Copy
Visualitza el contingut d'aquest correu a un navegador
OCTUBRE 2019

Repensar els horaris escolars: repensar la forma d’entendre l’educació dins i fora de l’horari lectiu

La nova proposta d’horaris d’Educació Alhora implica una reforma del model educatiu que va molt més enllà de la modificació en l’horari dels centres. Flexibilitzar la forma en què s’organitzen escoles i instituts afavoreix la seva connexió amb l’entorn i contribueix a dinamitzar la comunitat. Sílvia Lombarte, cap del Departament d'Educació de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, ha participat en l’elaboració de la proposta d’Educació Alhora i ens explica, en aquest article, el seu impacte en infants, centres educatius i comunitat. Ho fa tot just una setmana abans de l’acte que celebrarem al CCCB per debatre sobre la proposta.

Com fer avançar el teu municipi cap a l’Educació 360. Inscriu-te!

Si treballes per l’educació des d’un ajuntament de les comarques gironines, et convidem a participar a la jornada Municipis gironins: compromís amb l’Educació 360. Aprofundirem sobre com treballar per impulsar projectes en xarxa, que connectin el temps lectiu i no lectiu, que generin noves oportunitats educatives i garanteixin l’equitat. T’hi esperem!

L’escola Jaume Miret de Soses elabora el seu projecte educatiu amb famílies i entitats de l’entorn

El centre educatiu organitza una jornada de treball amb la comunitat per elaborar de forma conjunta el seu projecte educatiu, el proper 30 d’octubre. També es farà la presentació del vídeo Com convertir els recursos de la comunitat en oportunitats educatives? que explica l’experiència de l’escola entorn el jaciment íber de Gebut, guanyadora de la crida Centres Educatius 360. Aquí t'avancem el tràiler!

Ulleres 360 per valorar i repensar projectes educatius comunitaris
.

Equitat dins i fora l’horari lectiu, al Congrés de l’Educació Pública

FLIX

La comunitat com a entorn d’aprenentatge: “Fent xarxa, tots sumem”

Augmentar les garanties de personalització dels aprenentatges, donant valor a l’equitat i la igualtat d’oportunitats és l’objectiu que s’ha marcat l’escola Enric Grau Fontseré de Flix. Per aconseguir-ho, ha apostat per entreteixir els temps i espais lectius i no lectius en el Projecte Educatiu de Centre i en el Projecte Educatiu de Ciutat. Vols conèixer les accions que ha impulsat aquesta escola, participant de la crida Centres Educatius 360?

“Només des de la col·laboració entre docents, escoles i entorn podrem afrontar els reptes que planteja el futur de l’educació"

L’especialista en innovació educativa, Carlos Magro, aposta per una educació que compti amb els recursos de la vida, “que obri l’escola i trenqui les parets de l’aula”. En la seva intervenció en la jornada final de la crida Centres Educatius 360, Magro alerta que “no estem aconseguint tancar la bretxa dels que tenen menys recursos i la única forma de fer-ho és si els alumnes tenen les mateixes oportunitats d’aprenentatge també fora de l’escola, incorporant els itineraris de l’entorn”.

Models d'experiències pilot Educació 360

MOIANÈS

Temps de migdia educatiu i saludable

BADALONA SUD

CreAr-tE: Creant equitat i millora educativa

L’impacte de les activitats extraescolars de qualitat

L’evidència internacional apunta a la vàlua que les activitats extraescolars aporten, no només a l’aprenentatge dels nois i noies, sinó també a la pròpia comunitat. L’impacte en l’aprenentatge es tradueix en una millora acadèmica, d’habilitats socials i preparació per al món laboral, mentre que aporten valor a la comunitat, a través de la millora de la cohesió social, la conciliació… La Network For Youth Success de l’Estat de New York resumeix en 9 punts l’impacte d’aquestes activitats.  

> Estàs interessat en sumar-te a l'Aliança? Vull ser 360
> Comparteix aquest butlletí amb les teves amistats
> Vols rebre el butlletí
> Explica'ns la teva experiència d'Educació 360

Aquest butlletí electrònic neix amb la voluntat de ser un espai per a compartir informacions, activitats, experiències i novetats de la comunitat que forma part de l'Educació 360. Si vols compartir continguts, posa't en contacte amb nosaltres.

Educació 360 - © 2019
Avís legal

Podeu actualitzar les vostres preferències o cancel·lar la subscripció a aquesta llista en qualsevol moment.