 uur, kosten € 3,-. Meld je wel even aan bij Liesbeth (klik hier).

Vrijdag 23 november - 5 JAAR Hiv+Borrel:
FEEST en aftrap Wereld Aids Dag Rotterdam

Deze keer met optredens, muziek, een DJ, gratis wijn en cava extra borrelhappen. Dit wil je niet missen!
Lees meer op www.hivborrelrotterdam.nl en Facebook

Dinsdag 27 november - FILM avond - Theater LantarenVenster
De film "Aan niets overleden" is een aangrijpende film over hiv, aids, schaamte en schuld in de Caraïbische gemeenschap in Nederland. Speciaal voor Wereld Aids Dag opnieuw eenmalig geprogrammeerd. Met steun van het COC een borrel achteraf en een gesprek met de hoofdrolspeelster. Een beperkt aantal kaarten is gratis verkrijgbaar via onze activiteiten.
Tijd/plaats/etc: Facebook evenementen van Wereld Aids Dag in Rotterdam.

Vrijdag 30 november - Medische Update avond @ COC

Georganiseerd door de HivBorrelRotterdam vanaf 20:30 in het COC café.
Medische update door ErasmusMC en een gesprek over hiv "toen en nu".
Na 23:00 uur een kleine after-hiv+borrel.

Zaterdag 1 december - Wereld Aids Dag OP STRAAT (in Rotterdam)
In samenwerking met diverse partijen in Rotterdam staan we met vele vrijwilligers op de Hoogstraat / Vlasmarkt. Deze keer zetten we in op het thema "jongeren en hiv" en bieden we sneltesten aan, o.a. in de mobiele GGD-bus.

Vrijdag 7 december - koffie bij Humanitas
Zoals elke eerste vrijdag: Koffie-ochtend voor mensen met hiv. Georganiseerd door Bureau Hiv Hulpverlening van Humanitas Rotterdam.

Woensdag 12 december - Chemsex Meet-up Rotterdam
Maandelijkse gespreksavond in Rotterdam-centrum voor homo/bi-mannen die drugs combineren met seks. Gespreksonderwerpen zijn o.a. zelfcontrole, hiv en gezondheid, balans en risico's. Lees meer over lokatie / tijden en of jij doelgroep bent op deze pagina met de volgende meet-ups.

 
Meer over Hiv Portaal Rotterdam
© 2018 Stichting Hiv Portaal Rotterdam, Onbedoelde foutjes voorbehouden.
Opgesteld door vrijwilligers van HivBorrelRotterdam en Stichting HivPort.