Copy
Visualitza el contingut d'aquest correu a un navegador

MARÇ 2021

 

Crida Educació 360: a l’estiu, l’aprenentatge no fa vacances!

 

L’estiu és el moment més vibrant de l’any. Un espai únic de llibertat i intensitat, on els records són duradors i les experiències més màgiques. També és l’oportunitat de descobrir coses noves, fer amics i connectar amb allò que ens fa sentir vius.

L’estiu, però, no és igual per tothom. Molts infants i joves no gaudeixen d’oportunitats per treure tot el suc als 85 dies de què disposem a casa nostra. Alguns llegiran, faran esport, aprendran a programar i descobriran una nova vocació de futur. Gaudiran de casals i colònies d’estiu, campaments, campus esportius… Altres, no. Any rere any.

Molts ajuntaments l’any 2020 vau fer un pas endavant per connectar els agents educatius i reivindicant la rica xarxa d’entitats comunitàries i del lleure que tenim. Entre totes vam contribuir a fer que l'opinió pública descobreixi l’estiu com un territori de desigualtats, però també ple d’oportunitats. Ara tenim el repte de transformar i fonamentar un estiu memorable per a tots els infants, adolescents i joves. Per sempre.

L’#EstiuEnriquit és la crida que fa l’Aliança Educació 360 per donar resposta a aquesta esquerda d’oportunitats que condiciona les trajectòries educatives i vitals dels nostres infants, adolescents i joves. 

És una crida dirigida especialment a regidors/es i responsables tècnics de les àrees d’educació, infància, joventut, cultura, esports i d’altres, i a entitats vinculades a l’estiu. Us convidem a descobrir iniciatives inspiradores, aprendre de la mà de referents i compartir estratègies i mesures per avançar cap a un #EstiuEnriquit que ofereixi oportunitats educatives per a tothom. 

Us convidem, municipis 360, a ser protagonistes, compartir aquest repte i avançar junts per fer possible un #EstiuEnriquit per a tothom.
 

 

 

Tret de sortida per un estiu enriquit

 

La Jornada L'aprenentatge no fa vacances! - Municipis per un #EstiuEnriquit del 27 d’abril serà el tret de sortida de la crida. Coneixerem casos inspiradors d’#EstiuEnriquit liderats per municipis, presentarem el Kit de mesures municipals per impulsar un #EstiuEnriquit i comptarem amb Aaron Dworkin que ens explicarà el cas de la National Summer Learning Association.

I en les pròximes setmanes, seguirem obrint espais d’aprenentatge, xarxa i compromís compartit en l’adopció de mesures efectives envers l’equitat a les activitats d’estiu. 
 

 

Teniu propostes, idees i iniciatives al voltant del tema? Ens les podeu enviar a estiuenriquit@educacio360.cat o compartint a les xarxes socials amb l’etiqueta #EstiuEnriquit.

 

Aquest butlletí electrònic neix amb la voluntat de ser un espai per a compartir informacions, activitats, experiències i novetats de la comunitat que forma part de l'Educació 360. Si vols compartir continguts, posa't en contacte amb nosaltres. Podeu actualitzar les vostres preferències o cancel·lar la subscripció a aquesta llista en qualsevol moment.

Educació 360 - © 2021

Avís legal