Copy
Visualitza el contingut d'aquest correu a un navegador
ESPECIAL #JOEMQUEDOACASA

Amb la crisis del Coronavirus, el repte de l’equitat educativa, se’ns presenta més urgent que mai. S’han tancat les aules i hem pogut veure un munt de pràctiques online que constaten que els murs escolars no són limitadors de l’aprenentatge i que les activitats extraescolars són claus per adquirir competències i desenvolupar capacitats.

Hem vist infants visitant museus virtuals, nens i nenes tocant instruments amb el guiatge dels seus docents, altres preparant receptes de cuina o fent esport en família, alguns seguint amb il·lusió els contes que els expliquen els seus monitors de lleure, escoltant i retenint els consells de docents i d’altres educadors que els acompanyen a fer tasques acadèmiques o dibuixant el món exterior que ara no poden gaudir... Però tot i el compromís de molts agents educatius, especialment docents, en oferir activitats diversificades (artístiques, culturals, musicals, acadèmiques, emocionals etc.), sabem que aquestes no estan a l’abast de tothom… [llegeix +]


Fathia Benhammou - Directora de l'Aliança Educació 360

Un estiu educador per combatre l’increment de l’escletxa educativa

Proveir una oferta gratuïta i de qualitat d’escoles o programes d’estiu arreu del territori, amb la participació dels agents locals i comunitaris, comptant amb professionals de l’educació i voluntaris (no necessàriament docents) i donant totes les facilitats perquè hi participin els infants i adolescents procedents d’entorns més desafavorits. Miquel Àngel Alegre, cap de programes de la Fundació Bofill, exposa, en aquest article, com lluitar contra l’ampliació de l’escletxa educativa generada per la crisi actual

Veus del món educatiu reivindiquen programes per aquest estiu per reduir desigualtats

Jordi Collet, vicerector de Recerca i Transferència de Coneixement de la UVic-UCC

“Les desigualtats al setembre seran enormes. Cal fer ja un pla de xoc potent d’estiu enriquit per infants i famílies”

Àngels Cadena, directora de l’escola Mercè Rodoreda de Barcelona, i representant de les direccions dels centres d’aquesta ciutat davant les diferents administracions educatives

“Aquest estiu hem de fer propostes de lleure per complementar les competències que es treballen a l'escola i augmentar les beques d'estiu per igualar l'accés”

Àlex Muñoz, coordinador i redactor de “Competències per a la vida en el lleure educatiu”

“Estiu educatiu, com a mesura de govern perquè tots els infants de centres d’alta i màxima complexitat hi tinguin accés. Temps de lleure al juliol i també al mes d’agost”

Francesc Reverter, del servei d’Educació i Infància de l’Ajuntament de Granollers

“Tot i la incertesa de com i quan podrem fer l’oferta educativa d’estiu, tenim clar que és més necessària que mai”

Pere Pujolràs, regidor d’educació, cultura i medi ambient de Sant Julià de Ramis

“Continuem treballant l’estiu i preparant-lo, ajudant a les famílies que ho necessiten. Continuem treballant amb les entitats”

Joan Fargas, director de l’Escola Municipal de Música de Mataró

“La tasca que hem de fer a l’estiu no és tant recuperar continguts com recuperar persones i el seu benestar i aquí el lleure i el món artístic tenen moltes eines per ajudar”

La visió dels diferents agents educatius sobre la crisi educativa del Coronavirus

Els diferents àmbits de l’educació estan fent, aquests dies, un salt endavant, incert, però que amb tota probabilitat canviarà, per sempre, la forma en què es relacionen amb infants i joves, com s’organitzen i potser fins i tot prioritats. Sense cap mena de dubte, també en aquesta crisi en què estem immersos, apareixen noves oportunitats que hem d’aprofitar quan la “normalitat” torni a les nostres vides. S’ha potenciat el treball en xarxa, la connexió entre agents, la personalització d’aprenentatges i també la millora en l’accés als recursos educatius per a tothom. Aprenentatges que cal incorporar d’ara i mantenir en un futur perquè ens ajudaran a ser més eficients, més propers i sobretot més equitatius. Et convidem a conèixer la visió dels diferents agents educatius sobre la crisi educativa del Coronavirus.


Mil i un recursos. Per a tothom?

Visualitza'ls tots

> Estàs interessat en sumar-te a l'Aliança? Vull ser 360
> Comparteix aquest butlletí amb les teves amistats
> Vols rebre el butlletí
> Explica'ns la teva experiència d'Educació 360

Aquest butlletí electrònic neix amb la voluntat de ser un espai per a compartir informacions, activitats, experiències i novetats de la comunitat que forma part de l'Educació 360. Si vols compartir continguts, posa't en contacte amb nosaltres.

Educació 360 - © 2020
Avís legal

Podeu actualitzar les vostres preferències o cancel·lar la subscripció a aquesta llista en qualsevol moment.