Copy
Visualitza el contingut d'aquest correu a un navegador
NOVEMBRE 2019

La sort de poder fer esport. L’esport com a generador de competències per a la vida

El que s’aprèn en l’esport no només serveix per a l’esport, sinó per a la vida. Els aprenentatges que es donen en l’esport no es limiten a la pràctica esportiva, sinó que han de pretendre transcendir a la vida dels nens i nenes. Això sí, l’esport ni educa ni promou valors positius de forma automàtica. Són els educadors, les famílies i l’entorn qui els ha de garantir. Enric M. Sebastiani i Josep Campos-Rius, professors del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport de la FPCEE Blanquerna - Universitat Ramon Llull, parlen, en aquest article, sobre l’esport com a eina educativa i d’inclusió social.

Uns altres horaris escolars són possibles!

“Els horaris són un instrument per fer front a les necessitats educatives del territori”. Així justifica Ramon Grau, director de l’Institut Quatre Cantons de Barcelona, la necessitat d’adaptar l’horari dels centres educatius. El passat 23 d’octubre, a l’acte Posem l’educació a l’hora! Com fer possibles uns altres horaris escolars? directors de centres, tècnics municipals i especialistes en el món educatiu van demostrar que uns altres horaris són possibles. Et convidem a veure el vídeo de l’acte.

Educació 360, a la Taula del Pla Educatiu d’Entorn de Ripoll .

Gavà aposta per l'Educació 360 en l'inici del seu curs escolar

Estratègies per promoure oportunitats educatives i mesures per l'equitat als municipis gironins. T’interessa?

Et convidem a participar, demà dijous, 14 de novembre, en la jornada Municipis gironins: compromís amb l’Educació 360.  El programa de la jornada s’ha elaborat per ajudar a tècnics i decisors municipals a avançar en la construcció de projectes comunitaris que connectin el dins i fora l’escola i els agents educatius del territori. T’hi apuntes?

Construïm comunitat amb mirada 360. Participa a la Jornada anual de Terres de Lleida!

Vols saber com es connecta la comunitat per millorar les oportunitats educatives del territori? T’agradaria conèixer i posar-te en contacte amb d’altres entitats, centres educatius o ajuntaments que estan treballant en projectes comunitaris a les comarques lleidatanes? Doncs, no faltis el proper 30 de novembre a la Jornada Anual que celebrarem a l’Espai Cívic Agramunt. Albert Font-Tarrés, coordinador de la Xarxa Territorial de Terres de Lleida, explica que hi trobaràs.

Taula Educació 360 Municipis de Barcelona, un nou espai de trobada pels ajuntaments

Amb la Taula Educació 360 Municipis de Barcelona, organitzada per la Gerència d’Educació de la Diputació de Barcelona, s’obre un nou espai de trobada pels ajuntaments amb l’objectiu d’impulsar ecosistemes educatius locals a cadascun dels territoris municipals. Es pretén posar en valor el rol municipal en la planificació de polítiques locals, compartir idees, i prioritzar projectes i accions. La Taula Educació 360 Municipis de Barcelona se celebrarà dilluns 2 de desembre, de 10:00 a 13:30, a l’UPF Barcelona School of Management i hi estan convocats tots els ajuntaments i ens locals adherits a l’Aliança Educació 360. Per més informació, podeu enviar un correu.

BARCELONA

Acompanyament personalitzat per combatre l’abandonament prematur en l’etapa post-obligatòria

Projecta’t ofereix orientació a joves de cicles formatius i batxillerat per combatre l’abandonament prematur. El projecte dona eines per afrontar els estudis amb major garantia d’èxit. En petits grups i utilitzant metodologies vivencials, se’ls fa protagonistes del seu procés d’aprenentatge. Projecta’t va néixer de la mà de la cooperativa Reflexes, participant de la crida Comunitats que Eduquen. Actualment funciona a tota la ciutat de Barcelona. En vols saber més?

REUS

Com elaborar una oferta educativa comunitària pels joves?

Planet Reus és una iniciativa, impulsada per l’ajuntament d’aquesta ciutat, que té com a objectiu ampliar l’oferta educativa dels joves, més enllà de l’escola. El propòsit és apoderar les nois i noies i fer-los descobrir les seves potencialitats, a través d’activitats que ofereixen les entitats. Per a fer-ho, ha aplegat els agents educatius de la ciutat. Amb ells, posarà en marxa un aplicatiu web que permetrà als joves accedir de forma senzilla i interactiva a tota l’educació no formal que genera la comunitat. Vols descobrir la Planet Week?

Com podem convertir els recursos de la comunitat en oportunitats educatives?

L’escola Jaume Miret ha convertit els treballs d’excavació del jaciment de Gebut, al municipi de Soses, en una peça clau del seu projecte educatiu. Ha aprofitat un recurs generat per la comunitat per enriquir els aprenentatges del seu alumnat de dins i de fora de l’escola. Ho ha fet connectant diversos agents educatius i n’ha fet un retorn a les famílies i la pròpia comunitat. Fem escola. Descobrim Gebut va ser el projecte guanyador de la crida Centres Educatius 360.

Models d'experiències pilot Educació 360

SABADELL

Aliances i vincles de proximitat

Les claus d’èxit de l’aprenentatge connectat

La recerca és clara. L’aprenentatge que pot canviar la trajectòria de vida d’una persona es produeix quan combinem els interessos personals, les oportunitats educatives dins la pròpia comunitat i els espais de suport entre iguals i amb adults. L’aprenentatge connectat és un model adreçat als joves, on els mitjans digitals tenen un paper clau. Un dels seus principals beneficis és que contribueix a l’equitat en l’accés als aprenentatges dels nois i noies.

> Estàs interessat en sumar-te a l'Aliança? Vull ser 360
> Comparteix aquest butlletí amb les teves amistats
> Vols rebre el butlletí
> Explica'ns la teva experiència d'Educació 360

Aquest butlletí electrònic neix amb la voluntat de ser un espai per a compartir informacions, activitats, experiències i novetats de la comunitat que forma part de l'Educació 360. Si vols compartir continguts, posa't en contacte amb nosaltres.

Educació 360 - © 2019
Avís legal

Podeu actualitzar les vostres preferències o cancel·lar la subscripció a aquesta llista en qualsevol moment.