Copy
Visualitza el contingut d'aquest correu a un navegador
MARÇ 2020

El valuós paper de les AFA en l’Educació 360

És gràcies a les AFA que moltes escoles poden oferir un seguit d’activitats d’enriquiment educatiu de qualitat més enllà de l’escola. Poden desenvolupar projectes d’extraescolars, de migdia o d’estiu que d’una altra manera serien més difícils de posar a l’abast de tot l’alumnat. Per tant, tenen a les seves mans la possibilitat d’incidir en aquest espai de desigualtats educatives que és el fora escola al qual no tothom hi té accés. Maite Pujol, cap de coneixement de l'Aliança Educació 360, parla en aquest article del paper clau de les AFA.

Descobreix cinc grans estratègies internacionals per garantir l’equitat educativa més enllà de l’escola

A nivell internacional s’estan implementant cinc grans estratègies per afavorir la igualtat d’oportunitats educatives més enllà de l’escola per infants i joves en condicions d’equitat. Es tracta d’eines que tenen com a objectiu respondre a les desigualtats educatives, des d’una visió d’Educació 360. En totes elles, el compromís del territori i dels seus governs locals és clau per treballar envers l’equitat educativa. Us convidem a llegir l’article de Mireia Mas, cap de projectes de la Fundació Bofill.


Celrà es proposa incorporar l'equitat en les activitats educatives, fent xarxa.

Palafrugell explora noves eines per incloure al seu projecte educatiu

Palafrugell decidirà els nous reptes educatius del municipi, en la Jornada “Seguim construint l’educació a Palafrugell”, que se celebrarà el proper 20 de març. Escoles, famílies, entitats i administració local s’aplegaran per establir els nous objectius i reptes. Fruit dels acords de la primera jornada, celebrada ara fa un any, el municipi ha creat un cercador d’activitats extraescolars, amb la col·laboració d’entitats i d’altres agents, per facilitar l’accés a l’oferta a les famílies.

La Marina de Port – BARCELONA

Institut Montjuïc: generant moviments que connecten joves, famílies i espais culturals

Artistes i professionals de la cultura entren dins l’Institut Montjuïc. Joves, famílies i professorat surten del centre per a dirigir-se als equipaments artístics del barri. A La Marina de Port, l’Institut ha provocat moviments nous i constants que han aportat experiències positives a la comunitat. L’instrument: la pràctica artística que ha transformat el centre educatiu, apropant el llenguatge creatiu a una població que, fins ara, n’estava lluny. Conversem amb Carme Pons i Quim Tubert, coordinadora pedagògica i cap d’estudis de l'Institut Montjuïc.

Verdum – BARCELONA

Verdum 720: capgirant el reforç escolar

La Fundació Pare Manel i l’Escola Pia Luz Casanova són el motor d’aquest projecte, que neix de la necessitat de reformular la demanda de les famílies de donar suport als infants i joves durant la realització dels deures proposats pels centres educatius del barri de Verdum de Barcelona. Verdum 720 obre la proposta perquè tots els agents i espais educatius de la comunitat treballin amb l’objectiu comú que els infants assoleixin aprenentatges que els permetin triar el seu camí de futur.

La personalització com a eina d’equitat

Per què hem de personalitzar? Perquè estem davant d’una emergència educativa, cal intervenir i la personalització és un camí per avançar en la construcció de la identitat dels aprenents al llarg de les seves vides”. Ramon Grau, director de l’Institut Quatre Cantons de Barcelona, Susana Gallardo, cap d’estudis de l’Escola Riera de Ribes i César Coll, catedràtic de Psicologia Evolutiva i de l’Educació de la UB debaten sobre el paper de la personalització com a eina d’equitat educativa.

MODELS D'EXPERIÈNCIES PILOT EDUCACIÓ 360 

MANRESA

La connexió d’aprenentatges des de quatre experiències educatives


L’experiència d’aprenentatge de l’infant, en un entorn 360


Quan l’entorn d’aprenentatge posa l’infant al centre i connecta els recursos i agents educatius del territori, li ofereix les competències d’aprenentatge necessàries per afrontar la nova realitat social actual. Resumim, en aquesta infografia, quina és l’experiència d’aprenentatge de l’infant, en un entorn 360.

> Estàs interessat en sumar-te a l'Aliança? Vull ser 360
> Comparteix aquest butlletí amb les teves amistats
> Vols rebre el butlletí
> Explica'ns la teva experiència d'Educació 360

Aquest butlletí electrònic neix amb la voluntat de ser un espai per a compartir informacions, activitats, experiències i novetats de la comunitat que forma part de l'Educació 360. Si vols compartir continguts, posa't en contacte amb nosaltres.

Educació 360 - © 2020
Avís legal

Podeu actualitzar les vostres preferències o cancel·lar la subscripció a aquesta llista en qualsevol moment.