Copy
Visualitza el contingut d'aquest correu a un navegador
DESEMBRE 2019

Conte de Nadal, temps d’oportunitats

L’Anna i el Marc són amics. Fan cinquè a la mateixa escola i es coneixen, des de petits. Avui acaba el trimestre i s’acomiaden fins el gener. Les seves vacances de Nadal seran ben diferents. Aquí podria començar la història dels temps educatius, però també la de les desigualtats. Tot just quan acaba el temps escolar l’Anna i el Marc deixen de tenir les mateixes oportunitats, però aquest Nadal tots dos aprendran molt. Vols saber com? Llegeix el Conte de Nadal que ens ha regalat Jordi Plana, gerent de la Gerència dels Serveis d’Educació de la Diputació de Barcelona i ho descobriràs.

Característiques d’un Centre Educatiu 360

Una escola o institut 360 és el que treballa en xarxa amb d’altres agents, temps i espais educatius per millorar les condicions d’igualtat educativa de l’alumnat. Descrivim 13 característiques que els defineixen. No cal acomplir-les totes, això sí, els centres educatius 360 han de dur a terme accions que els connectin amb l’entorn, que connectin els temps i espais lectius i no lectius i que connectin els aprenentatges de dins i fora l’escola, personalitzant-los. I tu, ets un centre educatiu 360?

“El nostre objectiu és l’equitat”

Així es pot resumir l’esperit que va acompanyar la Jornada Anual d’Educació 360 a les Terres de LLeida, el passat 30 de novembre a Agramunt. Entitats, centres educatius i administracions locals de les comarques lleidatanes van compartir aquest objectiu i la forma en què treballen per aconseguir-lo. També van reconèixer que el lideratge dels governs municipals és clau. Vols formar part de la Xarxa Territorial de les Terres de Lleida?

La Diputació de Girona anuncia el seu compromís amb els municipis que impulsin l’Educació 360

Les administracions educatives de les comarques gironines han deixat clara la seva aposta estratègica per l’Educació 360. Josep Piferrer, diputat de l’àrea d’educació de la Diputació de Girona ha anunciat que el 2020 es posarà en marxa una línia d’ajudes per formació i que el 2021 se’n crearà una altra per impulsar projectes amb aquesta nova mirada educativa. Albert Quintana, coordinador de la Xarxa Territorial d’Educació 360 de les Comarques Gironines, fa balanç d’aquest compromís.

Taula Educació 360 Municipis de Barcelona: impulsant ecosistemes educatius locals

Amb l’objectiu de generar i consolidar rics i potents ecosistemes educatius locals als municipis, s’ha creat la Taula Educació 360 Municipis de Barcelona. Actualment, prop de 80 ajuntaments de la demarcació barcelonina ja s’han adherit a l’Aliança.

OSONA

“Amb els suports adequats tots els infants i famílies poden assolir l’èxit escolar”. Conversa amb Jordi Collet sobre el Projecte Enxaneta

“Com es pot fer política d’infància sense les famílies? És evident que el capital cultural de les famílies és un gran factor que genera desigualtats, per això els volem aportar suports alhora que millorem el sistema educatiu”. Jordi Collet, vicerector de Recerca i Transferència de Coneixement de la UVic-UCC i investigador del grup de Recerca Educativa (GREUV), reflexiona entorn el paper de les famílies i el seu pes en el projecte Enxaneta, del que n’és impulsor.

MONTELLÀ I MARTINET

L’entorn com a agent d’aprenentatge: visibilitzant les oportunitats de la Cerdanya

Vincular el coneixement d’entitats de la comarca i activitats al medi natural, com El Parc Natural del Cadí Moixeró, L’Aula Natura de Cortariu o activitats proposades pel Consell Comarcal. Aquest és el repte de la ZER Baridà-Batllia, participant de la crida Centres Educatius 360. Formada per 4 escoles de 4 municipis de la Cerdanya té com a objectiu que la comunitat se senti quelcom més que part de la seva escola. Vols descobrir com treballa aquesta Zona Escolar Rural?

Com connectar i enfortir la comunitat, des de la participació juvenil?

Esfera Jove és un projecte de la Fundació Marianao que treballa per potenciar la participació dels joves d'aquest barri de Sant Boi. Promou que nois i noies facin propostes per a millorar la seva comunitat, a través de 3 línies d'actuació: formació en participació en horari lectiu, viver de projectes per impulsar iniciatives que milloren la comunitat i Lokal 9, espai d’oci i lleure que facilita els processos participatius dels joves.

Models d'experiències pilot Educació 360

SALT

Juguem? Educar i conviure en el temps no lectiu

Fruit de la detecció d’un gran nombre d’infants que passaven moltes hores jugant al carrer i no accedien a activitats extraescolars ni de lleure socioeducatiu, l’Ajuntament de Salt posa en marxa Juguem? El programa té com a objectiu oferir oportunitats educatives, d’acord amb l’equitat, la convivència i la implicació de centres educatius, entitats, comerços i famílies en clau de vila educadora.

> Estàs interessat en sumar-te a l'Aliança? Vull ser 360
> Comparteix aquest butlletí amb les teves amistats
> Vols rebre el butlletí
> Explica'ns la teva experiència d'Educació 360

Aquest butlletí electrònic neix amb la voluntat de ser un espai per a compartir informacions, activitats, experiències i novetats de la comunitat que forma part de l'Educació 360. Si vols compartir continguts, posa't en contacte amb nosaltres.

Educació 360 - © 2019
Avís legal

Podeu actualitzar les vostres preferències o cancel·lar la subscripció a aquesta llista en qualsevol moment.