Copy
11 juli 2018
HivPort ontvangt award aanpak HIV
Trots! Burgemeester Aboutaleb heeft woensdag 4 juli aan Stichting Hiv Portaal Rotterdam een award toegekend van het Neyenburgh fonds. Met deze award kunnen we extra initiatieven ontplooien voor de aanpak van hiv en stigmavorming rond hiv in Rotterdam. We zijn vereerd maar ook vol energie. Heb je suggesties? Laat het ons weten! Meer info en enkele pics op onze Facebookpagina.
Groot succes #stopHIVstigma campagne
Op 5,6,7 juli vroegen we met diverse Rotterdamse organisaties aandacht voor hiv en aids. Het motto #stopHIVstigma en de pop-up aids expo op het Schouwburgplein zetten aan tot nadenken. De ludiek-provocerende fietszadelhoesjes met de tekst "Durf jij op mij te rijden?" genereerden veel publiciteit en enkele goeie en spannende discussies. Foto's en verslagen lees je op onze partner-Facebookpagina hiv010.
PrEP: beschikbaar!
Het is (eindelijk) zover: het kabinet heeft gisteren (10 juli) besloten PrEP beschikbaar te stellen voor risicogroepen. De PrEP-zorg zal worden ondergebracht bij de GGD’s. De eigen bijdrage wordt 12 euro per maand.
Poz&Proud schrijft er hier meer over.  En hier het artikel in NRC.
Hiv+Borrel 27 juli --- ZomerZwoelte
We krijgen weer veel leuke bezoekers, vrijdag 27 juli. En omdat er nog een stapel hoesjes van onze #stopHIVstigma actie over is, hebben we er ook een liggen voor jou, bezoeker.
Durf jij met dit hoesje te rijden?

Verder aandacht voor AIDS2018 en natuurlijk veel zomerse gezellgheid. Vanaf 20:30 zijn we er weer voor iedereen met hiv en hun direct betrokkenen. www.hivborrelrotterdam.nl  of Facebook/HivBorrelRotterdam
AD Rotterdams Dagblad: "Veel te weinig bekend over hiv in Rotterdam"
De uitreiking van de Neyenburgh Award bracht het AD op ons spoor en vroegen om een interview over hiv in Rotterdam. Geen betere lokatie dan direct de dag daarna, 5 juli, op het Schouwburgplein bij de #stopHIVstigma actie. Leuk artikel: lees hier + filmpje
Doe mee: AIDS2018 MARCH 23 juli
Na de 'towards zero' wandeling van Brussel via Rotterdam naar Amsterdam, vindt op maandag 23 juli de AIDS2018 March demonstratie plaats. Duizenden mensen worden verwacht. Loop ook mee om met z'n allen aandacht te vragen voor het voortdurende gevecht tegen hiv, aids, stigmatisering en (zelfs) criminalisering. www.aids2018march.nl of dit Facebook-event.
Op zoek naar informatie over hiv? Of over zorgverleners, ontmoetingen, voorlichting, medicijnen, preventie, welzijn?
De HIV GIDS ("sociale kaart hiv") is altijd online. Bekijk hem zelf op hivport.nl/hivgids.
MEER te doen in de (wijde) regio Rotterdam:

Elke vrijdag: hiv diner Schiedamsesingel
In Rotterdam: het hiv-diner verzorgd door Stichting Mara. Altijd gezellig, altijd lekker, altijd gastvrij. Meld je op tijd aan. Je betaalt de eigen bijdrage van 5 euro contant.

Elke woensdag: inlooplunch DEN HAAG
Voor mensen met hiv. In juli: Stadsklooster, Westeinde 101, 2512 GW Den Haag. Inloop vanaf 12.30 uur. Aanvang lunch 13.00 uur, kosten € 3,-. Meld je wel even aan bij Liesbeth (klik hier).


MAANDELIJKS

Vrijdag 3 augustus - koffie bij Humanitas
Zoals elke eerste vrijdag: Koffie-ochtend voor mensen met hiv. Georganiseerd door Bureau Hiv Hulpverlening van Humanitas Rotterdam.

Woensdag 8 augustus - Chemsex Meet-up Rotterdam
Maandelijkse gespreksavond in Rotterdam-centrum voor homo/bi-mannen die drugs combineren met seks. Gespreksonderwerpen zijn o.a. zelfcontrole, hiv en gezondheid, balans en risico's. We gaan de rest van het jaar door met deze avonden, steeds op de 2e woensdag. Lees meer over lokatie / tijden en of jij doelgroep bent op deze pagina met de volgende meet-ups.

Vrijdag 27 juli - Hiv+Borrel Rotterdam "Zomer Zwoelte"
En steeds de 4e vrijdag van de on-even maanden. Details op www.hivborrelrotterdam.nl en Facebook


 
Meer over Hiv Portaal Rotterdam
© 2018 Stichting Hiv Portaal Rotterdam, Onbedoelde foutjes voorbehouden.
Opgesteld door vrijwilligers van HivBorrelRotterdam en Stichting HivPort.