Copy
Visualitza el contingut d'aquest correu a un navegador
MARÇ 2019

Sou una escola o institut amb mirada 360? Presenteu el vostre projecte a la Crida!

Treballeu en un projecte d’Educació 360 o en voleu impulsar un? Si és així, us convidem a presentar la vostra proposta a la Crida Centres Educatius 360. Teniu fins el proper 31 de març per a fer-ho! I per inspirar-vos, us proposem una visita a l’Escola La Maquinista de Sant Andreu, divendres 15 de març.

Guia Comunitats que eduquen: una eina eficaç per l’educació comunitària del futur

El proper 28 de març, repensarem junts els nostres projectes educatius comunitaris. Com ho farem? En una trobada en la que presentarem la nova Guia de Comunitats que Eduquen i on posarem en pràctica les estratègies i eines que proposa. Pots inscriure’t ja!

Jornada Anual de les Comarques Gironines. Inscriu-te!

El proper 6 d’abril ens trobarem de nou per posar en comú la feina que hem fet, entre tots, a les comarques gironines, durant el darrer any. Mestres, educadors, tècnics i regidors d’ajuntaments, entitats i famílies hi esteu convidats. El punt de trobada és el Centre Can Trona de la Vall d’en Bas. Us hi esperem!

150 ajuntaments i organitzacions formen part ja de l’Aliança

En marxa la Xarxa Territorial de les Terres de Lleida!

Benvinguts Plans educatius d’entorn 0-20

RIPOLLET

Nexes: convertint necessitats educatives en oportunitats d’aprenentatge

Nexes connecta aprenentatges, interessos, motivacions personals, xarxes relacionals i les oportunitats del col·lectiu de joves de Ripollet alhora que els fa participar a la comunitat. Utilitza l’acompanyament i la personalització de l’aprenentatge, com a fil conductor i implica diversos actors: els joves, la Gresca, l’institut, l’ajuntament i l’entorn social, cultural i associatiu del municipi. És un dels tres finalistes de la Crida Comunitats que Eduquen.

Com construïm col·lectivament l’Aliança Educació 360 en un municipi?

Implicar els representants de tots els agents educatius del territori en el projecte educatiu de la ciutat i fer-los partícips és el primer pas cap a la construcció de l’Aliança, en un municipi. Centres educatius, entitats, famílies, equipaments, tècnics i regidors municipals han de col·laborar i dibuixar, de forma col·lectiva els reptes i prioritats en l’àmbit de l’educació. Palafrugell explica el procés de participació que dut a terme.

Què és un centre educatiu amb mirada 360?

Un centre educatiu 360 té la comunitat com a entorn educatiu i entén que l’aprenentatge succeeix en qualsevol lloc i en qualsevol temps. En ell, els infants i joves dissenyen els seus propis itineraris educatius. Es tracta d’escoles i instituts on l’aprenentatge està connectat, no desconnectat. Així defineix Mireia Mas, cap de projectes de la Fundació Bofill el camí cap a un ecosistema d’Educació 360, en el marc de la crida Centres Educatius 360.

Garantir l’equitat en l’aprenentatge dels joves

Chicago Learning Exchange és una organització de Chicago que treballa amb l’objectiu de crear una comunitat connectada, on tots els aprenentatges tenen valor. En un recent informe, publicat el 2018, apunta quines són les principals condicions per a garantir la igualtat d’oportunitats dels joves als aprenentatges que es donen en un territori.

> Estàs interessat en sumar-te a l'Aliança? Vull ser 360
> Comparteix aquest butlletí amb les teves amistats
> Vols rebre el butlletí
> Explica'ns la teva experiència d'Educació 360

Aquest butlletí electrònic neix amb la voluntat de ser un espai per a compartir informacions, activitats, experiències i novetats de la comunitat que forma part de l'Educació 360. Si vols compartir continguts, posa't en contacte amb nosaltres.

Educació 360 - © 2019
Avís legal

Podeu actualitzar les vostres preferències o cancel·lar la subscripció a aquesta llista en qualsevol moment.