Copy
Visualitza el contingut d'aquest correu a un navegador
JUNY 2019

Com podem incorporar la mirada 360 als centres educatius? Inscriviu-vos a l’acte final de la crida!

Voleu saber com fer que el treball amb l’entorn incrementi les oportunitats educatives dels infants i joves de la vostra escola o institut? Si és així, us convidem a l’acte final de la Crida Centres Educatius 360. Comptarem amb la intervenció de Carlos Magro, especialista en transformació educativa. També hi haurà un espai expositiu amb els pòsters de totes les propostes educatives presentades i coneixerem la guanyadora i finalistes. Us hi esperem!

Neix la Xarxa Territorial de les Terres de l’Ebre. Vols formar-ne part?

Una vintena d’institucions de les comarques de l’Ebre ha constituït la Xarxa Territorial d’Educació 360 en aquest territori. Després de la jornada que es va organitzar, el passat 4 de maig a Tortosa, amb el nom Impulsem l’Educació 360 a les Terres de l’Ebre, s’ha decidit crear aquesta nova xarxa territorial, oberta a tothom que s’hi vulgui sumar. Hi vols participar?

Oportunitat per la transformació educativa a Catalunya

Ajuntaments de Barcelona, Tarragona i Menorca es formen en Educació 360

Infants de Sant Andreu es graduen en la Universitat del Temps Lliure

SANT BOI DE LLOBREGAT

Esfera Jove: enfortint la comunitat des de la participació juvenil

Amb l’objectiu d’enfortir el teixit juvenil del barri de Marianao de Sant Boi de LLobregat i el compromís social amb la seva comunitat, la Fundació Marianao impulsa el projecte Esfera Jove. I ho fa a través de tres grans eixos: la formació en participació en horari lectiu, el viver de projectes, en què els joves impulsen programes a la comunitat i el Lokal 9, espai d’oci i lleure obert a tothom.

Organitzar una proposta d’extraescolars conjunta per a tothom al municipi

“Superar la mirada de cada escola, de cada institut, per aconseguir una mirada global de ciutat”. Aquest és el repte al que ha donat resposta Manlleu. Davant la necessitat d’oferir una proposta àmplia d’activitats extraescolars que beneficiï el màxim d’infants i joves del municipi, s’ha elaborat un catàleg conjunt d’activitats. El dissenya la Comissió d’Extraescolars de primària i secundària, formada per totes les AMPA de Manlleu i l’Ajuntament de la ciutat.

La personalització de l’aprenentatge amb mirada 360

Què implica posar l’alumne al centre de l’aprenentatge, connectant les propostes educatives del dins i fora de l'escola? Quins són els obstacles a superar i quines estratègies estan posant en pràctica els centres? En aquest vídeo, César Coll, catedràtic de psicologia de la UB i Coral Regí, directora de l’Escola Virolai, donen resposta a aquestes i moltes d’altres preguntes.

El lleure contribueix a trencar el cercle de pobresa de molts infants i joves

Les activitats de lleure milloren les competències educatives i professionals dels participants, contribuint a trencar el cercle de pobresa de molts infants i joves que viuen en situació de vulnerabilitat. Així ho demostra l’estudi “Temps lleure educatiu i competències acadèmiques i d’ocupabilitat: resultats i bones pràctiques” elaborat per la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL.

Els 4 eixos que proposa
l’Educació 360

Més i Millors Oportunitats Educatives, Aprenentatge Connectat, Equitat i Governança. L’Educació 360 proposa una concepció de l’educació entorn aquests 4 eixos i defensa la necessitat que tots els projectes amb mirada 360 els incorporin. L’objectiu és el de promoure una oferta educativa diversa i de qualitat, que no exclogui ningú i, tot plegat, vinculant el temps lectiu i no lectiu, desenvolupant la lògica col·laborativa i comunitària.

> Estàs interessat en sumar-te a l'Aliança? Vull ser 360
> Comparteix aquest butlletí amb les teves amistats
> Vols rebre el butlletí
> Explica'ns la teva experiència d'Educació 360

Aquest butlletí electrònic neix amb la voluntat de ser un espai per a compartir informacions, activitats, experiències i novetats de la comunitat que forma part de l'Educació 360. Si vols compartir continguts, posa't en contacte amb nosaltres.

Educació 360 - © 2019
Avís legal

Podeu actualitzar les vostres preferències o cancel·lar la subscripció a aquesta llista en qualsevol moment.