Copy
Visualitza el contingut d'aquest correu a un navegador
ABRIL 2019

L'Aliança Educació 360 compareix al Parlament de Catalunya

“Fer efectiu el dret a l’educació a tot arreu i a tot hora”. Així van descriure l’objectiu de l’Educació 360 els representants de l’Aliança, a la comissió d’ensenyament del Parlament de Catalunya. Davant de tots els grups parlamentaris, es va proposar un canvi profund de la concepció de l’educació amb 15 mesures. Entre elles, la incorporació del temps de migdia i les extraescolars al projecte educatiu de centre i estratègies de Tarificació Social.

Estrenem guia per un viatge en comunitat!

Esteu pensant en repensar els vostres projectes educatius comunitaris? Doncs ara compteu amb una eina que us ajudarà: la nova guia Repensem els projectes educatius comunitaris, en clau 360. L’equipatge per aquest viatge és fàcil: mirada oberta per repensar, portes obertes per deixar entrar la comunitat, il·lusió i entusiasme. Sinó vas poder assistir a la presentació del passat 28 de març, et convidem a descarregar-la. Bon viatge!

La Diputació de Girona s’adhereix a Educació 360

En la celebració del primer any de la xarxa territorial de les comarques gironines, el projecte compta amb l’adhesió de la Diputació de Girona i 11 ajuntaments d’arreu de les terres gironines. La Jornada Anual d’Educació 360, ha aplegat aquest cap de setmana, una setantena de representants de centres educatius, ajuntaments i entitats de les terres de Girona, a La Vall d’en Bas.

1a trobada d'ajunta-
ments de Barcelona adherits a l’Aliança

Els Ateneus, una peça clau en l’ecosistema 360

Experiències inspiradores d’Educació 360 a les Terres de l’Ebre. Les vols conèixer?

L’Aliança Educació 360, entitats, escoles, instituts i ajuntaments de les Terres de l’Ebre presentaran l’Educació 360, el proper 4 de maig, a Tortosa. Serà en el marc de la jornada, Impulsem l’Educació 360 a les Terres de l’Ebre, que té com a objectiu presentar aquesta nova mirada educativa a les comarques de l’Ebre i posar en valor els projectes que ja s’hi estan realitzant. Inscriu-te.

Quines són les competències que s’aprenen en el lleure educatiu?

En el marc de l'Aliança Educació 360, i amb els principals moviments del lleure educatiu, hem volgut respondre aquesta pregunta i ho hem fet amb l’elaboració de la publicació Competències per a la vida en el lleure educatiu. La presentarem el proper 7 de maig, a Barcelona, i organitzarem el diàleg Reptes i connexions del lleure educatiu en la societat actual, conduit per Ignasi Aragay, director adjunt del diari Ara. Ja t’hi pots inscriure! Tots els assistents rebran un exemplar de la publicació.

BADALONA - Fundació Salut Alta

ApreniJoc: centre de connexions al servei d’un somni

Amb el somni d'un barri on els infants puguin jugar lliurement i on puguin gaudir d’espais de lleure de qualitat, la Fundació Salut Alta de Badalona impulsa Aprenijoc. El projecte genera accés a una activitat diària de lleure educatiu, forma els adolescents, fent-los referents positius, realitza activitats de joc mensuals a l’espai públic i crea un espai de referència i vincle per a famílies. És un dels tres finalistes de la Crida Comunitats que Eduquen.

Com podem promoure oportunitats educatives pels adolescents més enllà de l’escola?

Construir un catàleg d’extraescolars de qualitat, adequades als interessos i necessitats dels joves de la nostra comunitat és una forma excel·lent d’incrementar les seves oportunitats educatives. Si, a més, a través d’aquestes activitats, connectem els adolescents amb els equipaments i recursos del territori estarem promovent la seva participació en la vida social i cultural del mateix. Així ho està fent Granollers, a través del programa Adolescències 360.

Competències per a la vida en el lleure educatiu

Aprenentatge al llarg de la vida, autogestió, ús interactiu d’eines i recursos diversos, interacció amb els altres, interacció amb el món, trans-disciplinarietat i multi-alfabetització. Aquestes 7 macro competències, que defineix la UNESCO com a base per als currículums de l’educació del segle XXI, estan molt presents en el lleure educatiu. Així ho recull la nova publicació Competències per a la vida en el lleure educatiu, elaborada per l’Aliança.

> Estàs interessat en sumar-te a l'Aliança? Vull ser 360
> Comparteix aquest butlletí amb les teves amistats
> Vols rebre el butlletí
> Explica'ns la teva experiència d'Educació 360

Aquest butlletí electrònic neix amb la voluntat de ser un espai per a compartir informacions, activitats, experiències i novetats de la comunitat que forma part de l'Educació 360. Si vols compartir continguts, posa't en contacte amb nosaltres.

Educació 360 - © 2019
Avís legal

Podeu actualitzar les vostres preferències o cancel·lar la subscripció a aquesta llista en qualsevol moment.