Copy

Nieuwsbrief
Team Para Atletiek

Nieuwsbrief 1
(maart 2018)


Welkom! Voor u de allereerste nieuwsbrief van Team Para Atletiek. In deze nieuwsbrief vindt u een artikel uit het Financieel Dagblad over onze prothesemaker Frank Jol en een verslag uit het Haarlems Dagblad van de 14e Pim Mulier Lezing die onze coach Guido Bonsen mocht verzorgen. Daarnaast een aantal vaste rubrieken die u in elke nieuwsbrief gaat terugvinden:
- audio-date met een atleet
- woord uit het bestuur
- column van de coach
- wetenschappelijk artikel
- video

Heel veel leesplezier!

Van de Voorzitter,

Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van Stichting Para Atletiek, een memorabel moment. De afgelopen maanden stonden in het teken van het opstarten van de Stichting en het onderliggende Team. Een hectische maar ook inspirerende periode. Als voorzitter vind ik het mooi om te zien hoe jonge atleten keuzes maken en bereid zijn de gebaande paden te verlaten en vol achter hun keuzes te gaan staan. Keuzes die niet alleen uitgemond zijn in de Stichting Para Atletiek maar die inmiddels ook nieuwe atleten hebben geïnspireerd zich aan te sluiten en hun eigen doelen te formuleren en na te jagen.

Trots ben ik op de partners die we inmiddels met de Stichting hebben: Johan Cruyff Foundation, Fonds Gehandicapten Sport, NMT-Shipping en stichting DoWilVo. Zij laten zien dat de stappen die we zetten op steun kunnen rekenen en dat de maatschappelijke impact en noodzaak door meerderen worden onderschreven. We voeren momenteel gesprekken met nieuwe partners en hopen u daar in de komende maanden meer over te kunnen vertellen.

De atleten trainen inmiddels hard, deels in het Olympisch Stadion (Phanos) en op het Friendshipsportcentre waar we mooie samenwerkingen mee hebben kunnen sluiten. Nog een voorbeeld van hoe goed het Team wordt ontvangen.
We gaan de komende periode met volle energie door met het creëren van een stabiele basis onder de Stichting en kijken natuurlijk uit naar de eerste wedstrijden van de atleten!

Groet,
Hélène Wiesenhaan

Frank Jol; prothesemaker

Frank is al jaren een begrip als het gaat om het vervaardigen van voorzieningen die mensen met een lichamelijke beperking nodig hebben om een actief leven te leiden. Voor Team Para Atletiek is hij 'de materiaalman'.
Bijgaand artikel uit het Financieel Dagblad geeft een mooi beeld van dit bijzondere mens. Klik op de foto voor het volledige artikel.
Coach talks
VOORPRET

Het is een druilerige woensdagavond en ik zit thuis op de bank. Dat kan maar 1 ding betekenen, het is een rustweek. Anders was ik vanavond op de atletiekbaan en in het krachthonk, trainen met de atleten. Nu zit ik op de bank met mijn laptop op schoot en ben ik bezig met het schema voor de komende 3 weken. We trainen 3 weken en nemen daarna een rust(ige) week. Zo kunnen we hard trainen met voldoende kwaliteit. Deze week maak ik dus het nieuwe schema voor de komende periode. Dit voor alle 7 atleten individueel, rekening houdend met handicap, onderdeel, leeftijd, belastbaarheid en de accenten die we willen leggen. Een hele puzzel en dan probeer ik ook nog de periodisering van iedereen zo te houden dat ze op de juiste momenten in vorm zijn. Voor sommige is dat op het EK in Berlijn, voor anderen de wedstrijden eind mei in Zwitserland.
Ik vind het altijd een fantastische puzzel - jaarplan, weekindeling, schema - alles hangt met elkaar samen. Je wilt je er enerzijds aan vasthouden (de atleten al helemaal) aan de andere kant moet je niet bang zijn te improviseren als je dingen ziet in training die niet gaan zoals je had verwacht of gehoopt. Training geven op de atletiekbaan is heerlijk, bij het maken van de schema's zie ik die heerlijke trainingen als het ware al voor me. Schema's maken is voor mij als een soort voorpret die je voelt als je een vakantie voorbereid.
Ik ga snel weer verder!

Guido
Audio-date

Marlène van Gansewinkel en Fleur Jong waren de eerste atleten van Team Para Atletiek. Zij zijn ook al jaren kamergenoten ('roomies') op trainingskamp en bij toernooien. Wie zijn deze twee wereldtoppers? Zij interviewden elkaar:
Klik hier voor het interview met Marlene en Fleur

Pim Mulier Lezing

Op 20 november 2017 had coach Guido Bonsen de eer de 14e Pim Mulier Lezing te verzorgen. In bijgaand artikel uit het Haarlems Dagblad een verslag van de lezing. Klik op bijgaande foto voor grotere weergave.

Breekbaar

Een aantal atleten van Team Para Atletiek gebruiken blades bij hun sportbeoefening. Naast hard trainen, heel hard trainen, proberen we ook de blades van de atleten in optimale conditie te houden. Een goede koker en een juiste afstelling zijn daarbij van groot belang maar ook de hardheid van de blade. De hardheid als hij nieuw is maar ook het verlies aan kracht als er wat langer op is gelopen. De slijtage, die niet perse altijd negatief hoeft te zijn maar die we wel inzichtelijk willen hebben. Hoe meten we dat? We verwachten daar komende maanden stappen in te maken. Hiernaast een Duits onderzoek naar dit onderwerp. Klik op het artikel als je geïnteresseerd bent!

Op Koningsdag (27 april) gaan de Burgerbabes bakken voor Team Para Atletiek. Een fantastische actie! Wil je meer weten over de acties en initiatieven van deze dames check hun facebookpagina!
Video
Eind februari ging Team Para Atletiek voor het eerst op trainingskamp. Zes van de door de Stichting ondersteunde atleten   trainden een week in Leverkusen waar wij te gast waren bij de plaatselijke atletiekvereniging.
Copyright © Stichting Para Atletiek, All rights reserved.

Our mailing address is:
stichtingparaatletiek@gmail.com
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Lees je deze Nieuwsbrief via social media of de website en wil je de volgende in je mailbox ontvangen schrijf je dan in:
https://www.stichtingpara-atletiek.org/nieuwsbrief/
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Team Para Atletiek · Lange Raamstraat 1 · Haarlem, Nh 2012ZV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp