Copy


SASWITHA YOGA ACTUEEL opleidingsnieuws

6 december 2022

Beste studenten, oud-studenten en vrienden van de Saswitha Opleiding,

Met pijn in het hart moeten wij jullie meedelen dat de Saswitha Opleiding in 2023 haar laatste jaar ingaat. Door het tegenvallende aantal inschrijvingen de afgelopen jaren hebben wij hiertoe moeten besluiten. Wij hadden gehoopt dat er na de coronacrisis weer een gezonde instroom van nieuwe en terugkerende studenten op gang zou komen, maar het mocht niet zo zijn. Daardoor hebben wij deze - ook voor ons - zeer moeilijke beslissing moeten nemen. Na 75 jaar gaat de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte haar deuren sluiten. 

Afronden in 2023

Wat betekent dit voor onze studenten en oud-studenten? We willen graag iedereen die nog onderdelen moet volgen voor het 200-uurs certificaat of het 500-uurs diploma de mogelijkheid bieden om in 2023 nog tot een afronding te komen. 
 
Wil je in 2023 je 200-uurs certificaat van de Saswitha Opleiding behalen? Vanaf september 2023 gaan wij het studiejaar Didactische vorming in versnelde vorm aanbieden, dat wil zeggen één lesdag per week. Afronding januari 2024. De voor het 200-uurs certificaat verplichte module Anatomie en yoga wordt nog tweemaal aangeboden: één keer in januari en één keer in september 2023. 
 
Voor het 200-uurs certificaat van de Saswitha Opleiding zijn vereist: Basisjaar, Didactische vorming, module Anatomie en yoga, afgerond met P1 en overige toetsen/examens.

Het is onze intentie om ook het studiejaar Chakravidya en het specialisatiejaar Chakrapsychologie vanaf september 2023 in versnelde vorm aan te bieden. Beide één lesdag per week. Chakravidya op zaterdag, Chakrapsychologie op vrijdag. Afronding januari 2024.

Voor het 500-uurs diploma zijn de volgende onderdelen vereist: Basisjaar; Didactische vorming; module Anatomie en yoga; Chakravidya; en 200 uur specialisatie (bestaande uit: 1 specialisatiejaar + nog 2 modules; of: 2 specialisatiejaren + nog 1 module; of: nog 4 modules), P1, P2, examens, toetsen, eindscriptie.

Modules

Vanaf januari 2023 staan de volgende modules op het programma:
-     Ayurvedische massage v.a. ma 16 jan 2023
-     Ayurvedische beginselen online v.a. vr 20 jan 2023
-     Yoga voor kinderen en jongeren v.a. vr 20 jan 2023
-     Anatomie en yoga v.a. vr 27 jan 2023
-     Adem en prānāyāma v.a. vr 27 jan 2023
-     Yoga en meditatie v.a. vr 3 febr 2023 

Vanaf september 2023 worden de volgende modules aangeboden:
-     Adem en ademtherapie
-     Anatomie en yoga 
-     Yoga voor ouderen 

Op de website vind je het rooster 2022/2023 hier. Het rooster voor najaar 2023 komt in januari. 

Inschrijven

Met het aanbieden van de versnelde studiejaren en de modules denken wij dat veel van onze studenten alsnog de kans krijgen om een certificaat of een diploma te behalen. Uiteraard ben je ook van harte welkom om een studiejaar of module te komen volgen die nog op je wensenlijst staat.

Wil je verzekerd zijn van een plaats in een module die in januari 2023 start, schrijf je dan snel in. Er zijn nog plaatsen vrij. Voor alle cursussen geldt dat ze alleen doorgaan als er voldoende inschrijvingen zijn, maar er is ook een maximum.

Als je je wil aanmelden voor modules of (versnelde) studiejaren die in september 2023 op de planning staan, dan kun je nu alvast een mail sturen naar het secretariaat. Volgende maand ontvang je, zodra het rooster bekend is, een inschrijfformulier.

We hadden je graag een feestelijker bericht gestuurd in dit jubileumjaar van de Saswitha Opleiding. Toch gaan we met goede zin en graag samen met jullie 2023 in, op weg naar een mooie afronding!


Hartelijke groet,
Diana Plenckers en
Anneke Verweijen

Saswitha op Facebook
Saswitha op Instagram
Saswitha op YouTube
LinkedIn
Bezoek onze website
Bekijk in je browser
©Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte

Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte
Berg en Bosch | Prof. Bronkhorstlaan 10, gebouw 54 | 3723 MB Bilthoven | (030) 229 27 44