Copy
Visualitza el contingut d'aquest correu a un navegador

MAIG 2022

Educació 360 fa una crida a passar del consens a l’acció per impulsar l’educació a temps complet a tot el territori


La jornada anual de l’Aliança Educació 360 ha reunit experiències de tot el territori per compartir aprenentatges i posar en valor el lideratge municipal per garantir oportunitats educatives als infants i joves. Ajuntaments, entitats, consells comarcals, agrupacions… demostren dia a dia que les comunitats com a espais d’aprenentatge són una solució emergent a molts reptes i necessitats actuals. Ara és moment de tenir una política d’educació a temps complet que ampliï el dret a l’educació i eviti que les desigualtats educatives guanyin terreny.
 

Moltes gràcies per omplir el territori d’activitats educatives i fer possible #Primavera360!

Des de finals d’abril i fins aquesta setmana hem pogut gaudir de moltes propostes diverses per tot el país. Organitzades per ajuntaments, entitats culturals, socials, artístiques, educatives... escoles i universitats, s’han sumat a la Primavera360 gairebé un centenar d’activitats amb un ventall molt ampli de formats i continguts. Totes amb elles amb l’objectiu de reflexionar i mostrar la importància dels aprenentatges més enllà de l’educació formal.

Ha sigut una excel·lent representació del què, el com i el qui de l’Educació360, gràcies a totes les iniciatives!

Portugal: Escola a Tempo Inteiro, una política de país


Quina lliçó hauria de treure Catalunya del programa portuguès Escola a Tempo Inteiro? Portugal ens aporta una experiència propera en molts sentits i plena d’aprenentatges, tant pel que fa als seus aspectes més reeixits com a les crítiques i les demandes de millora que també suscita el seu model. Llegeix la guia que presenta i analitza la proposta educativa de Portugal i descobreix-ne els seus detalls!

Parlem d’un dret: cal garantir l’accés a activitats d’estiu com a servei bàsic

A Catalunya, un 30% de llars amb infants menors de 16 anys no pot anar de vacances una setmana a l’any; i un 18% no pot permetre’s l’accés regular a l’oci. L'article d'Álvaro Ferrer Blanco, especialista en equitat educativa de Save the Children, detalla les característiques d'aquesta situació en el marc de la campanya #EstiuEnriquit. No te'l perdis!

Més equitat en el fora escola? El Passaport Edunauta digital ens ajuda!

 

En aquest article, Oriol Nicolau, de la cooperativa +Educació, ens parla del Passaport Edunauta digital, una de les últimes funcionalitats incorporades al projecte i que permet ampliar i enriquir les possibilitats que ofereix l’eina, també per potenciar l’equitat digital per a tothom. Què és i en què es basa?

La Càtedra de Lleure Educatiu i Acció Sociocultural Pere Tarrés: un espai per a la creació de coneixement compartit


"Les activitats de lleure educatiu són un factor clau d’èxit educatiu, però també un eix de desigualtat perquè no estan garantides per a tots els infants i adolescents". Recomanem l'article de la Dra. Txus Morata, Directora de la Càtedra de Lleure Educatiu i Acció Sociocultural de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL.

Extraescolars i municipis: l’experiència de Martorell


L’Ajuntament de Martorell impulsa, coorganitza i assumeix el cost de les activitats extraescolars que es fan als centres educatius de la ciutat, en el marc d’un programa d’educació 360 per promoure la igualtat d’oportunitats. Descobreix els detalls de la iniciativa en aquest article d'El Diari de l'Educació!

Aquest butlletí electrònic neix amb la voluntat de ser un espai per a compartir informacions, activitats, experiències i novetats de la comunitat que forma part de l'Educació 360. Si vols compartir continguts, posa't en contacte amb nosaltres. Podeu actualitzar les vostres preferències o cancel·lar la subscripció a aquesta llista en qualsevol moment.

Educació 360 - © 2022
Avís legal