Copy
3 juli 2018
Aids Expo Schouwburgplein : 5-6-7 juli
Gaan we het einde van aids ooit halen?
Met Rotterdamse vrijwilligers van onszelf en van onze partners in HIV010 trappen we de campagne #stopHIVstigma af. Bezoek deze zeecontainer met de pop-up Aids Expo van het aidsfonds. En: haal een leuke gadget op en maak je selfie in de expo of gebruik ons unieke Snapchat filter #stopHIVstigma !
Meelopers gezocht (1) : samen naar nul
Loop je graag? Een internationale groep aids-activisten loopt van Brussel via Rotterdam naar Amsterdam. OUT.TV doet verslag en iedereen mag een stukje meelopen!
Met als thema "towards zero" wandel je 20 of 21 juli mee in onze regio voor de wereldwijde strijd voor 0 aidsdoden, 0 stigma en 0 criminalisering. Klik hier voor details. Meld je aan via "reply" op deze e-mail en we brengen je in contact. NB: een speciale begeleidingsauto kan je tussendoor op een NS-station oppikken of afzetten. Je bepaalt je eigen afstand.
Rotterdamse baanbrekers op TV
TV-programma NOS Nieuwsuur interviewt
Prof.dr. Charles Boucher van het ErasmusMC en Marnix Kemme van Stichting Hiv Portaal Rotterdam over de zoektocht naar het medicijn dat hiv definitief opruimt.
De drie items die NOS Nieuwsuur rond het thema hiv/aids maakt, worden op tv verwacht ergens kort voor de 4e week van juli. Kijken!
Meelopers (2) : AIDS2018 MARCH 23 juli
De zero-wandeling van Brussel via Rotterdam eindigt op maandag 23 juli met de AIDS2018 March demonstratie in Amsterdam.
Duizenden mensen worden verwacht. Loop ook mee om met z'n allen aandacht te vragen voor het voortdurende gevecht tegen hiv en aids. www.aids2018march.nl of dit Facebook-event.
Chemsex  ... hoe dat zo?
We zetten onze proef voort in de zomer: gespreksavonden voor homo-/bi-mannen die met elkaar ervaringen willen uitwisselen over chemsex, de combinatie seks & drugs. Tijdens deze vertrouwelijke avonden (die niet als doel hebben om chemsex te promoten of aan te vallen) is alles bespreekbaar: veiligheid, gezondheid, valkuilen en risico's, balans vinden en zelfcontrole behouden. Lees de details hier.
HIV010 - Partners hiv en aids Rotterdam
Je kent ze al van de activiteiten rond Wereld Aids Dag Rotterdam, inclusief de jaarlijkse aftrap bij Hiv+Borrel Rotterdam. Voortaan opereren de organisaties bij gezamenlijke publieksactiviteiten onder de naam HIV010. Naast Stichting Hiv Portaal Rotterdam doen mee: ErasmusMC, Maasstadziekenhuis, GGD Rotterdam-Rijnmond, Stichting Humanitas, Stichting Mara, Stichting Untenu, Stichting Het Rode Lint en COC Rotterdam. Facebook: HIV010.
Op zoek naar informatie over hiv? Of over zorgverleners, ontmoetingen, voorlichting, medicijnen, preventie, welzijn?
De HIV GIDS ("sociale kaart hiv") is altijd online. Bekijk hem zelf op hivport.nl/hivgids.
Vrijdag 27 juli - "Zomer Zwoelte"
Op deze vrijdag sluiten we de AIDS2018 congresweek af. Met een update van wat er deze week allemaal voorbij is gekomen rond hiv in de wereld. Tien minuten zijn daar veel te kort voor natuurlijk. Maar het is en blijft een borrelavond. Daarom is er die avond ook informeel veel extra ruimte om van elkaar en anderen meer te horen of om ervaringen te delen.
En wij, het "rode-t-shirt-team", staan weer voor je klaar vanaf 20:30. Nieuwkomers welkom!
www.hivborrelrotterdam.nl  of Facebook/HivBorrelRotterdam
MEER te doen in de (wijde) regio Rotterdam:

Elke vrijdag: hiv diner Schiedamsesingel
In Rotterdam: het hiv-diner verzorgd door Stichting MARA. Altijd gezellig, altijd lekker, altijd gastvrij. Meld je op tijd aan.

Elke woensdag: inlooplunch DEN HAAG
Voor mensen met hiv. In juli: Stadsklooster, Westeinde 101, 2512 GW Den Haag. Inloop vanaf 12.30 uur. Aanvang lunch 13.00 uur, kosten € 3,-. Meld je wel even aan bij Liesbeth (klik hier).


MAANDELIJKS

Vrijdag 6 juli  - koffie bij Humanitas
Zoals elke eerste vrijdag: Koffie-ochtend voor mensen met hiv. Georganiseerd door Bureau Hiv Hulpverlening van Humanitas Rotterdam.

Woensdag 11 juli - Chemsex Meet-up Rotterdam
Maandelijkse gespreksavond in Rotterdam-centrum voor homo/bi-mannen die drugs combineren met seks. Gespreksonderwerpen zijn o.a. zelfcontrole, hiv en gezondheid, balans en risico's. De proef wordt voortgezet in de zomer. Lees meer over lokatie / tijden en of jij doelgroep bent op deze pagina met de volgende meet-ups.

Vrijdag 27 juli - Hiv+Borrel Rotterdam "Zomer Zwoelte"
En steeds de 4e vrijdag van de on-even maanden. Details op www.hivborrelrotterdam.nl en Facebook


 
Meer over Hiv Portaal Rotterdam
© 2018 Stichting Hiv Portaal Rotterdam, Onbedoelde foutjes voorbehouden.
Opgesteld door vrijwilligers van HivBorrelRotterdam en Stichting HivPort.