Copy
Visualitza el contingut d'aquest correu a un navegador

MARÇ 2022

Educació a temps complet: el pas dels programes a les polítiques

“La política de tardes de Barcelona és un punt de referència valuós per a d’altres ajuntaments perquè representa una nova cota en les polítiques educatives.” Un nou article de Sarai Samper que reflexiona sobre la política de tardes en barris educadors de l'Ajuntament de Barcelona.

Resum de la jornada: El municipi connectat, la clau de l’#EstiuEnriquit

El passat 9 de març vam celebrar la jornada El municipi connectat, la clau de l’Estiu Enriquit amb l'objectiu d'impulsar l'acció dels governs locals en l'ampliació del dret educatiu durant l'estiu de tots els infants i joves d'una manera equitativa, inclusiva i de qualitat. La jornada va comptar amb la participació d'Emilie Rivas, responsable de Save the Children Catalunya, i de Maria Jesús Larios, síndica adjunta per a la defensa dels drets dels infants i adolescents del Síndic de Greuges de Catalunya. També hi van participar representants impulsors de projectes d'#EstiuEnriquit de municipis del territori. Recupera la jornada i les intervencions!

L’impuls transformador de l’Educació a Temps Complet


En el marc de la Primavera 360, el 12 de maig a Barcelona celebrarem la jornada #Primavera360: L’impuls transformador de l’Educació a Temps Complet.

En aquesta edició de la jornada anual 360 hem convidat representants del govern portuguès i de la ciutat de Matosinhos perquè ens presentin el seu model Escola a Tempo Inteiro, a partir del qual farem un debat sobre com avançar en les polítiques educatives 360 a Catalunya. També comptarem amb un Marketplace educatiu, un espai per conèixer 12 pràctiques liderades per diversos actors i que mostren maneres innovadores de respondre als reptes educatius 360 i diferents formes de col·laboració entre agents.

Ben aviat podràs conèixer el detall de tot el programa... Guarda't la data!

L'estiu enriquit a Castellar del Vallès, Girona, Salt, Tortosa i Amposta

Molts ajuntaments d’arreu de Catalunya treballen a fons per eliminar les barreres que posen difícil a molts infants el gaudir d’activitats d'estiu. Per exemple, a Salt, a Castellar del Vallès, a Girona, a Tortosa i a Amposta han implementat una sèrie d’estratègies molt concretes i efectives. Conegueu-les!

Els casals d’estiu: una oportunitat 360


Una nova guia per orientar administracions locals i entitats en la implementació dels casals d’estiu com a servei públic municipal. A la publicació hi trobareu el pas a pas per crear i consolidar una oferta equitativa, diversificada, de qualitat, orientada als aprenentatges i que connecta els agents i espais educatius del municipi.
 

A Igualada, l’Estiu Enriquit es diu Estiuet

La ciutat d’Igualada compta amb un ampli ventall d’activitats de lleure durant les vacances escolars d’estiu: l’Estiuet, activitats municipals, com l'Escola d’Art i l'Escola de Teatre i Servei d’Esports, i d’altres com activitats en equipaments de la Generalitat de Catalunya, entitats culturals i entitats de lleure. L'article d'Anna Elizari, coordinadora d'activitats de Lleure del Departament d'Infància de l’Ajuntament d’Igualada, ens n'explica els detalls!

5 accions municipals per impulsar un estiu educatiu enriquit


L’acció dels governs municipals és clau per garantir un estiu enriquit a tots els infants i joves del seu municipi, especialment als més vulnerables.


Aquest butlletí electrònic neix amb la voluntat de ser un espai per a compartir informacions, activitats, experiències i novetats de la comunitat que forma part de l'Educació 360. Si vols compartir continguts, posa't en contacte amb nosaltres. Podeu actualitzar les vostres preferències o cancel·lar la subscripció a aquesta llista en qualsevol moment.

Educació 360 - © 2022
Avís legal