Copy
Uutiskirje, joulukuu 2017
Suomen Permakulttuuriyhdistys mukana tukemassa Annalan huvila -hanketta

Joukkorahoituskampanja Annalan huvilan päärakennuksen hankkimiseksi puutarhakulttuurin keskukseksi jatkuu vielä 21.12. asti. Olemme mukana tukemassa hanketta, ole sinäkin!

P.S. Aiomme järjestää yleisötapahtuman Annalan huvilassa
lauantaina 21.4.2018, tiedotamme asiasta lisää lähikuukausina.

Annalan huvilamiljöö Helsingin Vanhassakaupungissa on historiallisesti arvokas kulttuuriympäristö, joka on ollut Suomen permakulttuuri-ihmisillekin tärkeä tapaamispaikka jo pitkään. Ensimmäiset permakulttuurikurssit Annalassa...

Lue lisää
LAND-mallitilojen verkosto Suomeenkin

LAND eli Learning Activity Demonstration & Network on Englannissa kehitetty permakulttuurin esittelypaikkojen verkosto. Tällaista mallipaikkojen verkostoa ollaan nyt kehittämässä Suomeenkin. Turun Elävän kulttuurin Koroisista on tulossa ensimmäinen LAND-keskus Suomeen Nordplus-rahoitteisen projektin puitteissa.

Paras tapa ymmärtää permakulttuuria on päästä näkemään miten se toimii käytännössä. Tätä varten on olemassa kansainvälinen permakulttuurin mallikohteiden verkosto LAND ( Learning, Activity, Network & Demonstration), jota perustetaan nyt myös Suomeen. Projektin puitteissa kehitetään yhdistyksessä samalla LAND-verkostoa ja toimintamallia maahamme sekä etsitään asiasta kiinnostuneita ihmisiä ja paikkoja.

LAND verkostoon voi kuulua vaikkapa maatiloja, puutarhoja tai yhteisöprojekteja, jotka toteuttavat permakulttuuria käytännössä. LAND-keskukset esittelevät permakulttuuria kattavalla ja innostavalla tavalla käytännössä esimerkiksi vierailijoille, harjoittelijoille ja vapaaehtoisille työntekijöille. Mallikohdeverkostoon kuuluvat paikat vahvistavat valmiuksiaan esimerkiksi kestävyydessä, ekosysteemipalveluissa, ruokaturvassa, luontoturismissa ja tekemällä oppimisessa. Paikat voivat myös antaa mahdollisuuksia kasvattaa omavaraisuutta ja tarjota työmahdollisuuksia maaseudulla.

Suomeen ensimmäinen LAND-keskus on tulossa Turkuun Koroisille. Elävän Kulttuurin Koroinen ry. on mukana Nordplus-hankkeessa, jossa LAND-verkostoa laajennetaan yhteistyössä Tanskan kanssa Ruotsiin, Suomeen ja Viroon. Suomeen ollaan nyt kokoamassa LAND-verkostoa Tanskan mallin mukaan. Mukaan toivotaan kaikkia LAND-toiminnasta kiinnostuneita. LAND-mallikohteet voivat olla monen tyyppisiä esimerkiksi maatiloja, puutarhoja, kaupunkiviljelmiä, metsäpuutarhoja, pihapiirejä tai palstaviljelmiä, jotka toteuttavat permakulttuuria kattavasti toiminnassaan. Jokaisen kohteen tulee täyttää tietyt kriteerit:

Tanskan kriteerit
Englannin kriteerit
Ruotsin kriteerit

Suomen omat kriteerit vahvistetaan Nordplus-projektin aikana.

Jos kiinnostuit asiasta ole yhteydessä yhdistyksen LAND-koordinaattoriin:
LAND-koordinaattori Marja Nuora
marja(a)iso-orvokkiniitty.fi


Voit lukea lisää projektin kokouksesta Koroisilla yhdistyksen blogista.

Haluamme koko yhdistyksen puolesta toivottaa sinulle hyvää ja rauhallista joulunviettoa! Näemme taas ensi vuonna!

Kiitos, kun olet tilannut uutiskirjeemme. Tämän säännöllisen tiedotteen pääaihe on lyhyesti ja ytimekkäästi permakulttuuri Suomessa – toki kansainvälistä yhteistyötä unohtamatta. Odotettavissa on tietoa yhdistyksen toiminnasta, tapahtumista sekä uutisia ja myös erilaisia mahdollisuuksia osallistua yhdistyksen toimintaan.

Ellet ole jo yhdistyksen jäsen, kannattaa liittyä. Jäsenenä tuet permakulttuurin edistämistä Suomessa ja olet mukana samanhenkisten ihmisten verkostossa. Käytännön toimintaan on helppo päästä mukaan. Jäsenenä sinulla on myös äänioikeus yhdistyksen vuosikokouksissa. Lue lisää ja liity sivuillamme http://www.permakulttuuri.fi/jasenyys.html

Parannetaan yhdessä maata jalkojemme alla!

Copyright © 2017 Suomen Permakulttuuriyhdistys Ry. Kaikki oikeudet pidätetään.

Haluatko erota postituslistalta? Ota yhteyttä osoitteeseen info@permakulttuuri.fi.

 


This email was sent to <<Sähköpostiosoite / Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Suomen Permakulttuuriyhdistys Ry. · Mariankatu 13b A 9 · Helsinki 00170 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp