Copy
Visualitza el contingut d'aquest correu a un navegador

SETEMBRE 2021

Més adolescents gaudint del fora escola. Inscriu-t'hi!

És important que durant l'adolescència les persones tinguin accés a oportunitats educatives de qualitat, significatives, tant a dins com a fora de l’escola. Però, quines estratègies municipals funcionen a l’hora d’incrementar la seva participació?

En parlarem a la presentació de la guia Més adolescents gaudint del fora escola. Com impulsar la participació adolescent a les activitats i espais locals de lleure que tindrà lloc el dimarts 5 d’octubre, de 10 h a 11:30 h, al Palau Macaya. Pots assistir-hi presencialment o seguir-la per streaming.

Educació 360 als pobles: quin pot ser el paper de l'escola?

Assumpta Duran, mestra jubilada de l’escola de Borredà- ZER Berguedà Centre i membre del Secretariat d’Escola Rural de Catalunya, escriu sobre la importància i paper cabdal de l'escola en la implementació de l'Educació 360 als pobles: "Acostem-nos a la realitat dels pobles petits: sovint l’única institució educativa que hi ha és l’escola. Cap més. I, a través de l’escola, segurament l’AFA promou activitats extraescolars i de lleure."

Casals temàtics: una estratègia municipal per reduir la segregació educativa durant l'estiu

Les administracions tenen la responsabilitat de prendre mesures per garantir l’accés equitatiu de tots els infants i joves, especialment en els entorns més desafavorits, als espais, activitats i propostes educatives que s’ofereixen al municipi durant les vacances. Però, com fer-ho? En aquest article us expliquem la iniciativa d'Estiu Enriquit que s’impulsa des de l’Ajuntament de Girona.

#RavalEstiuEducatiu: el treball comunitari per l’equitat educativa, també a l’estiu

Per segon any consecutiu, #RavalEstiuEducatiu ha impulsat una resposta per nodrir de continguts de qualitat i proximitat els aprenentatges d’estiu del barri del Raval. 

Aquestes activitats es porten a terme a l'estiu, en una època on les diferències educatives s'eixamplen i que els infants i joves de famílies amb ingressos baixos no poden accedir de la mateixa manera als recursos, oportunitats i activitats educatives que els infants i joves de les famílies amb ingressos més alts.

Strive Together, 10 anys fent xarxa als Estats Units per no deixar cap infant enrere

L’educació no només és responsabilitat de l’escola, sinó que també ha d’incloure altres institucions com ONG’s, empreses i equipaments sanitaris. Amb aquesta premissa, va sorgir el 2011 a Estats Units el programa Strive Together, una iniciativa que vol sumar esforços i unir centres educatius i institucions de l’entorn per aconseguir que cap infant i jove quedi enrere.

L'educació més enllà de les parets de l'escola

 

"Com més participen els infants i adolescents en activitats d'estiu i extraescolars de qualitat, més oportunitats tenen d'assolir l'èxit educatiu. A què esperem per donar-hi l'impuls necessari?" 

Aquest mes, la #Recomanació360 és l’article de Fathia Benhammou a Nació Digital.

Aquest butlletí electrònic neix amb la voluntat de ser un espai per a compartir informacions, activitats, experiències i novetats de la comunitat que forma part de l'Educació 360. Si vols compartir continguts, posa't en contacte amb nosaltres. Podeu actualitzar les vostres preferències o cancel·lar la subscripció a aquesta llista en qualsevol moment.

Educació 360 - © 2021
Avís legal