Copy
Visualitza el contingut d'aquest correu a un navegador
GENER 2020

Jornada #connexionsxequitat. Vine i treballem per posar les oportunitats educatives del territori al servei de l’equitat

Tu també creus que, entre tots i totes, podem posar les oportunitats educatives del territori al servei de l’equitat? Penses que podem fer que les polítiques públiques incorporin tots els espais i temps educatius de les persones? Vols compartir, repensar i conèixer noves formes de connectar-te amb d’altres agents educatius del teu municipi per fer cada cop més accessibles les oportunitats d’aprenentatge a tothom? Si és així, no et perdis la Jornada Anual d’Educació 360 Ecosistemes educatius 360: territoris connectats per l’equitat.

Les arts escèniques en l’Educació 360: de les experiències a la política

La participació en activitats artístiques incrementa tant les habilitats cognitives com destreses i comportaments que condueixen a un major èxit escolar i més possibilitats d’aconseguir una titulació. Actualment, però, aquests aprenentatges es troben principalment en espais i temps que no aconsegueixen arribar a tothom. Enric Aragonès, coordinador pedagògic de l’EMMCA de l’Hospitalet de Llobregat i professor col·laborador de l’Esmuc, parla, en aquest article, dels reptes de l’Educació 360 en l’àmbit de les arts escèniques.

L’educació a temps complet ha estat la solució triada per millorar l’educació a Alemanya. Vols saber per què?

Què podem aplicar a Catalunya del model d’escola a temps complet d’Alemanya? Quines conclusions útils podem extreure per al nostre país d’aquesta experiència? Per què s’ha convertit en referent el model alemany alhora de transformar els seus horaris escolars? Us convidem a conèixer de primera mà la història, impacte i factors d’èxit de l’experiència alemanya. El proper 22 de gener, se celebrarà la jornada d’Educació a l’hora, al recinte modernista de Sant Pau, a la qual et convidem a assistir. Inscriu-t’hi!

Sou una entitat amb mirada educativa 360? Participeu a la convocatòria d’ajuts de la demarcació de Barcelona!

Una entitat amb mirada educativa 360 és aquella que treballa en xarxa amb altres agents, temps i espais educatius per incrementar l’equitat i reforçar la seva comunitat. A més, ofereix experiències educatives valuoses que augmenten les oportunitats d’aprenentatge i desenvolupament dels infants i joves. Si treballeu en aquesta línia, no us perdeu la convocatòria d’ajuts per a entitats sense ànim de lucre que ha llançat la Diputació de Barcelona!

COMARQUES GIRONINES

Projecte Rossinyol: la complicitat de la universitat al servei de les oportunitats educatives dels adolescents

Afavorir la integració social, cultural i lingüística dels alumnes d’origen estranger, col·laborar en les estratègies d’èxit acadèmic dels mentorats i elevar les seves expectatives formatives i educatives. Aquests són els principals objectius del projecte Rossinyol, un projecte de mentoria social de la Universitat de Girona, en què universitaris acompanyen a adolescents d’origen immigrant d’escoles i instituts de les comarques gironines. Conversem amb el seu director, Jordi Feu, en aquesta entrevista, que us convidem a llegir.

NOVA ZELANDA

Discovery 1: itineraris personalitzats que connecten el dins i fora escola escola

Discovery 1 és un projecte novazelandès que permet als alumnes dibuixar els seus propis itineraris d’aprenentatge dins i fora de l’escola. El programa reconeix la diversitat de contextos i agents rellevants que aporten recursos i oportunitats d’aprenentatge. Dissenyat l’any 2001, de forma col·lectiva, per famílies, mestres, alumnes i experts de la comunitat a Christchurch, Nova Zelanda, actualment compta amb la participació de 200 nens i nenes. En vols saber més?

Com podem fer de l'escola un espai educatiu integrat i obert a la comunitat?

L'institut Escola Trinitat Nova s'ha repensat conjuntament amb la comunitat. Els agents educatius del barri treballen dins i fora de l'horari lectiu i dins i fora de les parets del centre educatiu amb els infants i joves de l'institut escola. Una de les grans apostes que ha dut a terme és la de pensar i construir els nous espais del centre per a compartir el seu ús amb la comunitat.

MODELS D'EXPERIÈNCIES PILOT EDUCACIÓ 360 

LLUÇANÈS

Articulació de l’Educació 360 a un territori amb municipis petits

Les 7 característiques de les extraescolars que milloren el rendiment acadèmic

La recerca identifica factors d’èxit de les activitats extraescolars i apunta que les que influeixen en la millora dels resultats acadèmics reuneixen les característiques que resumim, en aquesta infografia. Entre elles, vincular l’activitat al currículum escolar, situar els aprenentatges formals com a objectiu principal, combinar continguts lúdics i formatius i respectar el ritme de l’infant.

> Estàs interessat en sumar-te a l'Aliança? Vull ser 360
> Comparteix aquest butlletí amb les teves amistats
> Vols rebre el butlletí
> Explica'ns la teva experiència d'Educació 360

Aquest butlletí electrònic neix amb la voluntat de ser un espai per a compartir informacions, activitats, experiències i novetats de la comunitat que forma part de l'Educació 360. Si vols compartir continguts, posa't en contacte amb nosaltres.

Educació 360 - © 2020
Avís legal

Podeu actualitzar les vostres preferències o cancel·lar la subscripció a aquesta llista en qualsevol moment.