Copy
Arbejdsgiverrådgivning til
borgere med BPA-ordning

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev i ny udgave

Foto. Udsnit af skærm med ikon for blandt andet mail og Chrome browser.

Velkommen til BPA-arbejdsgiver nyhedsbrev i en ny udgave.

Vi håber, at du synes om nyhedsbrevets indhold og nye udseende, og at du vil anbefale andre at tilmelde sig vores nyhedsbrev.

I nyhedsbrevet kan du læse nyt på handicapområdet. 

Tilmelding til nyhedsbrevet.

Forbedret hjemmeside

Foto. Person og gennemsigtig skærm med teksten http://www.

BPA-arbejdsgivers hjemmeside har bibeholdt dens udseende, men er blevet fornyet, sådan at den lever op til standarden W3C i CWAG 2.0(aa.) om tilgængelighed.

Vi har fx fået forbedret mulighederne for synshandicappede, der bedre kan forstørre teksten og se den i andre farver. Se fanerne øverst til højre på hjemmesiden.

Hjemmesiden er også blevet tablet- og smartphone-venlig.

Vi håber du vil tage godt imod hjemmesiden.

Rådgivning

Foto. Mobiltelefon og tastetur.

Hvis du har en bpa-ordning og har brug for rådgivning inden for det ansættelses- eller arbejdsretlige område, er du meget velkommen til at skrive til os via kontakt@bpa-arbejdsgiver.dk eller ringe til os på telefon 33 55 77 30.

Husk at du også kan bruge kontaktformularen på www.bpa-arbejdsgiver.dk

Åbningstider mellem jul og nytår

Foto. Guldstjerner.

Sekretariatet holder lukket for telefonisk og personlig betjening fra fredag den 22. december 2016 til tirsdag den 2. januar 2017.

BPA-arbejdsgiver ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår!

Regler for vagtplanlægning

Foto. Kalenderoversigt.

En af mine hjælpere har netop ringet og spurgt, om jeg kan ændre i vores allerede fastlagte vagtplan, så han kan holde fri de næste to vagter. Hvilke regelsæt gælder der egentlig for vagtplanlægning og herunder ændring af allerede fastlagte vagter?

Svar: Der findes ikke nogen generelle personalejuridiske retningslinjer om vagtplanlægning. Der er visse overenskomster, der indeholder regler om vagtplanlægning, men hvis ikke dine hjælpere er ansat under en sådan overenskomst, er det udelukkende jeres arbejdsplads eget regelsæt, der er gældende, og som definerer, hvordan vagtplanlægning foregår på jeres arbejdsplads, herunder fx hvornår man fastlægger vagter, hvilke muligheder er der for at bytte internt, frister for at ændre allerede aftalte vagter m.m..

Regler om vagtplanlægning kan være skrevet ind i en ansættelseskontrakt eller fremgå af arbejdspladsens personalepolitik eller lignende, og hvis der foreligger et sådant regelsæt, og det udgør en del af medarbejdernes ansættelsesgrundlag, har alle parter også pligt til at følge de fastlagte regler. Uden overenskomst er det altså arbejdspladsens regelsæt, der er afgørende for, hvad der gælder for medarbejderne vedrørende vagtplanlægning.

Brug af privat telefon i arbejdstiden

Foto. Hånd med mobiltelefon og håndled med ur.

Mine hjælpere taler i telefon og skriver sms'er i arbejdstiden, hvorfor de til tider er ukoncentrerede og ikke nærværende. Kan I oplyse mig om, hvilke regler gælder der for brug af privat telefon i arbejdstiden?

Svar: Der findes ikke generelle regler vedrørende ansattes brug af privat telefon i arbejdstiden. Det er op til arbejdsgiveren at fastlægge retningslinjerne herom.

Men arbejdstiden skal være effektiv, og medarbejderens brug af mobiltelefon til privat brug i arbejdstiden kan påtales overfor medarbejderen ved en samtale. Man bør føre en sådan samtale til referat, som både medarbejderen og arbejdsgiveren underskriver. Såfremt medarbejderen på trods af påtalen ikke ændrer adfærd, kan medarbejderen tildeles en advarsel som vil kunne begrunde en opsigelse, såfremt medarbejderen ikke har rettet sig efter advarslen.

Det anbefales, at der ved ansættelsen udleveres retningslinjer for, hvordan det forventes, at medarbejderen agerer på arbejdspladsen og i arbejdstiden. Retningslinjerne kan eksempelvis handle om brug af mobiltelefon, alkohol, rygning m.m.

Blogger anmelder Carpark North i Royal Arena

Foto. Royal Arena.

Dansk Handicap Forbunds blogger Arild er begejstret for Royal Arena som koncertsted, som han giver seks ud af seks stjerner for deres håndtering af gæster med handicap.

Dengang jeg gik på efterskole i Højbjerg ved Aarhus i begyndelsen af 00'erne, hørte mange af mine kammerater Carpark North, og de var begejstrede. Jeg havde ikke rigtigt hørt det før, men begyndte at høre nogle sange med bandet. De var slet ikke dårlige.

Da jeg fandt ud af, at bandet fra Beder lidt udenfor Aarhus skulle spille en koncert i Royal Arena, tænkte jeg, at det ville jeg rigtig gerne opleve. Og afsted mod Royal Arena kom jeg.

Parkering fandt jeg lynhurtigt, og der var masser af pladser til personer med handicap.

Jeg kom hurtigt ind i bygningen via elevator, som blev betjent af en sød pige fra personalet. Da jeg kom ind i koncertsalen på min plads, fandt jeg ud af, at de til denne koncert kun ville bruge halvdelen af pladserne. Således var scenen placeret på midten af gulvet. Man havde tydeligvis vurderet, at der ikke ville blive solgt billetter nok til, at hele Royal Arenas kapacitet på 15.500 gæster, ville blive fuldt ud.

Denne aften var der cirka 6.000 publikummer.

Der er normalt tre områder for personer med handicap i Royal Arena, men kun ét, som var lige for, var i brug til denne koncert. Udsynet var fint, og der var også gode pladser til medhjælpere. En anden pige fra staff forklarede velvilligt om, hvor vi kunne finde hvad i bygningen. Jeg følte mig budt velkommen og taget godt hånd om.

Et upcomming band, NordNordNord, havde vundet en konkurrence foran flere end 1.000 bands om at varme op for Carpark North denne aften. De unge musikere havde deres livs aften, og de gjorde et fint indtryk ved deres 30 minutters opvarmning.

Da Carpark North, som startede i 1999, gik på scenen, var de tydeligvis opsatte på at lave en fest for de fremmødte fans. De har lige udgivet et nyt album, som hedder "Hope". Det blev således både til nye og gamle sange på sætlisten. Højdepunkterne for mig personligt var, da de fyrede op under deres hits "Best Day" og "Transparent and Glasslike".

Forholdene for personer med handicap var generelt rigtig gode. Der var adskillige handicaptoiletter ved alle ind-/udgange, og det tog hverken lang tid at komme ind eller ud.

Overordnet var koncerten i Royal Arena på Amager en fin oplevelse både som musikelsker og som gæst med handicap.

Kontakt os

BPA-arbejdsgiver

Reventlowsgade 14, 2., 1651 København V

Telefon: 33 55 77 30
E-mail: kontakt@bpa-arbejdsgiver.dk
Vil du framelde nyhedsbrevet?
Email Marketing Powered by MailchimpThis email was sent to <<E-mail adresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kooperationen · Reventlowsgade 14, 2. · København V 1651 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp