Copy
28 november 2018 -- Nog twee activiteiten deze week van Wereld Aids Dag
Vrijdag 30 Nov - "Medische Update"
(voor mensen met hiv)
Deze keer organiseert Hiv+Borrel Rotterdam een serieuze avond met 2 onderwerpen:
1) Dr. Casper Rokx, arts-infectioloog en onderzoeker bij ErasmusMC, vertelt over het onderzoek naar echte genezing van hiv en andere nieuwe ontwikkelingen.
2) Daarna "Oud-hiv ontmoet Nieuw-hiv".
In 'een goed gesprek op de bank' , brengt onze Paul twee generaties hiv in gesprek met elkaar. Hoe was het om 30 jaar geleden te horen dat je hiv hebt? En hoe gaat dat nu? Kunnen we wat van elkaar leren?
Tijd/plaats: HivborrelRotterdam.nl
of facebook.
Publieksactiviteit Wereld Aids Dag 2018
Op dé dag van Wereld Aids Dag, zaterdag 1 december, staan Mara, COC, Humanitas, HivPort, HivBorrel, GGD Rotterdam, ErasmusMC & Maasstadziekenhuis met circa 20 vrijwilligers en twee hiv-sneltestbussen in de Hoogstraat (Vlasmarkt). Jongeren, horen zij wat er speelt? Hoe positief zijn Rotterdamse jongeren eigenlijk? Durven zij zich vandaag op hiv te laten sneltesten?
Jullie, lezers, zijn ook welkom. Om te helpen, om te kijken of om ons gewoon mentaal te ondersteunen in de kou. Tot zaterdag!
Tijd/plaats: facebook.com/hiv010/events
Dozen vol: Hiv Gids Rotterdam
Heb jij 'm al?

Op de party van 5 jaar Hivborrel is 'ie geïntroduceerd: de HivGids voor Rotterdam en omgeving. Inmiddels zijn dozen vol gidsen over de stad verspreid en uitgedeeld. Er ligt er dus een voor je klaar bij de GGD, Mara, Humantias, MaasstadZiekenhuis, ErasmusMC en bij activiteiten in COC zoals hiv-eetgroep en Hiv+Borrel.
Hulpverleners noemen het een "sociale kaart". Maar het is gewoon een gids. Voor en door Rotterdammers (en wijde omgeving :-))
Online: hivport.nl/hivgids
Via de bank doneren?
Deze onverwachte vraag kregen we tijdens de laatste HivBorrel.

Via deze link (tikkie), kun je elk gewenst bedrag doneren. Op 't scherm staat dat je betaalt aan "Marnix". Maar het gaat uiteindelijk naar IBAN nr NL76INGB0008028894 van Stichting Hiv Portaal Rotterdam  Klik hier om via tikkie te betalen (snel en makkelijk).
Liever handmatig? Kopieer bovenstaande IBAN van Stichting Hiv Portaal R'dam in je bank-app.
Data HIV inloop-testpunt
"vertel het je vrienden"
--- Op zaterdag 1 december staan we met onze partners op de Hoogstraat/Vlasmarkt met twee (!) testbussen. Verpleegkundigen van GGD, ErasmusMC en Maassstad Ziekenhuis testen je binnen 5 min op hiv.
--- Op woensdag 12 december is opnieuw het AHF checkpoint open. Daarna pas weer in het nieuwe jaar. Check tijden en details hier.
--- Op andere data: Check soapoli.nl voor een afspraak bij GGD Rotterdam-Rijnmond
--- In 2019 gaat het hiv inloop-testpunt van AHF, checkpoint Rotterdam, opnieuw open. Tijd/plaats lees je hier.
AGENDA ROTTERDAM EN OMGEVING

Elke vrijdag: eetgroep COC Schiedamsesingel
In Rotterdam: het hiv-diner verzorgd door Stichting Mara. Altijd gezellig, lekker en gastvrij. Graag op tijd aanmelden. Je betaalt de eigen bijdrage van 5 euro contant.

Elke woensdag in november: inlooplunch DEN HAAG
(behalve 28 november) Voor mensen met hiv. In juli: Stadsklooster, Westeinde 101, 2512 GW Den Haag. Inloop vanaf 12.30 uur. Aanvang lunch 13.00 uur, kosten € 3,-. Meld je wel even aan bij Liesbeth (klik hier).

Vrijdag 30 november - Medische Update avond @ COC
Georganiseerd door de HivBorrelRotterdam vanaf 20:30 in het COC café.
Medische update door ErasmusMC en een gesprek over hiv "toen en nu".
Na 23:00 uur een kleine after-hiv+borrel.

Zaterdag 1 december - Wereld Aids Dag OP STRAAT (in Rotterdam)
In samenwerking met diverse partijen in Rotterdam staan we met vele vrijwilligers op de Hoogstraat / Vlasmarkt. Deze keer zetten we in op het thema "jongeren en hiv" en bieden we sneltesten aan, o.a. in de mobiele GGD-bus.

Vrijdag 7 december - koffie bij Humanitas
Zoals elke eerste vrijdag: Koffie-ochtend voor mensen met hiv. Georganiseerd door Bureau Hiv Hulpverlening van Humanitas Rotterdam.

Woensdag 12 december - Chemsex Meet-up Rotterdam
Maandelijkse gespreksavond in Rotterdam-centrum voor homo/bi-mannen die drugs combineren met seks. Gespreksonderwerpen zijn o.a. zelfcontrole, hiv en gezondheid, balans en risico's. Lees meer over lokatie / tijden en of jij doelgroep bent op deze pagina met de volgende meet-ups.

 
Meer over Hiv Portaal Rotterdam
© 2018 Stichting Hiv Portaal Rotterdam, Onbedoelde foutjes voorbehouden.
Opgesteld door vrijwilligers van HivBorrelRotterdam en Stichting HivPort.