Copy
Visualitza el contingut d'aquest correu a un navegador

OCTUBRE 2021

Com augmentar la participació d’adolescents a les activitats fora escola? 

El passat 5 d'octubre vam presentar la guia Més adolescents gaudint del fora escola. Com impulsar la participació adolescent a les activitats i espais locals de lleure, que dona algunes claus i actuacions concretes per incrementar la participació dels i les adolescents en les activitats extraescolars i del lleure, especialment en entorns vulnerables.

A la jornada hi van intervenir els experts en joventut i política local Hungría Panadero (Fundació Ferrer i Guàrdia) i Carles Vila (Universitat de Barcelona), vam conèixer l’experiència personal de la Fàtima El Gdari (estudiant i esplaiera) i Laura Mencía, cap de projectes de l’Aliança Educació 360, ens va presentar la guia.
 

'Extraescolars amb impacte': una guia per impulsar activitats fora escola que millorin l'equitat en l'èxit educatiu

Calen més i millors polítiques i programes per equilibrar l’accés a oportunitats educatives fora escola, de qualitat i amb alt impacte, per reduir la bretxa educativa, la polarització i la descohesió social que s’amplifiquen sense aturador. La nova publicació conté orientacions específiques sobre com han de ser les activitats extraescolars i de suport educatiu perquè tinguin impacte en la millora educativa.

La guia està adreçada a les persones responsables dels programes d’extraescolars i de suport educatiu, centres educatius, associacions de famílies, responsables i dinamitzadors dels Plans Educatius d’Entorn, responsables municipals i entitats implicades.

Engeguem la 2a edició del Passaport Edunauta!

Durant el curs 20/21 més 100 escoles han repartit el Passaport a gairebé 7.000 alumnes que han viatjat a un centenar de destinacions edunautes. Ara, engeguem la segona edició del Passaport Edunauta per aquest curs 21/22 per seguir sumant nous territoris que vulguin ampliar oportunitats educatives fora de l’escola i posar l’equitat al centre de la seva política educativa.

Per això, busquem municipis, consells comarcals, entitats comunitàries, centres educatius i altres organitzacions educatives territorials que tinguin ganes de sumar-se al #PassaportEdunauta. Vols saber-ne més? T’animem a participar en les sessions informatives!

La qualitat de les experiències educatives amb visió 360 

La Xarxa de Terres de l’Ebre organitza la seva 3a jornada anual d’Educació 360 al territori. Després de més d’un any sense poder fer actes presencials, ens retrobarem a Amposta en el marc d’una jornada on reflexionarem conjuntament amb els centres, els ajuntaments i les entitats sobre la qualitat de les oportunitats educatives que oferim, des d’una visió 360.

L'acte serà el dissabte 23 d’octubre a l’Escola i Centre Professional de Música La Lira Ampostina.

El catàleg d'activitats complementàries: una estratègia per enriquir els casals d'estiu 

Davant de la necessitat de garantir oportunitats educatives diversificades a tots els infants i eliminar les barreres econòmiques, socials i culturals existents, alguns ajuntaments han preparat per als casals d’estiu un catàleg d’activitats complementàries. Aquest catàleg, elaborat amb el conjunt dels actors locals, recull activitats de caràcter lúdic i educatiu que complementen les temàtiques habituals dels casals. Descobreix els seus avantatges i beneficis!

Citizen Schools, 25 anys preparant adolescents vulnerables per al món laboral 

El projecte Citizen Schools fa 25 anys que s’encarrega de preparar adolescents vulnerables d’Estats Units perquè tinguin les mateixes eines i habilitats que els altres per incorporar-se al mercat de treball. El programa es dirigeix sobretot a joves d’entre 10 i 16 anys, ja que és una edat clau perquè els estudiants desenvolupin les destreses del món laboral i perquè s’interessin per al futur professional.

Reorganització horària per generar més i millors oportunitats d'aprenentatge - IES Barnola d'Avinyó

Coneixes el projecte de reorganització horària de l'Institut Escola Barnola d'Avinyó? Ricard López, director de l'Institut, explica que "va ser una oportunitat per millorar les condicions de la comunitat". 

“Abans d’anar als casals era menys sociable, em passava l’estiu al sofà”

 

Guissona, Olot o Barcelona, entre molts altres municipis, aquest estiu han fet possible que molts infants i joves hi puguin participar. Aquest reportatge parla amb alguns dels protagonistes per conèixer com han estat les seves experiències.

Aquest mes, la #Recomanació360 és el reportatge de Roger Cuartielles al Blog de la Fundació Bofill.

Aquest butlletí electrònic neix amb la voluntat de ser un espai per a compartir informacions, activitats, experiències i novetats de la comunitat que forma part de l'Educació 360. Si vols compartir continguts, posa't en contacte amb nosaltres. Podeu actualitzar les vostres preferències o cancel·lar la subscripció a aquesta llista en qualsevol moment.

Educació 360 - © 2021
Avís legal