Copy
Visualitza el contingut d'aquest correu a un navegador
DESEMBRE 2018

Passió per les Comunitats que Eduquen

30 projectes donen resposta als reptes dels seus municipis, a la jornada final de la crida Comunitats que Eduquen

Arrenca l’Educació 360 a les Terres de Lleida

"Tenim molts planetes i ens cal sistema". La frase resumeix el sentit compartit de la jornada de dissabte 1 de desembre, a Lleida.

Palafrugell decideix el seu futur educatiu

Els agents educatius es van trobar el 16 de novembre per prioritzar reptes d'Educació 360 i proposar accions a mig termini.

Cerdanyola aposta per vincular educació i esport

L'Ajuntament, les AMPA i les entitats debaten sobre el futur de l’esport escolar al municipi, en clau d'Educació 360.

LA MINA – SANT ADRIÀ DEL BESÒS

Itineraris 360: tantes rutes com infants i joves hi ha al barri

Com pot l’aprenentatge personalitzat ajudar a garantir l’èxit educatiu? Aquesta és l’aposta que fa el Projecte educatiu de barri La Mina amb la proposta Itineraris 360. La iniciativa planteja un tàndem format per un referent escolar i un referent social que, conjuntament amb l'infant o jove, consensuen objectius i accions, incloent, a més, una autoavaluació. Itineraris 360 és el projecte guanyador de la crida Comunitats Que Eduquen.

LLUÇANÈS

Desplegant l’Educació 360 al territori

Com impulsar l'Educació 360 en un territori amb municipis petits? El Consorci del Lluçanès ha desenvolupat un pla educatiu, amb mirada d’Educació 360, que coordina l’activitat educativa dels diferents municipis de la comarca. L’objectiu és garantir propostes educatives a cadascun dels municipis del Lluçanès i promoure la relació entre ells, les seves famílies, centres educatius, les entitats...

PROPOSTES DE POLÍTICA MUNICIPAL

L’Educació 360 com a estratègia municipal


Amb la perspectiva dels propers comicis locals, l’Aliança Educació 360 va organitzar un espai de debat per a instar als partits polítics a situar l’educació com a eix central dels seus programes. Alcaldes i regidors representants de les diverses forces polítiques a Catalunya van aparcar les seves diferències per situar l’educació com a prioritat. Us convidem a veure el resum d’aquesta trobada, que es va celebrar el 19 de setembre de 2018, i en la que es van presentar 36 mesures per aplicar al món local.

Reducció del 10% en extraescolars no esportives

La participació dels infants de 3 a 14 anys en activitats extraescolars no esportives, com les de caràcter artístic, ha baixat més d’un 10% de l’any 2011 al 2015. Les dificultats econòmiques de moltes famílies, a causa de la crisi, pot ser un dels factors que expliquen aquest descens en la participació dels infants en el lleure educatiu. Les activitats esportives fora de l’escola, en canvi, s’han mantingut estables. Així ho recull el capítol Indicadors sobre l’èxit educatiu a Catalunya de l’Anuari 2016 de la Fundació Jaume Bofill.

> Estàs interessat en sumar-te a l'Aliança? Vull ser 360
> Comparteix aquest butlletí amb les teves amistats
> Vols rebre el butlletí
> Explica'ns la teva experiència d'Educació 360

Aquest butlletí electrònic neix amb la voluntat de ser un espai per a compartir informacions, activitats, experiències i novetats de la comunitat que forma part de l'Educació 360. Si vols compartir continguts, posa't en contacte amb nosaltres.

Educació 360 - © 2018
Avís legal

Podeu actualitzar les vostres preferències o cancel·lar la subscripció a aquesta llista en qualsevol moment.