Copy
Visualitza el contingut d'aquest correu a un navegador
MAIG 2019

“El lleure educatiu constata com treballa les competències per a la vida"

Aquestes paraules resumeixen l’essència de la publicació “Competències per a la vida en el lleure educatiu”, que sistematitza i descriu el que el món del lleure educatiu transmet a infants i joves. En un acte organitzat per l’Aliança Educació 360 i els principals moviments del lleure catalans, que va aplegar a Rosa Sensat més d’un centenar de persones, es va fer un reconeixement cap a una forma d’educar que considera la vivència pròpia com a agent educatiu en si mateix.

Mostra d’experiències educatives, camins d’aprenentatge vivencials, laboratoris i molt més...

Els 30 projectes seleccionats a la crida Centres Educatius 360 han començat el procés de capacitació, que tindrà lloc aquest mes de maig. Es tracta d’una formació intensa i molt vivencial amb espais d’inspiració, capacitació, connexió, jornades, visites, laboratoris i mentories. La crida realitzarà una part de la formació en obert perquè tothom hi pugui accedir.

Arrenca l’Educació 360 a les Terres de l’Ebre, generant connexions entre entitats i agents educatius

Prop d’un centenar de mestres, professors, educadors, famílies i representants d’ajuntaments, s’han aplegat a Tortosa per impulsar l’Educació 360 a les Terres de l’Ebre. En el context de la trobada, s’adhereixen els ajuntaments d’Amposta i de Tortosa a l’Aliança Educació 360.

Viladecans treballa per ampliar la perspectiva d'Educació 360 al municipi

Martorell fotografia el seu mapa educatiu incloent el dins i fora escola


 10 de maig 

Jornada d’experiències educatives en xarxa

> Inscriu-te!


 14 de maig 

La personalització de l’aprenentatge amb mirada 360

> Inscriu-te!

SANT ANDREU - BARCELONA

+ Educació Sant Andreu: creant un ecosistema educatiu al barri

+Educació Sant Andreu és un projecte comunitari que neix de la necessitat d’algunes escoles de Sant Andreu de treballar en xarxa per oferir més i millors oportunitats educatives al seu alumnat. L’equip impulsor del projecte està format per 4 escoles i dos instituts i la cooperativa d’iniciativa social +Educació. Compta amb diverses activitats conjuntes en horari lectiu i no lectiu. Destaca la Universitat del temps lliure, que pretén connectar els infants i joves i les seves famílies amb els recursos i activitats que ofereixen serveis, entitats i equipaments del barri.

Les insígnies digitals: funcions, valor i oportunitats. Entrevista amb Sana Jafri

Les insígnies, com a reconeixement dels aprenentatges assolits, fa molts anys que estan presents al món educatiu. Ara, les insígnies digitals fan més accessible encara aquest reconeixement a infants i joves. Sana Jafri, cap de programes de la Chicago Learning Exchange ens explica, en aquesta entrevista, que hem de tenir en compte abans de crear-ne una, com complementen els coneixements adquirits a l’escola i assegura que han de servir per connectar el temps lectiu i no lectiu.

Una escola de música i arts per a totes les edats, descentralitzada i sense exclusions

El Lluçanès ha fet de l’escola de música una eina de vertebració del territori. El repte: garantir les mateixes oportunitats educatives a tots els municipis, a tothom, sense traves econòmiques, i per a totes les edats. Les solucions: descentralitzar els espais a diverses poblacions, una línia de beques i una oferta per a persones de 3 mesos a 72 anys. Articular l’Educació 360 en un territori amb municipis petits és el que fa el Lluçanès.

Competències per a la vida en el lleure educatiu

10 sessions per a planificar un viatge en comunitat

La nova guia Repensem els projectes educatius comunitaris, en clau 360, elaborada per l’Aliança, planteja 10 sessions de treball per ajudar-vos a guiar el vostre itinerari de treball. Les primeres passes per a reorientar el vostre projecte: crear un equip motor i fer una fotografia de com és la vostra proposta, en aquest moment.

> Estàs interessat en sumar-te a l'Aliança? Vull ser 360
> Comparteix aquest butlletí amb les teves amistats
> Vols rebre el butlletí
> Explica'ns la teva experiència d'Educació 360

Aquest butlletí electrònic neix amb la voluntat de ser un espai per a compartir informacions, activitats, experiències i novetats de la comunitat que forma part de l'Educació 360. Si vols compartir continguts, posa't en contacte amb nosaltres.

Educació 360 - © 2019
Avís legal

Podeu actualitzar les vostres preferències o cancel·lar la subscripció a aquesta llista en qualsevol moment.